7 Δεκ 2007

Γιατί ΝΑΙ στην καταδίκη Πλεύρη;

7 Δεκ 2007 , 4:15 π.μ.
Εντελώς απρογραμμάτιστα και κάτω από φοβερή πίεση χρόνου (στην ουσία αυτές τις μέρες είμαι απών από το νετ) γράφω στα πολύ γρήγορα το κάτωθεν κατεβατό για να δώσω ορισμένες εξηγήσεις (αν και αυτές έχουν δοθεί αναλυτικά και στα προηγούμενα άρθρα για τη δίκη Πλεύρη).

Αυτό το δημοσίευμα απευθύνεται περισσότερο στους φίλους που απόρησαν με τη στάση του JUNGLE-Report και καλοπροαίρετα διαφωνούν με εμάς που είμαστε υπέρ της καταδίκης του Κ. Πλεύρη για τα όσα γράφει στο βιβλίο του "Εβραίοι: Όλη η αλήθεια".
Αυτό το δημοσίευμα, για ευνόητους λόγους, δεν απευθύνεται σε όσους συμφωνούν με τις αρρωστημένες "απόψεις" του Κ. Πλεύρη και λόγω ανάγκης επικαλούνται την ελευθερία της έκφρασης, κάτι δηλαδή που αναγκάζεται να κάνει και ο κατηγορούμενος ομοϊδεάτης τους. Μη ξεχνάμε ότι πριν λίγες μέρες οι λαοτιανοί πανηγύρισαν την καταδίκη του Παπαθεμελή, ο οποίος καταδικάστηκε επειδή τις προάλλες είχε αποκαλέσει τον Άδωνι σατανιστή. Εκεί γιατί έκανε φτερά η ελευθερία της έκφρασης για την οποία κόπτεστε για τον Πλεύρη φίλτατοι λαοτιανοί;


Είχα διαβάσει προσεκτικά τις θέσεις του φίλου Yellow Kid, του φίλου (με τον οποίο έχουμε πάντα πλήρη ταύτιση απόψεων), τα σχόλια του φίλου Zaphod, το πρόσφατο σχόλιο του Hades στα σχόλιά μας, όπως και μερικών άλλων στο διαδίκτυο και έχω να πω ότι σε γενικές γραμμές συμφωνώ απόλυτα με τα όσα γράφουν. Όμως, όπως είπα, σε γενικές γραμμές.

Και αυτό το "γενικές γραμμές" το τονίζω διότι κατά τη γνώμη μου όλοι αυτοί οι φίλοι εξέτασαν και ανέλυσαν το θέμα κάπως επιπόλαια και υπό το πρίσμα της απλοϊκότητας χρησιμοποιώντας μια γενική και παντελώς αόριστη θεώρηση των πραγμάτων.


Εξηγούμαι:

Ο κάθε ένας έχει το δικαίωμα να γράψει πχ ένα βιβλίο και να υποστηρίζει ότι ο αέρας αποτελείται από κομπρεσέρ και να το αποδεικνύει με στοιχεία ή να υποστηρίζει ότι το σύμπαν αποτελείται από γαλακτομπούρεκα.
Ο κάθε ένας έχει το δικαίωμα να γράψει ότι αρλούμπα και βλακεία θέλει και κανείς δεν έχει το δικαίωμα να του το απαγορεύσει.
Όμως, έχει ο καθένας το δικαίωμα να θέλει να κάνει κακό και να προτρέπει σε άλλους να κάνουν κακό σε συνανθρώπους;

Οι περισσότεροι είπαν, ότι η Δημοκρατία προστατεύει τον Πλεύρη και το δικαίωμα της έκφρασής του.
Πολύ σωστά. Όμως, από πότε η Δημοκρατία προστατεύει επιλεκτικά; Στην προκειμένη περίπτωση, η Δημοκρατία δεν είναι πάλι αυτή που πρέπει μέσα από τους νόμους της να προστατεύσει και την αξιοπρέπεια των Εβραίων;

Κάποιοι είπαν, ότι ο Πλεύρης βυθίζεται από μόνος του στη γραφικότητα και κανείς δεν τον παίρνει στα σοβαρά.
Πολύ σωστά. Όμως, είναι σίγουρο ότι δεν το παίρνει κανείς στα σοβαρά;

Κάποιοι είπαν, ότι δε φταίει ο Πλεύρης και αν τύχει και παρασύρει κάποιους, ο καθένας είναι υπεύθυνος για τις πράξεις του.
Πολύ σωστά. Όμως, έχουν όλοι τα ίδια μυαλά και το ίδιο αίσθημα ευθύνης απέναντι στους υπολοίπους;

Οι περισσότεροι είπαν, ότι χρειάζεται σωστή Παιδεία και όχι απαγορεύσεις.
Πού σωστά. Όμως, υπάρχει αυτή η σωστή Παιδεία; Την έχουν όλοι αυτή τη σωστή Παιδεία;


Δε θα κάνω κάποια πολύπλοκη θεωρητική ανάλυση, θα μιλήσω σύντομα, πολύ απλά και με παραδείγματα για να γίνει κατανοητό σε όλους.

Δυστυχώς δεν ζούμε στην τέλεια κοινωνία με τους τέλειους, τους υπεύθυνους και τους λογικά σκεπτόμενους πολίτες.
Αν ήταν έτσι, ποιός ο λόγος υπάρξεως των νόμων;
Ακόμα πιο απλά: Αν ήμασταν όλοι υπεύθυνοι των πράξεών μας και είχαμε τη σωστή Παιδεία, γιατί να απαγορεύονται τα ναρκωτικά ή η οπλοφορία ή η παιδεραστία;


Και εδώ θα φέρω ένα μικρό παράδειγμα ανάλογο με την περίπτωση Πλεύρη:
Ας πούμε πως ένας παιδεραστής, ένας βιαστής ανηλίκων γράφει ένα βιβλίο στο οποίο εκθειάζει την παιδεραστία και παροτρύνει τους αναγνώστες να βιάζουν ανήλικα παιδάκια.
Στο βιβλίο αυτό περιγράφει τρόπους και πρακτικές βιασμών και δίνει οδηγίες για το πως μπορεί κάποιος να παραπλανήσει εύκολα ένα ανήλικο, να το βιάσει, να το σκοτώσει και να διαφύγει χωρίς να γίνει αντιληπτός.

Και ερωτώ:
Ποιά είναι η στάση που θα πρέπει να κρατήσει η Δημοκρατία απέναντι σε ένα τέτοιο βιβλίο;
Ποίος νοήμων θα πάρει την ευθύνη να δώσει το πράσινο φως σε ένα τέτοιο βιβλίο;
Ποιός υπεύθυνος θα ρισκάρει ποντάροντας στη σωστή Παιδεία, στη σωστή λογική και στην υπευθυνότητα του κάθε αναγνώστη που θα πέσει στα χέρια του αυτό το βιβλίο;

Αν υπάρχει κάποιος που αν ήταν στο χέρι του θα επέτρεπε να κυκλοφορήσει ένα τέτοιο βιβλίο και ύστερα θα μπορούσε να κοιμηθεί ήσυχος, ας το πει.

Θα επαναλάβω, ότι δυστυχώς δεν ζούμε στην τέλεια κοινωνία με τους τέλειους, τους υπεύθυνους και τους λογικά σκεπτόμενους πολίτες.

Ανάμεσά μας ζει ένας μεγάλος αριθμός ηλιθίων, βλαμμένων και ανώμαλων.

Πολλοί από αυτούς δεν θέλουν και πολύ. Μια σπίθα χρειάζονται για να ξεφύγουν και να πνίξουν αθώους στο αίμα. Όπως αποδεδειγμένα, με ανάλογα δημοσιεύματα μίσους, έχει γίνει αυτό και πάμπολλες φορές στο παρελθόν.

Το βιβλίο του Πλεύρη περιέχει πολλές τέτοιες σπίθες και γι αυτό το λόγο εμμένουμε και θα εμμένουμε στην καταδίκη του.






.
Κοινοποιήστε το στο..
 
Υποσέλιδο
Κορυφή