8 Δεκ 2009

Το μεταναστευτικό του ΛΑ.Ο.Σ. (UPDATED)

8 Δεκ 2009 , 9:40 μ.μ.
UPDATE (12/12/09): Επίσημη διάψευση στα ψέματα του Καρατζαφέρη από την κυβέρνηση της Μ. Βρετανίας" κλικ εδώ
__________________________









Το μεταναστευτικό, αποτελεί υποτίθεται το δυνατό χαρτί του Λάος, ένα πρόβλημα για το οποίο το κόμμα του Καρατζαφέρη έχει τάχα ξεκάθαρη άποψη και δίνει ξεκάθαρες απαντήσεις.


Όμως το παράξενο εδώ δεν είναι η διγλωσσία, τα ψέματα και η υποκρισία του εν λόγω πολιτικού μορφώματος. Το παράξενο είναι η στάση των δημοσιογράφων (κυρίως της τηλεόρασης), που τόσο καιρό τους ακούν να λένε όσα λένε και κανείς δεν μπήκε στον κόπο να τους κάνει μερικές απλές ερωτήσεις.


Αρκεί λοιπόν μία προσεκτικότερη παρατήρηση στις θέσεις τους, για να φανεί το πόσο σοβαρά και αξιόπιστα προσεγγίζουν το συγκεκριμένο θέμα.






Το αστείο είναι ότι το πρόγραμμα που δείχνει ο Καρατζαφέρης στην κάμερα δεν είναι του Λαφοντέν, αλλά το δικό του. Όσον αφορά τον Λαφοντέν, η περίπτωση είναι διαφορετική από αυτή που παρουσιάζει ο Καρατζαφέρης. Όπως σχολιάζει ο Νίκος Σαραντάκος:

«Οι μετανάστες στους οποίους αναφερόταν δεν ήταν μουσουλμάνοι ή καν αλλοδαποί, αλλά εθνοτικοί Γερμανοί από χώρες της ανατολικής Ευρώπης. Πολιτική της γερμανικής δεξιάς από το 1990 και μετά ήταν να προσελκύσει, προσφέροντας σημαντικά προνόμια, γερμανικής καταγωγής πληθυσμούς από την πρώην ΕΣΣΔ και τις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, και η αθρόα εισροή των πληθυσμών αυτών ασφαλώς και δημιούργησε προβλήματα στο γερμανικό σύστημα πρόνοιας, και αυτή την πολιτική κατάγγειλε ο Λαφοντέν».
[πηγή: Σαραντάκος]



Το καλύτερο όμως το λέει στη συνέχεια:




Παραβλέπω το ανέκδοτο «τους φερόμαστε όσο καλύτερα μπορούμε», «τους δίνουμε από το υστέρημά μας» (τσ τσ μα τι φιλάνθρωποι είμεθα τελοσπάντωνε!), και πάω στη δήλωση του Αυστραλού. Φυσικά ο Καρατζαφέρης λέει εδώ ψέματα. Μια τέτοια δήλωση ουδέποτε έκανε πρωθυπουργός της Αυστραλίας. Η συνέντευξη του Καρατζαφέρη δόθηκε τον Μάιο του 2009, και τα όσα λέει για τον Αυστραλό πρωθυπουργό υποτίθεται ότι ειπώθηκαν πριν ενάμιση μήνα. Ωστόσο πρόκειται για αστικό μύθο που κυκλοφορούσε ήδη 4 χρόνια, και αποδίδει στον πρώην πρωθυπουργό και δεξιό Τζον Χάουαρντ, τα εξής λόγια: «αυτή η χώρα είναι δική μας και όποιου δεν του αρέσει φεύγει»». Δήλωση που ποτέ δεν έκανε ο ίδιος. Ένας κόκκος αλήθειας σε αυτή την ιστορία, είναι ότι κάποιοι αξιωματούχοι της κυβέρνησής του, είχαν κάνει κάποιες αντιμεταναστευτικές δηλώσεις, όχι όμως με τον ακραίο τρόπο που θέλει ο μύθος. Όταν αργότερα, το 2007, στο πρωθυπουργικό αξίωμα της Αυστραλίας ανέβηκε ο Κέβιν Ραντ του εργατικού κόμματος, ο μύθος προσαρμόστηκε αποδίδοντας τώρα σ’ αυτόν την επίμαχη δήλωση. Αυτόν ακριβώς τον μύθο αναπαράγει και ο Καρατζαφέρης, λέγοντας ευθέως ψέματα στον κόσμο, κι ακόμα χειρότερα, ενσωματώνοντας την πιο γελοία εκδοχή του μύθου στο επίσημο πρόγραμμά τους.

[πηγή: Σαραντάκος]


Μερικές μέρες αργότερα, κι αφού διατυπώθηκαν ενστάσεις ενάντια στον Καρατζαφέρη για παραποίηση της αλήθειας, ο Άδωνης Γεωργιάδης (στις 25/6/2009), παραπέμποντας στο troktiko, επανέλαβε το ίδιο παραμύθι, και μάλιστα με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο :



(πηγές: 1 , 2 )

Με αυτό το απόσπασμα αποδεικνύεται ότι ο Άδωνης (όπως και το ανεκδιήγητο troktiko φυσικά) δεν είναι απλά ψεύτες, είναι απατεώνες με πατέντα. Θυμηθείτε ότι τις δηλώσεις που διαβάζει τις αποδίδει στον σοσιαλιστή Ραντ, οι οποίες υποτίθεται γίνανε κάπου Μάρτιο με Απρίλιο του 2009 (σύμφωνα με τον Καρατζαφέρη).

Ξαναπάτε στο παραπάνω βίντεο στο 0:55 και πατείστε παύση. Ανοίξτε τώρα σε χωριστή καρτέλα αυτό το λινκ (κλικ), και πάτε προς τη μέση, κάτω από εκεί που γράφει "IMMIGRANTS, NOT AUSTRALIANS, MUST ADAPT". Πατείστε τώρα play στο βίντεο για να ακούτε τη φωνή του Άδωνη (έχετε δίκαιο, ζητώ συγγνώμη και την υπομονή σας), και ξαναπάτε στη σελίδα και το σημείο που σας είπα. Τι παρατηρείτε; Ότι αυτά που διαβάζει ο Άδωνης είναι πιστή μετάφραση από τα αγγλικά (σημ. για διευκόλυνση: από την πρώτη παράγραφο, ο Αδωνης διαβάζει μόνο την πρώτη και την τελευταία πρόταση, και παρακάτω πηδάει πάλι 2-3 προτάσεις).

Δυο μικρές λεπτομέρειες στην αγγλόγλωσση σελίδα: πρώτον, η ημερομηνία δημοσίευσης είναι η 7/9/2006! Και δεύτερον, ο λόγος αποδίδεται στον δεξιό Χάουαρντ! Πράγμα που αποδεικνύει οχι μόνο ότι ο μύθος κυκλοφορούσε πολύ νωρίτερα και για άλλο πρόσωπο, αλλά και ότι αποκλείεται πατέρας αυτού του λόγου να είναι ο Ραντ, ο οποίος άλλωστε εκλέχτηκε το 2007.

Άλλα παραδείγματα:
6/8/2006
26/9/2007

Κι εδώ ένα αναλυτικότατο άρθρο που εξηγεί τη γέννηση, τη διάδοση του μύθου, αλλά και την "προσαρμογή" του στο πρόσωπο του Ραντ.


Αντί λοιπόν να παρουσιάσει τουλάχιστον ένα αξιόπιστο έγγραφο ή κάτι άλλο που να επιβεβαιώνει τη δήλωση, ή να κάνει μόνος του μια απλή έρευνα στο ίντερνετ (ή μήπως την έκανε, αλλά...), όπως θα περίμενε κανείς, ο Γεωργιάδης επικαλείται απλά τη μαρτυρία κάποιων φίλων του. Ε, αφού το λεν κι οι φίλοι του Άδωνη, να το δεχτούμε! Κι αυτό το αποκαλεί "έρευνα"! Κι όπως λέει στα πρόβατα που τον πιστεύουν "να ξέρετε ότι τα είπε, μην ψαρώνετε"!

Και καλά το troktiko. Αλλά τι πρέπει να πούμε για τους βουλευτές του Λάος που ενσωματώνουν σε επίσημο πρόγραμμα κοινοβουλευτικού κόμματος την πιο γελοία (και την πιο εύκολα διαψεύσιμη) εκδοχή ενός αστικού μύθου, και την κάνουν σημαία τους, εξαπατώντας θρασύτατα τους Έλληνες ψηφοφόρους!

[Και ξανά ξεβράκωμα από τον Ν. Σαραντάκο]


Ο Καρατζαφέρης δεν αρκέστηκε στα παραπάνω, αλλά φρόντισε να κοροϊδέψει μία ακόμη φορά τον κόσμο, στο debate για τις ευρωεκλογές:




Φυσικά λέει πάλι ψέματα. Για να καταλάβουμε όμως τι θα πει γκαιμπελισμός, θα πρέπει να δούμε ότι αυτά δεν τα κατασκεύασε ο "Λαάρχης" εκ του μηδενός. Βασίστηκε σε κάποια πραγματικά γεγονότα, που τα πήρε και τα διαστρέβλωσε.

Το μέτρο που είπε ο Καρατζαφέρης δεν το εισηγήθηκε ο (σοσιαλιστής) πρωθυπουργός της Μ. Βρετανίας, αλλά η (δεξιά) υπουργός παιδείας της Ιταλίας, το Μάρτιο του 2009. Σύμφωνα με τη βρετανική Dailymail, η Ιταλίδα υπουργός εμπνεύστηκε το μέτρο λίγες μέρες αφού έγινε γνωστό ότι στη Βρετανία η αγγλική δεν αποτελεί πια μητρική γλώσσα για έναν στους επτά μαθητές δημοτικού. Σχετικά άρθρα μπορείτε να βρείτε εδώ κι εδώ. Δε θα βρείτε όμως τίποτα, και δεν υπάρχει πουθενά επίσημη πληροφορία ότι τέτοιο μέτρο πήρε κι ο Βρετανός πρωθυπουργός (τουλάχιστον μέχρι σήμερα).

Γιατί τότε ο Καρατζαφέρης να μην πει την αλήθεια; Οι λόγοι είναι προφανείς. Όπως φάνηκε κι από τα παραπάνω, οι ακροδεξιές ιδέες τους ψάχνουν συχνά να κρυφτούν κάτω απ' τα φουστάνια αριστερών ή σοσιαλιστών, για να μας πουν μετά "αφού τα λεν και σοσιαλιστές, μη μας λέτε ακραίους". Το άλλοθι αυτό επιβεβαιώνεται κι από το σχόλιο του Καρατζαφέρη στο παραπάνω βίντεο, όταν λέει:
"Και νομίζω δε θεωρείται ούτε ακραίος, ούτε φασίστας ο σοσιαλιστής πρωθυπουργός της Μ. Βρετανίας".


_______________________________________

UPDATE (12/12/09):

Για τα αμέσως πιο πάνω ψεύδη που ισχυρίστηκε ο Καρατζαφέρης, για τον Πρωθυπουργό της Μ. Βρετανίας Μπράουν, ότι δηλαδή πήρε την απόφαση οι μετανάστες στα βρετανικά σχολεία να μην είναι πάνω από 30%, στείλαμε e-mail στο "Department for Children, Schools and Families" της Μ. Βρετανίας, δηλαδή στο αντίστοιχο Υπουργείο Παιδείας τους, και ρωτήσαμε αν όντως αυτό ισχύει.

Η απάντηση μας ήρθε σήμερα, και κοιτάξτε τι γράφουν:




Μετάφραση:
Αγαπητέ/-ή κύριε/-α,

Σας ευχαριστώ για το email που στείλατε στις 6 Δεκεμβρίου σχετικά με το "Ποσοστό μεταναστών στα βρετανικά σχολεία".

Μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι δεν έχουμε τέτοιους κανονισμούς κι ότι έχουμε σχολεία με ποσοστά μαθητών άνω του 80% οι οποίοι δεν είναι βρετανικής εθνικότητας.

Ειλικρινά δικός σας,

Paul Quinn
Public Communications Unit
www.dcsf.gov.uk

_______________________________________


Ένα άλλο ψέμα του Λάος είναι ο αριθμός των μεταναστών, ο οποίος κατά τους λαοσίτες βουλευτές ανέρχεται στα 2 εκατομμύρια.




(πηγές: 1 , 2 , 3 , 4 )

Δύο εκατομμύρια λοιπόν, και για τους Άδωνη και Καρατζαφέρη ΜΟΝΟ οι λαθρο-μετανάστες. Επικαλούνται τάχα διάφορες έρευνες που το υποστηρίζουν, χωρίς να μας λένε ποιες ακριβώς είναι για να τις ελέγξουμε.

Το να μιλάει βέβαια κανείς για 2 εκατομμύρια λαθρομετανάστες είναι ψέμα από τα λίγα. Σύμφωνα με έρευνα του Ινστιτούτου Μεταναστευτικής Πολιτικής που δημοσιεύτηκε το 2008, ο αριθμός των μεταναστών χωρίς άδεια παραμονής υπολογίζεται μεταξύ 172.250 και 209.402 άτομα (ολόκληρη η έρευνα δημοσιευμένη εδώ ).

Επιπλέον, σύμφωνα με την απογραφή του 2001, το σύνολο ΟΛΩΝ των αλλοδαπών (πλην προφανώς αυτών που δεν είχαν άδεια, και απέφυγαν την απογραφή) που ζούσαν στην Ελλάδα, ήταν 781.813 άτομα (στον αριθμό αυτό συμπεριλαμβάνονται επαναλαμβάνω όλοι, και πολίτες της Ε.Ε. , Καναδοί, Αμερικάνοι κλπ., ακόμα και Κύπριοι).

Για το τέλος του 2004, ο συνολικός αριθμός μεταναστών με ή χωρίς άδεια παραμονής υπολογίζεται στους 950.000, σύμφωνα με το Μεσογειακό Παρατηρητήριο Μετανάστευσης .

Σύμφωνα, πάλι, με τον πρόεδρο του Ινστιτούτου Μεταναστευτικής Πολιτικής Αλ. Ζαβό (σε συνέντευξη που έδωσε στις 18/9/2008), 500.000 διαθέτουν άδεια παραμονής, 100.000 βρίσκονται σε διαδικασία διεκπεραίωσης, και οι μη νόμιμοι υπολογίζονται σε 200.000 με 250.000.

Φαίνεται πως οι επίσημοι αριθμοί δεν ικανοποιούν τους θιασώτες του Λάος για να πετύχουν το σκοπό τους, δηλ. να τρομοκρατήσουν τον κόσμο με τους μπαμπούλες-μετανάστες, κι έτσι είπαν να δώσουν τα δικά τους νούμερα.


Μια άλλη καραμέλα που πιπιλίζουν πολλοί, είναι ότι οι μετανάστες μας κλέβουν τις δουλειές, και με τα φτηνά τους μεροκάματα είναι αδύνατο να τους συναγωνιστούν οι Έλληνες. Εδώ ισχύει απόλυτα η παροιμία "φταίει ο γάιδαρος και βαράμε το σαμάρι". Δηλαδή δεν φταίνε αυτοί που δίνουν λιγότερα, φταίνε αυτοί που τα παίρνουν! Τι να κάνει ο φουκαράς ο εργοδότης, θα δώσει λιγότερα, κι ο αλήτης ο μετανάστης θα τολμήσει να τα πάρει.

Από την άλλη, το "μας κλέβουν τις δουλειές" είναι αποπροσανατολιστικό. Είναι σα να παραδέχεται κάποιος ότι οι θέσεις εργασίας είναι αδύνατο να αυξηθούν, και το αίτημα "δουλειά για όλους" είναι ουτοπικό. Αλλά είναι "ρεαλιστικότερο" να πουν "όξω όσοι δε χωράνε στις υπάρχουσες δουλειές, και φυσικά δεν εννοώ εμένα". Και ποιος να φύγει τότε; Μα φυσικά αυτός που δε μου μοιάζει, ο άλλος, ο ξένος.


Επ' αυτού, τώρα, το βασικό επιχείρημα του Λάος είναι ότι η ελληνική οικονομία δεν αντέχει άλλο αριθμό μεταναστών. Ότι οι θέσεις εργασίας στην ελληνική οικονομία είναι περιορισμένες, με αποτέλεσμα όσο περισσότεροι μετανάστες μπαίνουν στην Ελλάδα, τόσο περισσότερο να αυξάνεται ο αριθμός των ανέργων. Για το λόγο αυτό προτείνουν ποσόστωση στον αριθμό των μεταναστών, η οποία υποτίθεται ότι θα λύσει, ως ένα βαθμό τουλάχιστον, και το πρόβλημα της ανεργίας.




(πηγές: 1 , 2 , 3 )

Μια τέτοια προσέγγιση ωστόσο παίρνει σαν δεδομένο ότι η αύξηση της ανεργίας μιας χώρας είναι ανάλογη με την αύξηση του πληθυσμού της. Κάτι που φυσικά δεν ισχύει, αν ανατρέξουμε σε σχετικούς πίνακες. Πηγαίνοντας για παράδειγμα στον Πίνακα 3.7 (σελ. 68 στο pdf), παρατηρούμε ότι οι μεταβολές του φυσικού ποσοστού ανεργίας από το 1950 έως το 2000 είναι ασύμμετρες με τη σταθερή άνοδο του πληθυσμού. Το ίδιο και σ’ αυτόν τον πίνακα (σελ. 22).


Αλλά έστω ότι η Ελλάδα, με τη σημερινή οικονομική κατάσταση, δεν σηκώνει επιπλέον αύξηση του πληθυσμού της. Οι τελευταίοι όμως που θα είχαν δικαίωμα να επικαλεστούν ένα τέτοιο ισχυρισμό είναι οι εκπρόσωποι του Λάος. Διότι, οι ίδιοι που λένε ότι η ελληνική οικονομία δεν σηκώνει άλλο αριθμό ανθρώπων όσον αφορά τους μετανάστες, οι ίδιοι ταυτόχρονα παραβλέπουν αυτό το επιχείρημα όταν μιλάν για Έλληνες, και αντιμετωπίζουν σαν πρόβλημα κάτι που υποτίθεται ότι θα αποτελούσε τη λύση του: την υπογεννητικότητα.




(πηγές: 1 , 2 )

Εύκολα εδώ θα μπορούσε να σκεφτεί κανείς το απλό ερώτημα: αν ο σημερινός πληθυσμός της Ελλάδας, μαζί με νόμιμους και παράνομους μετανάστες είναι περίπου 12 εκατομμύρια, όπως ισχυρίζονται, κι αν ακόμα ανέβει στα 13 ή και 14 εκατομμύρια, θα εξακολουθούσε το Λάος να διαμαρτύρεται, στην περίπτωση που ο πληθυσμός αυτός αποτελούνταν αποκλειστικά και μόνο από Έλληνες;


Φυσικά και όχι. Η ελληνική υπογεννητικότητα είναι ένα από τα αγαπημένα θέματα του Λάος, υποστηρίζοντας ότι ο πληθυσμός της Ελλάδος πρέπει πάση θυσία να αυξηθεί, αρκεί φυσικά να αποτελείται μόνο (ή κυρίως) από Έλληνες. Για το λόγο αυτό υποστηρίζουν ότι πρέπει να δοθούν οικονομικά κίνητρα, ώστε να κάνουν οι Έλληνες όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά. Ο Καρατζαφέρης μάλιστα σκόπευε να επιβάλλει ακόμα και με τη βία την αύξηση του πληθυσμού, ποινικοποιώντας τις αμβλώσεις (δήλωση του ίδιου στο ιδρυτικό συνέδριο του Λάος: Βλ. Μανώλη Βασιλάκη, «Η Μάστιγα του Θεού», στο κεφ. «Η ελληνορθόδοξη αχλάδα»). Βλέπετε, έχουμε και μια Μπόλη να πάρουμε, και μας λείπει κρέας για σφαγή.


Παραδόξως, όποτε αναφέρονται στο θέμα της υπογεννητικότητας, όχι μόνο παραβλέπουν εντελώς όλα τους τα επιχειρήματα περί οικονομίας και ανεργίας, αλλά μας εξηγούν και τους λόγους που η μείωση του πληθυσμού βλάπτει την οικονομική ανάπτυξη:





Για φαντάσου λοιπόν: εκεί που ακούγαμε ότι η ελληνική οικονομία δεν αντέχει τόσο πολλούς ανθρώπους, αν ξεχάσουμε τους μετανάστες τώρα μαθαίνουμε ότι έχουμε πρόβλημα υπογεννητικότητας κι η ελληνική οικονομία βλάπτεται από τόσο λίγους!


Η ειρωνεία είναι πως οι εκπρόσωποι του Λάος, πολλές φορές που αναφέρονται στην υπογεννητικότητα, τη συνδυάζουν με το μεταναστευτικό στην Ελλάδα. Κι εκεί, όχι απλά ξεχνάνε να μιλήσουν για τα οικονομικά προβλήματα που δημιουργεί ο υπερπληθυσμός, αλλά αντίθετα, αναιρώντας οι ίδιοι τον εαυτό τους, μας λένε τώρα πως το πρόβλημα δεν είναι τελικά ο αριθμός ανθρώπων, αλλά η εθνικότητά τους.




Ο Καρατζαφέρης μιλάει μάλιστα για "αλλοίωση" του πολιτισμού και της κουλτούρας της χώρας.




Θα θέλαμε βέβαια πολύ να μάθουμε τι σημαίνει αυτή η αλλοίωση. Πότε «αλλοιώνεται» η φυσιογνωμία του ελληνικού έθνους; Όταν εισρέουν μη ελληνορθόδοξα στοιχεία; Πετάξτε έξω τότε τον Βαμβακάρη, τον Καζαντζάκη, και πόσους άλλους Έλληνες που δεν ασπάζονται το ορθόδοξο δόγμα. Μήπως όταν εισρέουν άτομα με χρώμα δέρματος που δεν μας αρέσει; Οριοθετείστε τότε την απόχρωση που επιτρέπει σε κάποιον να θεωρείται Έλληνας, να γελάσουμε.


Μήπως όταν χάνεται η ελληνική γλώσσα; Εδώ θα συμφωνούσα. Η ελληνική γλώσσα είναι το κλειδί για να αποκτήσει κάποιος πρόσβαση σε έναν από τους θησαυρούς της ανθρωπότητας, την ελληνική λογοτεχνία και γενικότερα τον ελληνικό πολιτισμό.


Μόνο που στην περίπτωση αυτή συμβαίνει το ανάποδο. Εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπων απ’ όλον τον κόσμο διδάσκονται σήμερα την ελληνική γλώσσα, και μέσω αυτής έρχονται σε επαφή με τον ελληνικό πολιτισμό. Και παιδιά μεταναστών που γεννήθηκαν στην Ελλάδα τη μιλάν σαν μητρική τους. Επομένως, ο τελευταίος που κινδυνεύει από τους μετανάστες στην Ελλάδα, είναι η ελληνική γλώσσα.


Θα περιμέναμε λοιπόν από τους εκπροσώπους του Λάος να είναι οι πρώτοι που θα υποστήριζαν σθεναρά μία πολιτική ένταξης και αφομοίωσης των μεταναστών στην ελληνική παιδεία και κοινωνία. Και πραγματικά, επισήμως αυτό λένε:

Πιστεύουμε ότι η λύση που ταιριάζει στις ιδιαιτερότητες της Ελλάδας είναι πως θα πρέπει να εκμεταλλευτούμε το τεράστιο δυναμικό της Ελληνικής πολιτιστικής κληρονομιάς και να κάνουμε τους οικονομικούς μετανάστες, και ιδίως τα παιδιά τους, κοινωνούς της Ελληνικής Παιδείας, να τους κάνουμε να "μετέχουν της ημετέρας παιδείας". Να φροντίσουμε μέσα από μία συστηματική και ουσιαστική παροχή Ελληνικής παιδείας να κάνουμε τα παιδιά τους "να είναι Έλληνες στην ψυχή και στο πνεύμα".
(ΛΑ.Ο.Σ., Πλαίσιο Θέσεων, Αθήνα, Αύγουστος 2007, σελ. 44).


Όταν όμως τα λεν μεταξύ τους, είναι οι πρώτοι που ειρωνεύονται και πολεμούν μια τέτοια πολιτική:


Για δες! Την πολιτική της ένταξης και της αφομοίωσης ο Θάνος τη δίνει ως αντεθνικό και κατά της κοινωνικής συνοχής παράδειγμα. Για ποιο λόγο όμως να το κάνει αυτό;


Μα για να καταλάβουμε τον πραγματικό λόγο που τα μεγαλοστελέχη του Λάος δεν θέλουν τους μετανάστες. Να καταλάβουμε δηλαδή ότι πίσω από τις προφάσεις του υπερπληθυσμού, των οικονομικών δυσχερειών και των τάχαμου δυσκολιών ένταξης, κρύβεται το παλιό, γνώριμο και αποκρουστικό πρόσωπο του ρατσισμού, που μιλάει για «καθαρό» αίμα, το οποίο αποκλείει αυτομάτως κάθε «ξένον» από την ομάδα.

Ακούστε τα από το στόμα του ίδιου του Πλεύρη και του Άδωνη.




(πηγές: 1 , 2 , 3 )

Να λοιπόν που μάθαμε (λες και δεν το ξέραμε) ποιος είναι ο βασικός λόγος για όλη την προσπάθεια που κάνουνε: η διατήρηση της φυλετικής μας "καθαρότητας".

Φυσικά, τα όσα λέει ο Άδωνης εδώ για κληρονομικότητες είναι ένα κάρο αρλούμπες, μιας και τα κληρονομικά γνωρίσματα ενός παιδιού σχετίζονται με τους γονείς του, όχι βέβαια με το έθνος του (τι ωραίες και αδιόρατες γενικεύσεις, βέβαια σε «δικό του» κοινό απευθύνεται, ποιος να του φέρει αντίρρηση!).


[Όσο για την πολλοστή κακοποίηση που κάνετε ενάντια στους αρχαίους, έννοια σας κύριε Γεωργιάδη, και θα τα ξαναπούμε με αναλυτικότατο ποστ στο προσεχές μέλλον]

Τις ίδιες ρατσιστικές παρλαπίπες, πιο ωμά διατυπωμένες, επανέλαβε ο Άδωνης σε συνέντευξη στο περιοδικό του "Ελληνική Αγωγή", το Μάρτιο του 2009. Διαβάζουμε από την ιστοσελίδα "Απολλώνειο Φως":

Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ. και ιδιοκτήτης του περιοδικού «Ελληνική Αγωγή» ΄Αδωνις Γεωργιάδης προς δημοσιογράφο του περιοδικού «Ελληνικού Αγωγή» (δηλ. έδωσε συνέντευξη στο περιοδικό του!), τον Μάρτιο του 2009, ερωτώμενος περί της ελληνικής υποστάσεως, υπεστήριξε τα ακόλουθα:

«Ο ΄Ελληνας είναι ΄Ελληνας εκ γενετής. Πάντα πρώτα από όλα ως πρώτο τεκμήριο για όσους πιστεύουν στην Ελληνική Ιδέα είναι το αίμα, ας μην κοροϊδευόμαστε, ξέρω ότι στην εποχή μας ακούγεται πολύ σκληρό και οι περισσότεροι το ταυτίζουν με την ιδεολογία του Γ΄ Ράϊχ, όμως όποιος ανοίξη οποιοδήποτε βιβλίο αρχαίου συγγραφέως, είτε είναι ο Πλούταρχος, που μας εξιστορεί τους «Βίους Παραλλήλους», είτε είναι οι αρχαίοι μύθοι, είτε είναι ο Ηρόδοτος είτε ο Θουκυδίδης, οποτεδήποτε ανιχνεύεται μία προσωπικότητα, το πρώτο στοιχείο που σου δίνει το Ελληνικό κείμενο είναι ποιοι είναι οι γονείς του, ποιοι είναι οι παπούδες του, ποια είναι η γενιά του, το αίμα είναι αυτό που παίζει τον κυρίαρχο ρόλο, όλα τα υπόλοιπα έρχονται δευτερεύοντα, φυσικά ένας εξ αίματος ΄Ελληνας ο οποίος δεν έχει ιδέα από Ελληνική παιδεία δεν είναι χρήσιμος στην Ελληνική ιδέα, ενώ ένας ξένος ο οποίος έχει βαπτισθή στα Ελληνικά ιδεώδη είναι χρήσιμος στην Ελληνική ιδέα, γι΄ αυτό τον ονομάσαμε φιλέλληνα. Ο ξένος μπορεί πάντοτε να γίνη φιλέλληνας, αλλά δεν μπορεί να γίνει ΄Ελληνας».



Καταλάβατε λοιπόν; Πίσω από οικονομικούς δείκτες, πληθυσμιακά δεδομένα και λοιπά «άχρωμα» που αναφέρουν στο ευρύ κοινό, με ύφος «ούτε εγώ θέλω να τους διώξω, μα τι να κάνω», όταν απευθύνονται στους δικούς τους λένε αυτό που πραγματικά τους νοιάζει: το ΑΙΜΑ. Το ίδιο που (συμπτωματικά) νοιάζει και κάθε χρυσαυγίτη που σέβεται τον εαυτό του.

Επειδή όμως, εκτός από το «όμαιμον», οι άνθρωποι κόπτονται και για το «ομόθρησκον», και δε χάνουν ευκαιρία να διακηρύττουν το πόσο καλοί και πιστοί χριστιανοί είναι, και να ωρύονται εάν κάποιος τολμήσει να αμφισβητήσει την πίστη τους την αγία, για να δούμε τι λέει επ’ αυτού ο Κύριός τους:

Eλάτε οι ευλογημένοι του Πατέρα μου, κληρονομήστε τη βασιλεία που έχει ετοιμαστεί για σας από τότε που θεμελιώθηκε ο κόσμος. 35 Γιατί πείνασα, και μου δώσατε να φάω, δίψασα, και μου δώσατε να πιω, ξένος ήμουν, και με περιμαζέψατε, 36 γυμνός ήμουν, και με ντύσατε, αρρώστησα, και με επισκεφτήκατε, στη φυλακή ήμουν, και ήρθατε κοντά μου. 37 Tότε θα αποκριθούν οι δίκαιοι και θα του πούνε: Kύριε, πότε σε είδαμε να πεινάς και σε θρέψαμε ή να διψάς και σου δώσαμε να πιεις; 38 Kαι πότε σε είδαμε ξένο και σε περιμαζέψαμε ή γυμνό και σε ντύσαμε; 39 Kαι πότε σε είδαμε άρρωστο ή στη φυλακή και σε επισκεφτήκαμε; 40 Kαι θ' αποκριθεί ο βασιλιάς και θα τους πει: Πραγματικά, σας λέω, καθόσον τα κάνατε αυτά σ΄ έναν από τους αδελφούς μου αυτούς τους ασήμαντους, σ’ εμένα τα κάνατε.
(Κατά Ματθ. κεφ. 25)


Ακούστε και μια ωραία δήλωση του εκλεκτού του Θεού (όπως υπέδειξεν Αυτός με μορφήν περιστεράς):




Κι αφού, αγαπητοί εν Χριστώ αδελφοί, σκουπίσετε τα δάκρυα από τη συγκίνηση που σας προκάλεσε το κήρυγμα αγάπης του όσιου Καρατζαφέρη, δείτε με καθαρό μάτι από κάτω ένα ποτ-πουρί που αποδεικνύει πόσο σοβαρά και κατά γράμμα παίρνουν το κήρυγμα της αγάπης οι εκπρόσωποι του ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ συναγερμού.







Σε αυτά προσθέστε και μια χριστιανική δήλωση του Μ. Βορίδη:

«Ο Μ. Αλέξανδρος μας θυμίζει ότι οι Ελληνες είναι κατακτητές. Οι Ελληνες είναι λαός κυρίων. Λαός κυριάρχων. Και όμως. Αυτοί οι Ελληνες έχουν φτάσει σήμερα να δίνουν μάχη για να διατηρήσουν την ίδια τους την πατρίδα [χειροκροτήματα]. Μια πατρίδα που καταλαμβάνεται μέρα με τη μέρα από τους παράνομους μετανάστες. Εχουν φτάσει αυτοί που εκπολιτίσαμε να μας βιάζουν, να μας σκοτώνουν, να μας κλέβουν, να μας παίρνουν τις δουλειές μας. Να είμαστε στον τόπο μας οι τελευταίοι των τελευταίων.»

Αναρωτιέμαι, πάλι, τι πάστα ανθρώπων να είχε ο Χριστός στο μυαλό του, όταν έλεγε:


«14 Ουαί υμίν, γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριταί, ότι κλείετε την βασιλείαν των ουρανών έμπροσθεν των ανθρώπων, υμείς γάρ ουκ εισέρχεσθε, ουδέ τους εισερχομένους αφίετε εισελθείν. 15 Ουαί υμίν, γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριταί, ότι περιάγετε την θάλασσαν και την ξηράν ποιήσαι ένα προσήλυτον, και όταν γένηται, ποιείτε αυτόν υιόν γεέννης διπλότερον υμών.

24 οδηγοί τυφλοί, οι διυλίζοντες τον κώνωπα, την δε κάμηλον καταπίνοντες! 25 Ουαί υμίν, γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριταί, ότι καθαρίζετε το έξωθεν τού ποτηρίου και της παροψίδος, έσωθεν δε γέμουσιν εξ αρπαγής και αδικίας. 26 Φαρισαίε τυφλέ, καθάρισον πρώτον το εντός τού ποτηρίου και της παροψίδος, ίνα γένηται και το εκτός αυτών καθαρόν. 27 Ουαί υμίν, γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριταί, ότι παρομοιάζετε τάφοις κεκονιαμένοις, οίτινες έξωθεν μέν φαίνονται ωραίοι, έσωθεν δε γέμουσιν οστέων νεκρών και πάσης ακαθαρσίας. 28 ούτω και υμείς έξωθεν μέν φαίνεσθε τοίς ανθρώποις δίκαιοι, έσωθεν δε μεστοί εστε υποκρίσεως και ανομίας.

(Ματθ. κεφ. 23)»


Βοήθειά μας.


-------------------------------------------------------

Το συγκεκριμένο άρθρο φυσικά δεν αρνείται, ούτε ζητά να παραβλέψουμε το μεταναστευτικό, που είναι πράγματι ένα πολύ σοβαρό ζήτημα για την Ευρώπη. Δεν παραβλέπει ούτε την εξωφρενική υποκρισία άλλων ευρωπαϊκών κρατών, όπως για παράδειγμα της Ολλανδίας, η οποία "ξεφορτώνει" τους λαθρομετανάστες της στην Ελλάδα και μετά ζητά και διαβεβαίωση ότι θα χορηγηθεί στους μετανάστες που μας έστειλε άσυλο.

Προσωπική μου θέση είναι ότι αν θέλουμε να μιλήσουμε για μετανάστευση, θα πρέπει να απομονώσουμε το λόγο της ακροδεξιάς, ο οποίος βρίθει από ψέματα, υποκρισία, ρατσισμό και αυτοαναιρέσεις. Ο διάλογος θα πρέπει να διαπνέεται από λογική, και πάνω απ' όλα σεβασμό σε κάθε ανθρώπινη ύπαρξη.

Πιστεύω ότι η μετανάστευση σήμερα αποτελεί λύση στο δημογραφικό πρόβλημα της Ευρώπης. Από κει και πέρα το ζήτημα είναι να εφαρμοστούν πολιτικές ένταξης και αφομοίωσης, οι οποίες από τη μια θα σέβονται τις ιδιαιτερότητες κάθε λαού, από την άλλη όμως δεν θα επιτρέψουν σε κανέναν ανορθολογικό παράγοντα (π.χ. θρησκείες) να υπερβεί τους νόμους του κράτους και τα δικαιώματα του ανθρώπου.

Κι από την άλλη, αν η μετανάστευση ενοχλεί, θα πρέπει να καταπολεμηθούν τα αίτιά της. Χώρες που στέλνουν στρατό κατοχής π.χ. στο Αφγανιστάν (μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα), είναι οι τελευταίες που δικαιούνται να δυσανασχετούν για τα κύματα προσφύγων από εκεί. Χώρες που εκμεταλλεύονται άμεσα ή έμμεσα το λαό της Αφρικής δεν είναι δυνατόν να απορούν πώς και γιατί έρχονται μετά στην ωραία και δημοκρατική τους χώρα. Αν επιθυμούμε λοιπόν να σταματήσει η μετανάστευση, θα πρέπει να στραφούμε στις αιτίες που την προκαλούν, κι όχι (όπως κάνει η ακροδεξιά) στα θύματα.

Ο λόγος της ακροδεξιάς είναι αποπροσανατολιστικός, και η εγγύηση ότι οι υπαίτιοι της μετανάστευσης θα παραμείνουν ανέπαφοι.





_____________________________

Παλιά σχόλια (225): Σελ.2 , Σελ.1
Κοινοποιήστε το στο..
 
Υποσέλιδο
Κορυφή