30 Αυγ 2007

Της Ύβρεως

30 Αυγ 2007 , 12:10 μ.μ.

Θεά Γη, των μακαρίων μάνα και των
θνητών ανθρώπων απόλυτη τροφός, εσύ που σε όλα δίνεις, γόνιμη ω γόνιμη και
καταλυτική, αυξητική, καρποφόρα, που σε καλές εποχές αφθονείς, έδρα του αθανάτου
κόσμου, πολυποίκιλη κόρη, που με επιτόκιες ωδίνες γεννάς τον πολυειδή καρπό,
αιωνία, πολύσεπτη, θηλυκή βαθύκολπη, καλότυχη, που γιορτάζεις στις ευωδιές της γης , ω συ δοξασμένη των ανθέων, ομβροχαρής, και γύρω σου ο των άστρων
πολυποίκιλος κόσμος περιστρέφεται με την αιωνία φύση και άγρια ρεύματα.

Θεά
μακαρία, αύξησε τους ευτυχείς καρπούς Και δώσε ευμένεια διάθεση και ευφορίες
στο χρόνο.




Μπροστά στη βουβή οργή των ημερών (δεν έχουμε χρόνο για πένθος παρά μόνο για γόνιμο θυμό) άλλο βάλσαμο στη σκέψη δεν βρήκα παρά μόνο στα λόγια που έρχονται από τους αιώνες, από τους Θείους Ορφικούς Ύμνους των προγόνων.

Ταλαντεύτηκα μεταξύ του ύμνου για τη Νέμεση και τούτου εδώ που μόλις διαβάσατε πιο πάνω, του Ύμνου στη Γαία.

Το ξέρετε πως όλη σχεδόν η νότια Ευρώπη φλέγεται;

Ίσως όχι.

Γιατί τα ελληνικά ΜΜΕ για άλλη μία φορά, είτε συμπολιτεύονται είτε αντιπολιτεύονται επιδεικνύουν τον κλασικό αυτισμό τους.

Η Ελλάδα ανήκει σε κάποια άλλη σφαίρα πραγματικότητας που δεν σχετίζεται με τους άλλους.

Ωστόσο: Μόνο στην Ελλάδα, το έγκλημα φέρει αυθεντική τη βούλα της εξουσίας.

Μόνο στην Ελλάδα η απόλυτη έλλειψη οργάνωσης, η παντελής εγκατάλειψη όποιων υποδομών υπήρχαν, οι μεταθέσεις και τα βολέματα , η απέραντη αλαζονεία και η υποτίμηση της πραγματικότητας κατέστρεψαν τη χώρα, πήγαν το ρολόι ποιος ξέρει πόσα χρόνια πίσω.

Όταν η πρώτη ενέργεια μετά την καταστροφή της Πάρνηθας ήταν η παραχώρηση δεκάδων στρεμμάτων στο Καζίνο το διαβατήριο για τους πάσης φύσεως οικοπεδοφάγους και developers είχε σφραγισθεί με τη βίζα «κάψτε ελεύθερα».

Πελιδνός ο έλληνας Πρωθυπουργός περιφέρεται τώρα από σύσκεψη σε σύσκεψη αργοκουνώντας το κεφάλι.

Μάλλον θα σκέφτεται πως η πρωθυπουργική καριέρα του κάηκε. Στην κυριολεξία.

Και αν η Νέμεσις που έπληξε την Ελλάδα ως προϊόν της Ύβρεως η οποία κατ εξακολούθηση επιτελείται εδώ και χρόνια δεν μεταφρασθεί σε μία πλήρη αναδιανομή των πολιτικών δυνάμεων με γενναία ενίσχυση αυτών που εδώ και χρόνια επίμονα και μοναχικά προέβλεπαν, έκρουαν τους κώδωνες του κινδύνου, μιλούσαν για άλλη ανάπτυξη και προσαρμογή στις νέες εφιαλτικές συνθήκες, τότε…

Τότε το μόνο που θα μείνει είναι η οργή των αγαλμάτων και το ωιμέ του Ιερού κι αιώνιου Κρονίου Λόφου (κύριε Καραμανλή εσείς τον κάψατε). Στο βάθος, στον απόηχο της συμφοράς, θα αναδυθούν και πάλι τα τσιφτετέλια και τα σκυλάδικα της εμετικής νέας κουλτούρας που συνθέτουν το πάγιο soundtrack της επί μακρόν Ύβρεως σε βάρος της Ιστορίας και του μέλλοντος.

Γιώργος Πήττας

politispittas@gmail.com


(από την εφημερίδα Πολίτης της Κύπρου)


Και, μέσα σε όλα από τον ΛΑ.Ο.Σ και την υποψήφια βουλευτή κα Ε. Σαρρή, η απόλυτη επιτομή του ξεράσματος εδώ: http://www.youtube.com/watch?v=8zjw4mlzs48
Κοινοποιήστε το στο..
 
Υποσέλιδο
Κορυφή