28 Αυγ 2008

Αστυνομία - Αλητεία. Αχώριστοι συνοδοιπόροι

28 Αυγ 2008 , 8:36 π.μ.
Συνηθισμένοι πια στη χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας, της αναξιοπίστίας και της βαρβαρότητας, κανονικά δε θα μας έκανε εντύπωση η χθεσινή είδηση.

Εντύπωση μας έκανε όμως, η βιασύνη για να "τηρηθούν τα προσχήματα" και η αντίδραση του αρχηγού της αστυνομίας να προχωρήσει σε ΕΔΕ και λοιπές γραφικές διαδικασίες. Επίσης ο χαρακτηρισμός "πρωτοφανές" μάλλον άστοχος είναι σε τούτον εδώ τον τόπο.
Άλλωστε τα έχουμε ξαναγράψει όλα αυτά.

Το "πρωτοφανές" περιστατικό συνέβη χθές το πρωί στη Λάρισα (αναδημοσίευση από zougla.gr)

Σε ένα αγροτικό όχημα που ήταν σταθμευμένο πίσω από το δικαστικό μέγαρο της Λάρισας, συμβατικό υπηρεσιακό όχημα της αστυνομίας, όπως υποστήριξε ο οδηγός του, ήταν στοιβαγμένοι και δεμένοι με χειροπέδες 7 Αλβανοί λαθρομετανάστες.

Η καρότσα του αγροτικού ήταν διαμορφωμένη με σιδεριές, σαν κλουβί. Το συγκεκριμένο όχημα χρησιμοποιείται στις επιχειρήσεις της αστυνομίας για τη μεταφορά δενδρυλλίων χασίς.

Όπως αναφέρει το Indymedia, τους κράταγαν εκεί μέσα κάτω από τον ήλιο μέχρι να οδηγηθούν στον εισαγγελέα, επειδή δεν είχαν χαρτιά. Άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου που έγιναν αυτόπτες μάρτυρες, κατέγραψαν το περιστατικό με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί να φυγαδεύσουν τους λαθρομετανάστες και να τους μεταφέρουν στο στρατόπεδο συγκέντρωσης Ελασσόνας.

Με εντολή του Αρχηγού της Αστυνομίας, Αντιστράτηγου Βασίλη Τσιατούρα, ο διοικητής του Τμήματος Δίωξης Λαθρομεταναστών στην Ελασσόνα, ο οποίος διέταξε τη μεταφορά των λαθρομεταναστών με το αγροτικό, θα μετατεθεί και θα του επιβληθεί χρηματικό πρόστιμο. Την ίδια ώρα, διεξάγεται έρευνα για να διαπιστωθεί ...

...εάν πρέπει να επιβληθούν κυρώσεις και σε άλλους αστυνομικούς."

Τι στοίχημα άραγε βαζετε πως όλοι θα βγουν "λάδι" και ο μόνος υπεύθυνος τελικά θα είναι ο "διοικητής" ο οποίος θα πάρει μία μετάθεση, προσωρινή για να επιστρέψει μόλις "ξεχαστεί" το θέμα, στο γραφειάκι του;






_____________________________

Παλιά σχόλια (43)
Κοινοποιήστε το στο..
 
Υποσέλιδο
Κορυφή