22 Ιουν 2007

Μπάτσοι, γουρούνια, δολοφόνοι, αχταρμάς, Ευρώπη και Εθνική Κυριαρχία.

22 Ιουν 2007 , 2:11 μ.μ.
Θα μου πεις που κολλάνε όλα αυτά μαζί;

Να σου πω λοιπόν και, άσε με ελεύθερο να μιλήσω όπως όταν ελεύθερα στοχάζομαι ή ονειρεύομαι.

Λοιπόν, εμένα τα σύνορα , η εθνική κυριαρχία, ακόμα και τα εθνικά σύμβολα με αφήνουν μάλλον αδιάφορο. Ευχαρίστως θα παρέδιδα τη χώρα σε μία ιδιότυπη διοικητική διαχείριση σε κάποιο άλλο κράτος, όπως η Γαλλία και η Γερμανία.

Ή και στις δυο μαζί.

Ή, ακόμα πιο πολύ, αν είχα ένα μαγικό ραβδάκι και μία χρονομηχανή, θα έκανα μερικές ιστορικές τροποποιήσεις στις εξελίξεις μετά τον Β’ Πόλεμο.

Θα καταργούσα , για την ακρίβεια θα εξαφάνιζα τον στρατό από την Ελλάδα και θα έλεγα στον κόσμο και στον νεοσύστατο ΟΗΕ.

«Ιδού κύριοι , η Ελλάς. Αφοπλισμένη, ειρηνική, δεν απειλεί κανέναν, τίθεται υπό την προστασία της Ανθρωπότητας με σκοπό να αποτελέσει σύντομα για όλους τους Ανθρώπους ένα τεράστιο πανεπιστημιακό ίδρυμα με όλες τις αναγκαίες σχολές και κυρίως για τη Φιλοσοφία, την Ιστορία, τις Ανθρωπιστικές Επιστήμες! Ιδού η Ελλάς, τόπος θαυμαστός για διακοπές, κοπιάστε, θα έχουμε θέρετρα για όλα τα βαλάντια, όλες τις εποχές του χρόνου! Ιδού η Ελλάς, στην οποία οι Έλληνες θα από εδώ και στο εξής θα επιδίδονται μόνο εις τα έργα που γνωρίζουν να κάνουν καλά: Μουσική, Ποίηση, Φιλοσοφία, Αθλητισμό, Υπηρεσίες, Μαγειρική, Φιλοξενία! Ιδού! Με έναν μικρό ετήσιο οβολό από όλα του κόσμου τα Κράτη, η Ελλάς μπορεί να μετατραπεί στον πραγματικό παράδεισο των ανθρώπων και όχι σε εκείνον τον πονηρό και πλάνο που διδάσκουν οι εκ του πονηρού ορμώμενοι ρασοφόροι.»

Ωραία θα ήταν!

Σκεφτόμουν λοιπόν αυτά και άλλα με αφορμή την δυστοκία στις συνομιλίες και τις διαπραγματεύσεις για την Ευρωπαϊκή Συνθήκη και έφερα στο νου τον Pablo Picasso, μέσα από μία παράξενη φαινομενικά αλληλουχία συνειρμών.

Είχε πει ο μέγιστος, πως του πήρε 5-10 χρόνια να μάθει να ζωγραφίζει με τους κανόνες και μετά μία ολόκληρη ζωή να ξεμάθει για να μπορέσει να ζωγραφίσει και πάλι σαν παιδί.

Ε! και εγώ, ως άλλος Picasso, προσπαθώ να απαλλάξω το μυαλό μου από όλες τις νόρμες που έμαθα προκειμένου να σκέφτομαι και να ξανασυναντήσω την πηγαία και εξ ορισμού ορθή και δίκαιη σκέψη που είχα ως παιδί!

Και όταν το καταφέρνω αραιά και που (γιατί γύρω μου συχνάζουν ουκ ολίγοι σοβαροφανείς και μεγαλόσχημοι Ακαδημαϊκοί και όχι μόνο) θέλω να αναφωνήσω:

Κάτω τα σύνορα!
Κάτω οι σημαίες!
Κάτω η βία και η καταστολή!
Κάτω όλα!
Βγείτε στους δρόμους και διαλύστε τα όλα!
Μην αφήσετε τίποτα όρθιο από όλο εκείνο το οικοδόμημα που σημαίνει «τάξη»: Αρχές, Τράπεζες, Στρατοί, Αστυνομίες, Αφ υψηλού δάσκαλοι, Παπάδες παντός δόγματος!

Με πιάνει και νιώθω πως όλα όσα έχουμε γύρω μας, όλα όσα κάνουμε, όλα αυτά για τα οποία πολεμάμε, τσακωνόμαστε είναι ανόητα, άχρηστα, κάλπικα.

Είμαστε παγιδευμένοι σε ένα τεράστιο software που ακόμα και αυτά που λέω εγώ τώρα εδώ, αποτελούν μέρος του…!

Το ξέρετε ωρέ πως βρέθηκαν άνθρωποι που είπαν πως οι μπάτσοι καλά τους έκαναν και τους ξευτέλισαν έτσι τους πιτσιρικάδες; Το ξέρετε;

Καταλαβαίνετε τον βαθμό και την ένταση της αρρώστιας που έχουν εμφυτεύσει στους ανθρώπους;

Και ναι, το λένε αυτό γιατί έτσι θαρρούν πως αγαπούν τη γλυκιά τους την πατρίδα που κινδυνεύει από τους κακούς Αλβανούς.

Κινδυνεύει η πατρίς λοιπόν από τους μετανάστες (που τους γαμάμε το κέρατο στην τζάμπα εργασία, που μας κάνανε τα Ολυμπιακά έργα , τους δρόμους , τα γιοφύρια και τα μέγαρα , ενώ βουβοί πέθαιναν σε σωρεία εργατικών ατυχημάτων).

Κινδυνεύει η Ελλάς από τους πάντες. Γιατί, το Σύμπαν ολάκερο έχει κάνει τάχα συνομωσία προκειμένου να χαθεί η Ελλάς από τον χάρτη, γιατί άκουσον άκουσον αποτελεί κίνδυνο για τις ΗΠΑ και την αποτρόπαιη Σιών.

Λίγο πιο πέρα από την Καρατζαφερική μας μιζέρια, στις Βρυξέλλες, η Ευρώπη προσπαθεί να μην αυτοκτονήσει. Και, οι δυσκολίες έρχονται από χώρες όπως η Πολωνία και η Βρετανία για διαφορετικούς λόγους. Όμως εμείς, ασχολούμεθα με τους μπάτσους μας και αναδεικνύουμε ως πολιτικό αστέρα τον φύλαρχο του ΛΑΟΣ.

Παράλληλα, «μορφωνόμαστε» από τον άλλο τύπο του οποίου αυτή τη στιγμή μου διαφεύγει το όνομα, εκείνον τον απερίγραπτο «ο καιρός γαρ εγγύς» που τσιρίζει σε κάποιο περιθωριακό κανάλι και πουλάει την πιο αδιανόητη σαλάτα που έχει υπάρξει ποτέ: αρχαιότητα , βυζάντιο, παπάδες και Περικλής, όλα ανακατεμένα , εθνικοκεντρικός αχταρμάς για εύπεπτο μάσημα από αφελείς και ανοήτους. Ο ίδιος βέβαια πλουτίζει σε βάρος τους.

Επιστροφή στο όνειρο:

Να γίνει ένα θαύμα (όχι της μεγαλόχαρης) και στα επόμενα χρόνια, η Ευρώπη να γίνει Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης και να αποτελέσουν οι «εθνικές κυριαρχίες» πρωτόγονο παρελθόν. Να λουφάξουν κάποτε οι κάθε είδους Ελληναράδες και οι αντίστοιχοι τους είδους τους σε όλες τις χώρες, να νιώσουν πως δεν έχουν ελπίδα καμιά μπας και κάνουν το μόνο που οφείλουν: χαρακίρι.

Και αν αυτή η Ευρώπη δεν θα είναι αυτή που θέλουμε, των εργαζομένων κλπ, δεν πειράζει, θα βγούμε όλοι μαζί στους δρόμους, θα τα σπάσουμε , θα τα κάνουμε λίμπα και θα διεκδικούμε επιμόνως αυτά που θέλουμε μέχρι να τα κατακτήσουμε.

Γιατί τελικά, η Εξουσία είναι μία, και οι λαοί χωρισμένοι σε κομματάκια. Πατριδούλες οικοπεδάκια με συρματοπλέγματα. Και αυτό βολεύει πολύ μόνο όσους κυβερνούν.


Κοινοποιήστε το στο..
 
Υποσέλιδο
Κορυφή