28 Οκτ 2009

Σύντομα μαθήματα δαρβινικής θεωρίας

28 Οκτ 2009 , 10:53 π.μ.
Κοιτάξτε προσεκτικά αυτή τη φωτογραφία:


Δεν θα ασχοληθούμε με αναλύσεις, ούτε θα αναπαράγουμε πρακτορολογίες και συνωμοσιολογίες καθώς όλα είναι ακόμα σκοτεινά και συχνά παραμένουν έτσι. Θα σταθούμε όμως σε δύο χαρακτηριστικές δηλώσεις αμέσως μετά το χτεσινό θλιβερό συμβάν. Πρώτος ο Καρατζαφέρης βεβαίως βεβαίως:

«Οι φυσικοί αυτουργοί των τρομοκρατικών επιθέσεων αποθρασύνονται όσο το σύστημα αφήνει ανέγγιχτους τους ηθικούς αυτουργούς. Καιρός να συνειδητοποιήσουμε ότι ο κοινωνικός εχθρός είναι εντός των πυλών. Ο Θεός να βοηθήσει τα χτυπημένα παιδιά. Στις οικογένειές τους εύχομαι κουράγιο και δύναμη».


Άκου φυρερίσκε, τον Θεό θα τον αφήνεις απ' έξω. Γιατί αυτό που προέχει τώρα είναι να βοηθήσουν τους χτυπημένους ενήλικες ανθρώπους οι γιατροί. Πως κάνουν κάτι λαλημένοι θεοφοβούμενοι γονείς που δεν πάνε στο γιατρό τα άρρωστα παιδάκια επειδή πιστεύουν στη δύναμη της προσευχής, φυρερίσκε έτσι προσβάλλεις τα θύματα και τους συγγενείς τους. Και τα ρητορικά σχήματα περί «ηθικών αυτουργών» να τα λες στους πλεύρηδες.

Τώρα, ο λόγος που έβαλα τη φωτογραφία. Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αστυνομικών Ελλάδος, Γιάννης Μακρής, δήλωσε:

«Δεν χτύπησαν τίποτε παιδιά, αστυνομικούς χτύπησαν. Οι δράστες δεν είναι τρομοκράτες είναι δολοφόνοι. Τα 600.000 ευρώ της επικήρυξης είναι λίγα».


«Δεν χτύπησαν τίποτε παιδιά». Διαβάστε το δέκα φορές, μετά είκοσι φορές όλη τη φράση «δεν χτύπησαν τίποτε παιδιά, αστυνομικούς χτύπησαν» και συνειδητοποιήστε τώρα σε ποια εξελικτική βαθμίδα αυτοκατατάσσονται οι αστυνομικοί, σύμφωνα με τη δήλωση του κορυφαίου συνδικαλιστικού οργάνου τους.

Μετά είναι να απορούμε γιατί υπάρχει τόση βία γύρω μας.




_____________________________

Παλιά σχόλια (368): Σελ.2 , Σελ.1
Κοινοποιήστε το στο..
 
Υποσέλιδο
Κορυφή