25 Μαΐ 2007

Δε μ΄ αφήνεις να σε κλέψω;; Βγες έξω ρε!

25 Μαΐ 2007 , 7:12 μ.μ.

Ελευθεροτυπία 24/05/07, υπογράφει: Αλ.Κυρ.

Ταξιτζήδες εναντίων φιλάθλων τουριστών σημειώσατε ένα, αφού Βρετανός, αρνούμενος να καταβάλει τα περίπου 100 ευρώ που απαιτούσε οδηγός ταξί, βρέθηκε δαρμένος και χωρίς αποσκευές στις οποίες είχε και τα εισιτήρια της οικογένειάς του για τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ.
Ο 54χρονος φίλαθλος δεν ειδοποίησε την αστυνομία, αλλά κατήγγειλε το περιστατικό μια μέρα μετά. Ο Βρετανός έφτασε με την οικογένειά του στη χώρα μας προχθές το βράδυ. Το ξενοδοχείο στο οποίο θα διέμεναν στο Μάτι Αττικής βρίσκεται σε απόσταση περίπου μισής ώρας από το αεροδρόμιο, ενώ η αξία της κούρσας με όλα τα εξτρά δεν θα έπρεπε να ξεπερνάει τα 40 ευρώ.
Η άρνηση του Βρετανού φιλάθλου να πέσει θύμα αισχροκέρδειας είχε τελικά ως αποτέλεσμα να πέσει θύμα ξυλοδαρμού. Η έκκληση για βοήθεια έτρεψε σε φυγή τον οδηγό. Όμως, στο πορτμπαγκάζ του είχε τις αποσκευές της οικογένειας και κάτι πολυτιμότερο, τα εισιτήρια του μεγάλου τελικού.
Σε παλαιότερο άρθρο του, ο ανταποκριτής του BBC στην Αθήνα, Ρίτσαρντ Γκάλπιν, γράφει ότι οι Έλληνες ταξιτζήδες έχουν "παράδωση στην αγένεια, κυρίως απέναντι στους ξένους".

Καμώματα
Είθισται η κακή φήμη που καλλιεργούν οι λίγοι να βαραίνει τους πολλούς. Τα καμώματα των "κακών παιδιών" των αθηναϊκών (και όχι μόνο) ταξί απέναντι στους ανυποψίαστους τουρίστες έχουν πλημμυρίσει τα blogs του εξωτερικού. Οι ταξιδιωτικές οδηγίες σε όσους επιθυμούν να "ζήσουν τον μύθο τους στην Ελλάδα" έφτασαν να εφιστούν την προσοχή για τους οδηγούς ταξί. "Προσοχή. Μπορεί να εκμεταλλευτούν την έλλειψη γνώσης που έχετε για τη χώρα και να σας χρεώσουν παραπάνω", αναφέρει ένα τουριστικό πρακτορείο.
Τα blogs αναδεικνύουν και το τραγελαφικό της υπόθεσης. "Σε κλέβουν με τέτοιο τρόπο που αρχίζεις να απορείς εάν λαμβάνουν ειδική εκπαίδευση στο πως να το κάνουν". Καμία σχέση με τα προωθούμενα από το υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης σεμινάρια για διαμόρφωση τουριστικής συνείδησης.
Σε ένα άλλο blog με οδηγίες "πως να μη σας κλέψουν Έλληνες οδηγοί ταξί" λέει ότι "η επινοητικότητά τους πως να βρίσκουν τρόπου να μου αρπάζουν παραπάνω χρήματα ποτέ δεν έπαψε να με συναρπάζει".

Επιστολή

Η Ένωση Ξενοδόχων Αθηνών-Αττικής, σε επιστολή της, πριν από λίγο καιρό προς την υπουργό Τουριστικής Ανάπτυξης, τον υπουργό Μεταφορών και Επικοινωνιών καθώς και τη Νομάρχη Αθηνών αναφέρει πως η στάση κάποιων οδηγών δυσφημεί τη χώρα μας και αποτελεί "όνειδος για τον τουριστικό πολιτισμό μας". Απευθύνουν δε έκκληση σε πάσα αρμόδια υπηρεσία να λάβει "δραστικά μέτρα για την πάταξη των φαινομένων της αισχροκέρδειας από τους οδηγούς ταξί". Ωστόσο σε λιγοστό χρόνο παραμονής, λίγοι τουρίστες προβαίνουν σε επίσημες καταγγελίες.


*********************

Σχόλιο από JUNGEL-Report:

Ε, όχι και έτσι βρ' αδελφέ,
δε λέω πως δε φθάσαμε
στο τελευταίο σκαλί της σκάλας.
Μ' ας μην απελπιζόμαστε,
Έλληνες, διάβολε, είμαστε.
Θα φτιάξουμε σκαλιά πιο κάτω κι άλλα.
Χρήστος Κατσιγιάννης
Κοινοποιήστε το στο..
 
Υποσέλιδο
Κορυφή