14 Ιαν 2011

Επιτροπές κατά των διοδίων: Ο μπαμπούλας του Άδωνη και το παράπονο της Λιάνας

14 Ιαν 2011 , 11:31 π.μ.


Μία από τις πολλές χυδαιότητες του Λά.Ο.Σ., είναι η προσπάθειά τους να επιβάλουν λογοκρισία σε όποιον τολμήσει να τους αποδώσει χαρακτηρισμούς που δεν αρέσουν στους ίδιους, απειλώντας με μηνύσεις και εξοντωτικά ποσά.

Ενδεικτικά αναφέρουμε:

1.
Το πρώτο μέτωπο επίθεσης που εξαπέλυσε ο Καρατζαφέρης ενάντια στην ελευθερία του λόγου είναι ο εκφοβισμός με μηνύσεις προς όσους αποκαλούν αυτόν και στελέχη του κόμματός του φασίστες και ακροδεξιούς. Η πατρότητα αυτής της στρατηγικής ανήκει στο παλιό πρότυπο του Καρατζαφέρη, τον Ζαν Μαρί Λεπέν, ο οποίος με μία σειρά από μηνύσεις κατάφερε να εκφοβίσει και να επιβληθεί στο γαλλικό τύπο, απαγορεύοντάς του στην ουσία να τον αποκαλεί ρατσιστή και ακροδεξιό. (πηγή)

Δείτε και το σχετικό βίντεο (στο πέμπτο λεπτό) όπου λέει στο ιδρυτικό τους συνέδριο ότι ο ετεροπροσδιορισμός θα συνιστά ποινικό αδίκημα.


2.
Το 2004 «ο αρχηγός του ΛΑ.Ο.Σ Γιώργος Καρατζαφέρης κατέθεσε αγωγή κατά του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη και του δημοσιογράφου Βασίλη Χιώτη με αφορμή δημοσίευμα στο «Βήμα» στις 9/11/04. Ο πληθωρικός ευρωβουλευτής ζητάει από την εφημερίδα 2 εκατ. ευρώ, θεωρώντας ότι θίγεται από τον χαρακτηρισμό «ακροδεξιό» που αποδίδεται στο κόμμα του.» (πηγή)


3.
Το 2008 το Λάος αποστέλλει εξώδικο ενάντια στο Πανεπιστήμιο της Μακεδονίας, επειδή σε διημερίδα του η εισηγήτρια Βασιλική Γεωργιάδου τόλμησε να χαρακτηρίσει το Λάος ως το «δεξιό άκρο του κομματικού συστήματος». (πηγή)


4.
Στις αρχές του 2009 ο Καρατζαφέρης καταθέτει αγωγή ενάντια στον Λάκη Λαζόπουλο, με αφορμή σατιρικό βίντεο που παρουσίαζε τον πρόεδρο του Λάος με χιτλερικό μουστάκι και παραλλήλιζε τις δηλώσεις του με το ναζιστικό καθεστώς.


Ο Καρατζαφέρης απαντώντας με αγωγή όχι μόνο απαίτησε αποζημίωση 1,5 εκ. Ευρώ, αλλά και ζήτησε την προσωποκράτηση του δημοφιλούς ηθοποιού, παρόλο που μια τέτοια ενέργεια έχει κριθεί αντισυνταγματική από τον Άρειο Πάγο.


Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι στην αγωγή που κατέθεσε το Λάος, δεν περιορίζεται μόνο στον Λάκη Λαζόπουλο, αλλά ζητάει 10.000 Ευρώ και φυλάκιση ενός έτους για οποιονδήποτε τολμήσει ποτέ να τους αποδώσει χαρακτηρισμό που οι ίδιοι θα θεωρήσουν συκοφαντικό. (πηγή1, πηγή2)

--------------------------------


Φυσικά, σαν καλοί υποκριτές που είναι, οι αφεντιές τους θεωρούν αναφαίρετο δικαίωμά τους να συκοφαντούν και να αποδίδουν σε άλλους κάθε λογής χαρακτηρισμό, που αν τον άκουγαν από άλλον θα ωρύονταν και θα τον σέρναν στα δικαστήρια. Για να μη θυμηθούμε την απίστευτης προστυχιάς λα.ο.σ.πολογία κατά της Θ. Δραγώνα.

Ενδεικτική είναι η στάση του Άδωνη (του μαθητή του Πλεύρη ντε!) απέναντι στις επιτροπές κατά των διοδίων. Χαμηλώστε την ένταση των ηχείων σας και απολαύστε τον:



«Κόκκινε φασίστα», λοιπόν, και «δεν είναι πολίτες, είναι κομμουνιστές». Χαρακτηρισμοί απολύτως «δημοκρατικοί» και «τεκμηριωμένοι», όπως αρμόζει σε κάθε ακροδεξιό πνευματικά ανήλικο που σέβεται την κατάστασή του.

Πρώτον: Τόσα πολλά έμαθε από τους σωκρατικούς διαλόγους, που του είναι αδύνατον να αντιπαρατεθεί σε μια θέση χωρίς να την εντάξει σε κάποιο κόμμα! Δεύτερον: Υπερβαίνει ως βουλευτής κάθε όριο νομιμότητας, εφόσον δεν αναγνωρίζει στους κομμουνιστές την ιδιότητα του πολίτη. Τρίτον: Εκτός από λασπολόγος είναι και άσχετος, καθώς συγχέει τον κομμουνισμό με το φασισμό (αλήθεια, ο πνευματικός του πατέρας που λατρεύει το φασισμό, θα ανεχόταν τέτοια σύγχυση;). Τέταρτον: όταν δηλώνει ότι η δημοκρατία δεν είναι στο δρόμο αλλά στην κάλπη, υποδηλώνει όχι μόνο τις προθέσεις του για την μελλοντική αντιμετώπιση των διαδηλώσεων, αλλά και την ασχετοσύνη του από το αρχαίο αθηναϊκό πολίτευμα.

Κι αλήθεια βρε Άδωνη, αφού "η δημοκρατία δεν είναι στο δρόμο αλλά στην κάλπη", γιατί αμφισβήτησες την πρόθεση του εκλεγμένου πασόκ να δώσει δικαίωμα ψήφου σε μετανάστες (που αυτό τουλάχιστον ήταν και στις προεκλογικές τους δεσμεύσεις), αλλά κατέβηκες στο δρόμο και διαδήλωνες, και φώναζες ότι θα συνεχίσεις να κατεβαίνεις στο δρόμο μέχρι να αποσύρουν το νομοσχέδιο; Πάλι μπανανόφλουδα πάτησες που να πάρει;

Γέλασα πολύ πάντως που στον εκπρόσωπο από την επιτροπή (σαν μιαρός κομμουνιστής που είναι) του επέρριψε και πρόθεση για εκσλαβισμό της Μακεδονίας και εξαλβανισμό της Ηπείρου. Ο άνθρωπος έχει πραγματικά ξεφύγει!

Εμείς από την πλευρά μας θα ευχηθούμε στον Άδωνη να συνεχίσει να είναι ο εαυτός του, μιας και με τέτοιες δηλώσεις γεννάται η ελπίδα να δουν οι παραπανίσιοι ψηφοφόροι που τους έμπασαν στη βουλή τι πραγματικά πρεσβεύουν, και ποιανού το μέρος θα πάρουν στις δύσκολες στιγμές.

Έχει μεγάλο ενδιαφέρον πάντως που ο Άδωνης χαρακτηρίζει ως «φασίστες κομμουνιστές» μία ομάδα πολιτών που ζητάει να αντιδράσουμε και μάλιστα με τρόπο απολύτως κόσμιο και ειρηνικό, απέναντι σε μια κατάφορη αδικία, αυτή των ληστρικών διοδίων. Η στάση του Άδωνη περιορίζεται απλώς στην παραδοχή ότι κάτι πρέπει να γίνει, να παρθούν κάποια μέτρα κλπ (δείτε τις σχετικές τοποθετήσεις του εδώ). Τις ίδιες επικοινωνιακές μπούρδες του πασόκ δηλαδή, που επίσης "αναγνωρίζει" το πρόβλημα και περιορίζεται σε "συστάσεις" προς τους μεγαλοεργολάβους. Και πώς θα μπορούσαν άλλωστε οι εκπρόσωποι του Λά.Ο.Σ. να ρθουν σε σύγκρουση με αυτούς που διαρκώς γλείφουν, προκειμένου να κερδίσουν την εύνοιά τους.

Είναι όμως όντως οι επιτροπές κατά των διοδίων μιαροί κομμουνισταί; Δεν μιλάμε για το τι ψηφίζει ο καθένας τους (που μπορεί να είναι οτιδήποτε, από αποχή μέχρι ΝΔ), αλλά αν εκπροσωπούν ως κίνηση κάποιο κόμμα. Οι ίδιοι φωνάζουν πως το κίνημά τους δεν θέλουν να καπελωθεί από κανένα κόμμα, άλλωστε όποιος το έχει ψάξει έστω και λίγο το γνωρίζει. Επειδή όμως ο Άδωνης είναι «τσακάλι» και δε μασάει κουτόχορτο ναούμ, σπεύδουμε να του γνωστοποιήσουμε μια χαρακτηριστική δήλωση της Λ. Κανέλλη, μετά από σχετική ερώτηση του Χατζηνικολάου:



Άλλοι «εκπρόσωποι του λαού» κι αυτοί! Η Κανέλλη υποβαθμίζει το ρόλο του κινήματος ως «ανοργάνωτες ιντερνετικές πρωτοβουλίες», κάτι που φυσικά είναι ψευδές. Όπως εντελώς ψευδές (τουλάχιστον όσον αφορά το κίνημα για τα διόδια) είναι κι ότι «δεν παραπέμπει στη ρίζα του πράγματος, ότι οι συγκοινωνίες όφειλαν να είναι δημόσιες», καθώς στην ιστοσελίδα τους τονίζουν ακριβώς το δημόσιο χαρακτήρα των δρόμων, και το δικαίωμα στην ελεύθερη μετακίνηση.

Μπορούμε λοιπόν να εικάσουμε εύλογα ότι η ένσταση της Κανέλλη είναι ότι δεν τους έχουν καπελώσει ακόμα κάτω από την ομπρέλα του ΚΚΕ. Κι έτσι ο Άδωνης μπορεί να περνάει τα διόδια ήσυχος, χωρίς το φόβο κονσερβοκυτίων και λοιπόν ανακυκλώσιμων.

Με την ευκαιρία, θα ήθελα να κάνω ένα ακόμη σχόλιο με αφορμή το σχετικό βίντεο:



Εδώ η Κανέλλη διαμαρτύρεται για την αύξηση της τιμής των εισιτηρίων και τα σχετικά πρόστιμα. Και πολύ καλά κάνει και εύγε της, το παράδειγμα όμως που δίνει είναι ατυχές.

Τα εισιτήρια πάνω τους γράφουν: «Επικυρώστε κατά την πρώτη επιβίβαση. Επικυρώστε ξανά πριν τη λήξη των 90’ για να ολοκληρώσετε την τελευταία διαδρομή». Που σημαίνει ότι, εάν π.χ. ένας επιβάτης το χτυπήσει για πρώτη φορά στο μετρό στις 12:00, και το ξαναχτυπήσει στο λεωφορείο στις 13:29, δεν πα να κολλήσει και 2 ώρες στην κίνηση, δεν έχει να φοβηθεί τίποτα, είναι απολύτως νόμιμος.

Πιο σωστό θα ήταν να μιλήσει γι’ αυτούς που περιμένουν σαν μ****ες στη στάση μία ώρα, με αποτέλεσμα να λήγει ο χρόνος και να πρέπει να ξαναχτυπήσουν καινούριο. Στις περιπτώσεις αυτές δίκαιο θα ήταν οι επιβάτες να μην χτυπάνε καινούριο, και φυσικά να μην πληρώνουν πρόστιμο, μιας και δεν ευθύνονται αυτοί για την καθυστέρηση των μέσων. Το καλύτερο βέβαια θα ήταν τα μέσα να είναι δωρεάν, τουλάχιστον για τους άπορους και τους εργαζόμενους που πηγαινοέρχονται στις δουλειές τους (αυτό το λέει κι η Κανέλλη στο βίντεο).

Τέλος, να δηλώσουμε από αυτό το βήμα ότι χαιρετίζουμε τις επιτροπές κατά των διοδίων, και τις υποστηρίζουμε μέχρι οι εθνικοί δρόμοι να ξαναποκτήσουν το δημόσιο χαρακτήρα τους.



Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα των επιτροπών κατά των διοδίων.

Διαβάστε επίσης και το σχετικό ποστ από τους ΣχΣ.
Κοινοποιήστε το στο..
 
Υποσέλιδο
Κορυφή