4 Μαρ 2010

The Blair Spartan Project

4 Μαρ 2010 , 3:34 μ.μ.
Ανήλικοι μαθητές από την Σπάρτη, ηλικίας περίπου 14-16 χρονών, διασκεδάζουν βιντεοσκοπώντας τον εμπρησμό ενός καταλύματος που φιλοξενεί μετανάστες από το Μπαγκλαντές. Στη συνέχεια τα βίντεο ανέβηκαν στο YouTube για να πέσουν τα μισά έπειτα από καταγγελίες ή να αποσυρθούν τα υπόλοιπα από τον χρήστη που τα ανέβασε. Δεν έχει γίνει απόλυτα σαφές αν τα βίντεο τα ανέβασαν οι ίδιοι οι μαθητές για να περηφανευτούν για τα καμώματά τους, το σίγουρο είναι ότι κάποιοι άλλοι πρόλαβαν να τα περάσουν στα δικά τους κανάλια για να πέσουν κι αυτά με τη σειρά τους ή να τα αποσύρουν, αυτά συνέβησαν αυθημερόν τη χτεσινή ημέρα.

Σημειώνω ότι λόγω της ηλικίας των δραστών, στα δύο βίντεο τα πρόσωπά τους καλύφτηκαν εκ των υστέρων κατά την επεξεργασία.

(update: Φυσικά οι υπέροχοι "πατριώτες" ρίξανε το βίντεο από το ΥΤ. Και φυσικά το είχα ήδη ανεβασμένο σε πολλά άλλα σημεία, ας μην κοπιάζουν άλλο... θέλουν δεν θέλουν το βίντεο θα διαδοθεί παντού).



Αν οποιοσδήποτε θεωρεί "παιδική αταξία" αυτή την ενέργεια και δικαιολογεί το ακατολόγιστο λόγω ηλικίας, σαφώς κι εμείς θα διαφωνήσουμε κάθετα. Τα δύο βίντεο, που ενώθηκαν σε ένα για τις ανάγκες του ποστ, είναι αποδεικτικό στοιχείο προμελετημένης εγκληματικής ενέργειας και συνιστά κακούργημα όταν, σύμφωνα με τα ρεπορτάζ, μέσα στο κατάλυμα υπήρχαν άνθρωποι. Το καταδεικνύει εξάλλου και το φως του επάνω ορόφου του καταλύματος. Η χρήση του οινοπνεύματος, το στουπί, η αντιασφυξιογόνος μάσκα συνιστούν προμελέτη σε φόνο και σύσταση εγκληματικής συμμορίας. Οι μαθητές αυτοί δεν είναι "μικρά παιδιά" όπως αρκετοί παρουσίασαν το γεγονός αλλά βρίσκονται σε μια ηλικία που έχουν αποκτήσει προ πολλού τη διάκριση μεταξύ καλού και κακού και σαφέστατα αντιλαμβάνονται τις συνέπειες των πράξεων τους.

Χαρακτηριστικό είναι το δεύτερο τμήμα του βίντεο, ένας μαθητής αναφωνεί απανωτά "μαλακία" όχι γιατί έχει συλλάβει το μέγεθος της εγκληματικής ανοησίας τους αλλά επειδή δεν είχαν το θεαματικό αποτέλεσμα που περίμεναν. Γι αυτό το λόγο ακριβώς μετά ο μικρότερος χρησιμοποιεί ένα στουπί, για να "αποτελειώσουν" το έργο τους. Ήταν εν γνώσει τους ότι μέσα υπήρχαν άνθρωποι διότι δεν υπήρχε άλλος λόγος από το να το βάλουν στα πόδια κάθε φορά. Τα ρεπορτάζ και πολίτες της Σπάρτης επιβεβαιώνουν ότι εκείνη την ώρα υπήρχαν άνθρωποι μέσα στο σπίτι.

Τα ρεπορτάζ: TVXS.gr - Salata TV - NewsIT

Κι ενώ θα περίμενε κανείς πως θα λάβει μεγάλη έκταση το θέμα, τα μεγάλα ειδησεογραφικά πορτάλ αναλώνονται σε θέματα, εκτός της οικονομίας βέβαια, τύπου το καυτό βίντεο της Τζούλιας Αλεξανδράτου και τον εμπρησμό του κέντρου όπου τραγουδάει ο Σάκης Ρουβάς...

Και κάτι ακόμα. Το αυγό του φιδιού ναι μεν έχει σκάσει προ πολλού, όχι που θα έμενε μέσα στο τσόφλι του, αλλά έχει εκτραχυνθεί και είναι ζήτημα χρόνου να θρηνήσουμε τα πρώτα θύματα. Αν σας φαίνομαι υπέρμετρα απαισιόδοξος, δείτε επιπλέον και το βίντεο που ακολουθεί. Δεν νομίζω ότι χρειάζεται να προσθέσω κάτι επ' αυτού.

Κοινοποιήστε το στο..
 
Υποσέλιδο
Κορυφή