1 Μαρ 2008

Απολυμάνετε την Αστυνομία από τους αλήτες

1 Μαρ 2008 , 11:29 μ.μ.
Ποιός θα φανταζόταν ποτέ, ότι η αναπηρία της ελληνικής Πολιτείας θα έφτανε σε αυτό το σημείο παρακμής, ή μάλλον, θα κατέβαινε σε αυτό το επίπεδο χυδαιότητας, ώστε αστυνομικοί να ξυλοκοπούν μέχρι θανάτου (στην κυριολεξία), έναν άνθρωπο, μέρα μεσημέρι στο κέντρο του Πολιτισμού και της Διανόησης, στο λίκνο της Δημοκρατίας, στην Αθήνα.

Ενημερωθήκαμε από ένα φίλο αναγνώστη μέσα από τα σχόλια του προηγούμενου άρθρου για το συμβάν και το γνωστοποίησα και στο φίλο Γιώργο Πήττα, ο όποιος είχε εκπομπή σήμερα στο ραδιόφωνο και αναφέρθηκε πάνω σε αυτό λέγοντας πολύ ενδιαφέροντα πράγματα.

Το σχετικό απόσπασμα από τη σημερινή εκπομπή το έχουμε και το παραθέτουμε αμέσως πιο κάτω.
Ζητώ συγγνώμη για τη χείριστη ηχογράφιση, απλά έτυχε ο φίλος στον οποίο την ανέθεσα να μην έχει πολύ καλές τεχνικές γνώσεις (υπάρχουν διακοπές και ακούγονται klicks και πληκτρολογήματα παράλληλα).







Παραθέτουμε και το σχετικό άρθρο της Ελευθεροτυπίας:

«Αστυνομικοί σκότωσαν στο ξύλο αλλοδαπό»

Του ΧΡΗΣΤΟΥ ΖΕΡΒΑ

Τον θάνατο νεαρού αλλοδαπού στο κέντρο της Αθήνας, μετά τον άγριο ξυλοδαρμό του από τρεις αστυνομικούς, κατήγγειλαν στην Ομάδα Δικηγόρων για τα Δικαιώματα των Προσφύγων πολλοί αυτόπτες μάρτυρες του περιστατικού. Οπως αναφέρουν οι μάρτυρες, αναζητούσαν επί έξι ημέρες τα ίχνη του θύματος που είχε διακομισθεί με ασθενοφόρο σε νοσοκομείο, αλλά οι υπεύθυνοι του αστυνομικού τμήματος Ακροπόλεως στο οποίο απευθύνθηκαν αρνήθηκαν να τους δώσουν τη παραμικρή πληροφορία.

Το πρωτοφανές σε βαναυσότητα γεγονός συνέβη, σύμφωνα πάντα με τους αυτόπτες μάρτυρες, στις 22 Φεβρουαρίου, στις 2 μετά το μεσημέρι, στην περιοχή της Ομόνοιας. Οπως καταθέτουν, τρεις αστυνομικοί της άμεσης δράσης, με μηχανές, σταμάτησαν μεταξύ Σοφοκλέους και Σωκράτους τον Abdukarim Yahya Idris, Σουδανό πολίτη, 25-30 ετών.

Στη συνέχεια άσκησαν σε βάρος του υπέρμετρη και αναιτιολόγητη βία. Ενας από τους αστυνομικούς τον χτύπησε επανειλημμένα με ιδιαίτερη σκληρότητα. Τον κλότσησε τόσο δυνατά στο πρόσωπο, που εκείνος σωριάστηκε στο έδαφος αναίσθητος, ενώ από το στόμα του έτρεχε αίμα. Οι αυτόπτες μάρτυρες φώναζαν στους αστυνομικούς να σταματήσουν. «Τι κάνετε εκεί. Θα τον σκοτώσετε», έλεγαν. Τελικά το θύμα μεταφέθηκε με ασθενόφορο σε νοσοκομείο.

Γνωστοί του άρχισαν εναγωνίως να τον αναζητούν. Την περασμένη Τετάρτη, πήγαν στο αστυνομικό τμήμα Ακροπόλεως, με δικηγόρο, αλλά πάλι δεν έμαθαν τίποτα. Τελικά, την Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου, ενημερώθηκαν από την Πολυκλινική Αθηνών ότι το θύμα είχε μεταφερθεί νεκρό στο νοσοκομείο και πως την επομένη ημέρα, 23 Φεβρουαρίου, αστυνομικοί του τμήματος Ακροπόλεως είχαν παραλάβει το πτώμα!

Η κηδεία του είχε προγραμματιστεί να γίνει χθες. Επειδή το θύμα δεν έχει άλλα συγγενικά πρόσωπα εδώ, η Ομάδα Δικηγόρων κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία, ώστε να γίνει εγκαίρως ιατροδικαστική εξέταση.


ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 01/03/2008

Μετά από την πρόσφατη συνεργασία της Αστυνομίας με τη Χρυσή Αυγή, δεν ήταν και τόσο δύσκολο να φανταστεί κανείς, ότι η λογική εξέλιξη θα ήταν, αστυνομικοί να φτάσουν στο σημείο να αναλαμβάνουν κιόλας και το ρόλο της Χρυσής Αυγής.

Όπως είπε και ο Γ. Πήττας, αν ισχύουν όλα αυτά που αναφέρει το δημοσίευμα, τότε έχουμε να κάνουμε με μία από τις χυδαιότερες ενέργειες που έχει διαπραχθεί ποτέ από αστυνομικούς στη εν καιρώ Δημοκρατίας ιστορία της Ελλάδος.

Διότι δεν είναι μόνο το ξυλοκόπημα μέχρι θανάτου, άλλα και όλο το υπόλοιπο συνωμοτικό σχέδιο ώστε να καλυφθούν τα ίχνη του εγκλήματος.
Δεν πρόκειται δηλαδή για αστυνομικούς, αλλά για μια καθαρά εγκληματική συμμορία που της έχει ανατεθεί να προστατεύει την ασφάλεια των πολιτών.

Και με αυτό το περιστατικό, νομίζω ότι είναι περισσότερο από εμφανές, ότι η φούσκα του παραμυθιού με τα μεμονωμένα περιστατικά αστυνομικής βίας έχει σκάσει, έχει εκραγεί.
Διότι αυτή τη φορά έχουμε να κάνουμε με το μεμονωμένο περιστατικό υπ' αριθμόν 174581278098.

Είναι βέβαια περιττό να αναφερθεί, ότι αρκετό λίπασμα στην καλλιέργεια αυτών των μεμονωμένων περιστατικών, ρίχνει και η σάπια Ελληνική Δικαιοσύνη.
Το πιο επίκαιρο παράδειγμα γι αυτό, η μετατροπή του βασανισμού που διέπραξε τις προάλλες εκείνος ο φαλακρός αστυνομικός της Ομόνοιας, σε προσβολή προσωπικότητας (!).

Η Ελληνική Δικαιοσύνη έκρινε δηλαδή, ότι αυτό εδώ: http://youtube.com/watch?v=KLXxpU3Se_g, αλλά και αυτό: http://youtube.com/watch?v=3zhktcvocIw, αποτελούν απλά προσβολή προσωπικότητας [...]


Δεν υποστηρίζουμε ότι όλοι οι αστυνομικοί είναι βίαιοι και εγκληματίες, είμαστε σίγουροι ότι οι περισσότεροι είναι αξιοπρεπείς άνθρωποι που σέβονται το λειτούργημά τους.

Αυτό που ζητάμε, είναι το αυτονόητο.

Να ξεβρωμίσει επιτέλους η Ελληνική Αστυνομία από τους αλήτες, τους ρατσιστές και τα λοιπά εγκληματικά στοιχεία που εμφιλοχωρούν στους κόλπους της.













UPDATE (02/03/08)

Άλλες σχετικές αναφορές:

.
Κοινοποιήστε το στο..
 
Υποσέλιδο
Κορυφή