22 Απρ 2009

Πιάσαμε πάτο;

22 Απρ 2009 , 12:57 μ.μ.
ΈΛληνας ψηφοφόρος προβληματισμένος
για την κατάληξη της υπόθεσης Παυλίδη και τη θέση του Λάος

Πόσο πιο κάτω; Το βαρέλι δεν έχει πάτο

Από την Ελευθεροτυπία της 22ας Απριλίου 2009 και από τη στήλη του Γιάννη Παντελάκη η διαπίστωση πως "Μια ολόκληρη κυβέρνηση εξαρτά την παρουσία της από το κόμμα Καρατζαφέρη".

Από μόνο του το γεγονός είναι αποκαρδιωτικό για την ποιότητα της ελληνικής πολιτικής και απόλυτα χολερικό για τις όποιες ελπίδες θα έτρεφε ακόμα και ο πιο πιστός οπαδός της "μεγάλης συντηρητικής παράταξης" για το μέλλον του τόπου.

Το ελεεινό δεν είναι η εξάρτηση στην οποία, από μόνη της η ΝΔ, πήγε και "έπεσε". Το ελεεινό είναι πως μαζί της παρασύρει μία ολόκληρη χώρα, η οποία βλέπει το μέλλον της να περνά από τους θιασώτες της μη πολιτικής, της μη θέσης. Από ένα μάτσο τυχάρπαστους τηλεπλασιέδες και ανιστόρητους εθνοκάπηλους, οι οποίοι βλέπουν την προοπτική "συνεργασίας" με την κυβέρνηση και κοιτούν τη μάσα (για την οποία τελικά δεν πολυκοπίασαν).

  • Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα.
Εκτός από το πολιτικό αδιέξοδο στο οποίο βυθίζει τη χώρα η ΝΔ, υπάρχει και ένα ηθικό. Ηθικό δίδαγμα αποτελεί το παράδειγμα μίας κραταιάς (όπως αυτοδιαφημιζόταν κάποτε) κυβέρνησης, η οποία χαρακτήριζε (και σωστά) ως "άκρα" το Λάος του Καρατζαφέρη και ως εκ τούτου απέκλειε κάθε πιθανή συνεργασία μαζί του, τώρα μπροστά στην κατάρρευση, να σκύβει υποτακτικά το κεφάλι στον απολιτίκ και ακραιφνή εθνικιστή, για να το χαϊδέψει τρυφερά ο "πρόεδρος" με την παχιά ιδρωμένη παλάμη του.

Όλα θυσία για την πάντα γλυκιά εξουσία.

  • Η στάση του Λάος
Ποια άλλη θα μπορούσε να ήταν η στάση του τηλεοπτικού κομματιδίου; Μα φυσικά η γνωστη. "Ναι μεν αλλά..." Ο Σπυράδωνις θέτει τα κριτήρια της "πολιτικής σκέψης" του Λάος.

"Κριτήριο είναι εάν με αυτά τα στοιχεία, σε περίπτωση που ο κ. Παυλίδης δεν ήταν υπουργός αλλά πολίτης, θα πήγαινε στο δικαστήριο"*

δήλωσε στη ΝΕΤ και γι' αυτό το λόγο θα συνεδριάσει η κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος (ναι υπάρχει και αυτό στον τόπο ετούτο). Μόνο που δεν του είπε κανείς πως ο Παυλίδης ήταν υπουργός και δεν υπάρχει το "αν" της αμφιβολίας;

Ταυτόχρονα σχεδόν, ο πρόεδρος (ένας είναι) δηλώνει «Δεν συνεργώ σε κουκούλωμα» βλέποντας ότι το «δεκανίκι» που φερόταν να δίνει στη Ν.Δ. του έκανε πολιτική ζημιά, άλλαξε το τροπάριο. Ρόλο πρέπει να έπαιξε -σίγουρα- και το γεγονός ότι η τελευταία δημοσκόπηση της Κάπα Research έδειξε το κόμμα του να παρουσιάζει πρόβλημα συσπείρωσης. Ακόμη και οι βουλευτές του πληροφορήθηκαν την απόφασή του για παραπομπή από τους δημοσιογράφους που είχαν μιλήσει με τον Γ. Καρατζαφέρη.

Απόδειξαν έτσι πως

-Δεν είναι καιροσκόποι!!!!!!!
-Είναι "μπετόν" (ενδοκρανιακώς μάλλον θα εννοούσε)!!!!!!

Πέρα από τα παραπάνω αναφερθέντα και συντελούντα στον εξευτελισμό κάθε έννοιας πολιτικής και κάθε ίχνους σοβαρότητας που μπορεί να είχε απομείνει στον τόπο, θα ήθελα να προσθέσω πως στην προοπτική σχηματισμού ενός διπόλου "Συνεργατών του Μητσοτάκη και Συνεργατών του Καρατζαφέρη" δεν απομένει πέρα από τις εκλογές άλλη λύση παρά η μετανάστευση.

Με τις υγείες μας
_____________________________
* με την επιτηδευμένη αφέλεια και την αρλούμπα του κιπλίνγκιου "αν" προς στιγμήν αναρρωτήθηκα ΑΝ ο omoios θαμώνας των σχολίων μας, είναι τελικά ο μεταμφιεσμένος Άδωνις (μπρρρρ)




_____________________________

Παλιά σχόλια (54)
Κοινοποιήστε το στο..
 
Υποσέλιδο
Κορυφή