17 Ιουλ 2009

Το σύμφωνο συμβίωσης ΝΔ - Λάος

17 Ιουλ 2009 , 9:38 π.μ.
foto από το skai.gr

Πριν από 16 μήνες, το Jungle Report και ειδικότερα ο συνάδελφος SHY, έγραφε για το καταδικασθέν (από τον άγαμο κλήρο και την -κατ'όνομα-Ιερά Σύνοδο) σύμφωνο συμβίωσης, όπου εξέφραζε και τη αισιοδοξία του (με bold χαρακτήρες μάλιστα, πως...

"Και είμαι βέβαιος πως η Πολιτεία δεν θα καθυστερήσει πολύ ακόμα τις σχετικές ρυθμίσεις."

Έφτασε λοιπόν το πλήρωμα του χρόνου. Κατατέθηκε η πρόταση νόμου από το ΠαΣοΚ στην επιτροπή δημόσιας διοίκησης της βουλής, ακολούθησε η σχετική συζήτηση και οι αποφάσεις ελήφθησαν , επιβεβαιώνοντας την πλήρη σύμπλευση:

α. Του Λάος με την -κατ' όνομα- Ιερά Σύνοδο και τον κλήρο (τι σόι "Ορθόδοξος" θα ήταν ο Συναγερμός;)

β. Της ΝΔ με το Λάος (την ανάγκη φιλότιμο ποιούσα)

γ. Την πάρα πολύ μικρή απόσταση Αθήνας - Ισταμπούλ - Τεχεράνης - Ριάντ αλλά και Χαρτούμ.

Ο SD (Superdendias) είπε βέβαια πως θα το ξαναδεί το θέμα και δεν "κλείνει τα αυτιά του κάθετα" (πως γίνεται αυτό, αλήθεια;)αλλά όσο υπάρχει αυτή η κοινοπραξία ΝΔ-Λάος, δεν το πολυβλέπουμε πιθανό αφού ο ....

...βουλευτής του ΛΑΟΣ Γιώργος Γεωργίου (όχι ο συμπαθέστατος αθλητικογράφος): «Δεν μας έφτανε η κατάντια της Ελλάδας, φτάσαμε να πυροβολούμε και την ίδια την οικογένεια».

Ο ίδιος αναφέρθηκε στους προβλεπόμενους όρους διακοπής της συμβίωσης:
«Στην εσχατιά της Βαλκανικής, η οποία πλήττεται
από την ανεργία -και ιδίως στις γυναίκες- φθάσαμε να κοινωνούμε με ένα εξώδικο στην γυναίκα με την οποία συμβιώνουμε, να πορευθεί πλέον μόνη στη ζωή. Ποια είναι η παρουσία της κοινωνικής εξυπηρετήσεως με την εφαρμογή όσων προτείνει σήμερα το ΠΑΣΟΚ;»

Σε ό,τι αφορά τέλος τους ομοφυλόφιλους, ο κ. Γεωργίου τόνισε πως είναι «ισότιμοι πολίτες».

Η ΝΔ, δια στόματος Κ. Παπακώστα (πολύ μπλα μπλα ολημερίς) νομίζει πως διέφυγε, ασφαλώς: χαρακτήρισε αντιφατική και πρόχειρη την πρόταση νόμου του ΠΑΣΟΚ, υποδεικνύοντας πως από τη μια θεωρεί ότι οι ομοφυλόφιλοι δεν ζουν υπό το καθεστώς ισότητας δικαιωμάτων και από την άλλη, παραδέχεται στην εισηγητική έκθεση, πως από το 2005, ισχύει ο νόμος 3304/2005 που απαγορεύει κάθε διάκριση με βάση τον σεξουαλικό προσανατολισμό στους χώρους εργασίας.

«Η πρόταση είναι οιονεί ρατσιστική, διότι, ενώ το ΠΑΣΟΚ υποτίθεται πως θέλει να προστατεύσει τα δικαιώματα αυτών, στους οποίους απευθύνεται, στην πραγματικότητα τους κατηγοριοποιεί και τους βάζει ταμπέλες. Είναι και πρόχειρη και επιπόλαιη, διότι δεν είναι προϊόν μιας σοβαρής διαβούλευσης, αλλά μιας αδικαιολόγητης πρεμούρας να έλθει κατά τη διάρκεια του θερινού τμήματος της Βουλής» είπε η "πολύ μπλα μπλα" Κατερίνα.

Το ΚΚΕ δια στόματος Εύας Μελά, αφενός διαφώνησε στο να ισχύουν για το Σύμφωνο Συμβίωσης οι ίδιοι κανόνες που υπάρχουν και στο γάμο, και επίσης εκτίμησε πως «ο γάμος έχει να κάνει κύρια με την διαιώνιση του είδους και την προστασία των παιδιών και όχι με την σεξουαλική σχέση, ή τη σχέση συντροφικότητας και αγάπης

"Εμείς δεν βλέπουμε το λόγο να ενταχθούν τα ομόφυλα ζευγάρια στο σύμφωνο συμβίωσης. Στο κάτω-κάτω, η μακροχρόνια συμβίωση ανάμεσα σε συγγενικά πρόσωπα, δεν δημιουργεί δικαιώματα" αναρωτήθηκε.

Από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Νίκος Τσούκαλης παρατήρησε:

«Είναι εκπληκτικός ο τρόπος που επιστρατεύουμε επιχειρήματα-προφάσεις εν αμαρτίαις, προκειμένου να δικαιολογήσουμε μια συγκεκριμένη επιλογή που έχουμε και δεν τολμούμε να τη στηρίξουμε ανοιχτά». Αυτό το τελευταίο μάλλον στη ΝΔ πήγαινε σαν παραίνεση για να παραδεχτούν ευθέως πως στην ουσία άγονται και φέρονται από το Λάος και το θρησκόληπτο λαϊκισμό του.

Πολύ χαρούμενος θα πρέπει να είναι ο θλιβερός Άνθιμος , η «ηρωική» φιγούρα σύμβολο των πάσης φύσεως καθυστερημένων που λέει και ο SHY, αφού δε θα χρειάζεται να τραβάει τις κοτσίδες του σαν την Πίπη. Χαρά βέβαια θα πρέπει να διακατέχει και την υπόλοιπη -κατ' όνομα-Ιερά Σύνοδο, αλλά στα πλαίσια της τήρησης των αποστάσεων από την πολιτική, όπως το ζήτησε ο αρχιεπίσκοπος της, δεν θα κάνει τα σχετικά πάρτυ.

Θέλει η Ιερά Σύνοδος να κρυφτεί και η χαρά δεν την αφήνει.

Χαρά μεγάλη πρέπει να επικρατεί και στο γέρος ΦΟΡΟΥΜ, που από παλιά είχαν δειξει την αντίθεση τους, με εκείνο το κόσμιο, όσο και χαριτωμένο στυλ τους και πάνω από όλα αντρικά., αλλά τα παιδιά (οι σοφοί γέροντες) είναι σε διακοπές.

Κι ένα μυστικό: Το θέμα είχε συζητηθεί μεταξύ του περιστεροκαβαλλημένου και του πρέσβη του Ιράν, στη συνάντηση τους στις 30/6/09 οπότε και δόθηκαν οι κατευθυντήριες γραμμές για τη ψηφοφορία. Μετά την Ινδία που χάλασε την πιάτσα με την άρση της ποινικοποίησης της ομοφυλοφιλίας, να μην ακολουθήσει το στραβό δρόμο και το Γιουνανιστάν.

Επί της κυβερνητικής συμπλεύσεως με το Λάος:

Από την ΑΥΓΗ της 16ης Ιουλίου και σε δημοσίευμα του Θ. Καρτερού (το οποίο ασχολείται με τη σύμπλευση σε ένα άλλο τραγικό θέμα, εκείνο των μεταναστών) κρατάμε και αναδημοσιεύουμε εδώ τα παρακάτω:

"Η γρίπη του ΛΑΟΣ απειλεί τον εξασθενημένο κοινωνικό οργανισμό.

Η Ν.Δ. έχει ήδη νοσήσει σοβαρά και ακολουθεί τη θεραπεία των πογκρόμ, το ΠΑΣΟΚ προσπαθεί να προφυλαχτεί με γυμναστική αυταρχισμού και εμβόλια μηδενικής ανοχής, αλλά και η αριστερά δεν αισθάνεται τελευταία τόσο καλά.

Ανάμεσα «σε αξίες και παραδόσεις αιώνων» και στην ανάγκη ενός ρεαλισμού που δεν θα αφήσει τους άλλους, (πρώτα την ακροδεξιά) να χειραγωγούν τη διάχυτη δυσαρέσκεια, ανάμεσα στους μετανάστες και στους δημότες, στους ταλαιπωρημένους Έλληνες και στους εκατό φορές πιο ταλαιπωρημένους αλλοδαπούς, χρειάζεται προφανώς έναν νέο, ευέλικτο, αλλά αποφασιστικό βηματισμό. Που θα απαντά στο βήμα της χήνας και συνεπώς δεν θα αντιγράφει το μετέωρο βήμα του πελαργού…"


Άμποτε





_____________________________

Παλιά σχόλια (201): Σελ.2 , Σελ.1
Κοινοποιήστε το στο..
 
Υποσέλιδο
Κορυφή