20 Φεβ 2011

Ζαν Ντανιέλ Κολομπανί: Βίος και χρεοκοπία ..και κρατική συνεργασία

20 Φεβ 2011 , 9:54 μ.μ.
Αναδημοσιεύουμε το σημερινό άρθρο του Π. Μπουγάνη στην Ελευθεροτυπία, στη σκαναρισμένη του όμως έκδοση από την εφημερίδα.
Γιατί φαντάζει ωραία, η card visit του Σαλάχ, με του Λά.Ο.Σ. τη σημαία:



Άνοιγμα παρένθεσης:
Η "κ. Σκορδά", που αναφέρει ο πρόεδρος των Αφγανών, δεν είναι άλλη από την γραφική περσόνα του Αγίου Παντελεήμονα και προπαγανδίστρια του προεκλογικού αγώνα της Χρυσής Αυγής που ακούει στο όνομα Θέμις Σκορδέλη (σχετικό άρθρο). Της οποίας πρόσφατα,  ασκήθηκε ποινική δίωξη για εξύβριση και απρόκλητη επίθεση (για το περιστατικό με την επίθεση στον Αλαβάνο), παρέα με την Α. Παπαδάκη, τον Σπύρο Γιαννάτο και δύο πιτσιρίκια της Χρυσής Αυγής.
Κλείσιμο παράνθεσης.  


Του άρθρου αυτού προηγήθηκε, πάλι από τον Πάνο Μπουγάνη, το "Πρόεδρος μεταναστών με «ένσημα» στον ΛΑΟΣ", στο οποίο απάντησε ο Σαλάχ με το εξής Δελτίο Τύπου (όπου και εκεί απειλεί με μηνύσεις, όπως έκανε άλλωστε και τις προάλλες με εμάς).

Γιατί "Σαλάχ"; Διότι το πραγματικό του όνομα είναι Salah Nachit του Abdessalem και της Rakia. Πράγμα που μπορεί να επιβεβαιώσει και η Πρεσβεία του Μαρόκο.

Είναι ατόφιος Μαροκινός και δεν έχει καμία σχέση με Γαλλία και Κορσική, όπως ψευδώς ισχυρίζεται με κάθε ευκαιρία στα ΜΜΕ.
Ήρθε "λαθρομετανάστης" -έτσι αποκαλεί προβοκατόρικα τους άλλους μετανάστες- από το Μαρόκο πριν από 7-8 χρόνια, και κατά πολύ παράξενο τρόπο κατάφερε να πάρει την ελληνική υπηκοότητα μέσα σε λίγα χρόνια -ενώ άλλοι μετανάστες περιμένουν δεκαετίες ολόκληρες- επιλέγοντας το ..κοσμοπολίτικο "Jean-Daniel Colombani".

Στην πολύ καλή έρευνα του Π. Μπουγάνη έχουμε να προσθέσουμε ένα κατασχετήριο κατά της "Ένωσης Μεταναστών Ελλάδος", από μια εταιρία τεχνικών έργων ονόματι "ΑΦΟΙ ΔΑΝΑΛΗ":




Όταν εμφανίστηκαν οι δικαστικοί κλητήρες για να κάνουν την κατάσχεση, ο Κολομπανί τους έδειξε ένα έγγραφο σύμφωνα με το οποίο η "Ένωση Μεταναστών Ελλάδος" είχε διαλυθεί.

Παρά την υποτιθέμενη διάλυσή της πάντως, αυτή η μαϊμού μεταναστευτική οργάνωση συνεχίζει να απολαμβάνει την αναγνώριση των εν λήθαργο πεσμένων ΜΜΕ ως "εκπρόσωπος των μεταναστών", επιβεβαιώνοντας στο έπακρο την ελληνική πραγματικότητα του "ότι δηλώσεις, είσαι".

Το επιβεβαιώνει άλλωστε και ο πρόεδρος της αφγανικής κοινότητας, όπως ακριβώς υποστηρίξαμε και εμείς σε προηγούμενο σχετικό άρθρο, ότι η ΕΜΕ δεν εκπροσωπεί κανέναν πέραν των ολιγάριθμων μελών της, όπου το καθένα από αυτά αυτοανακηρύχθηκε πρόεδρος της τάδε και της δείνα κοινότητας.

Το τραγικό όμως στην όλη υπόθεση, είναι ότι το παραμύθι αυτό το έχουν φάει για τα καλά και οι κρατικοί φορείς (του σοβαρού αυτού κράτους που θα σώσει εμάς και την οικονομία μας).

Αυτοί που υποτίθεται πως συστήνουν εξεταστικές επιτροπές για να "διερευνήσουν σκάνδαλα μέσα από ελέγχους" και άλλα τέτοια ρομαντικά, χωρίς καμία απολύτως υπευθυνότητα, χωρίς κανέναν απολύτως έλεγχο, επισυνάπτουν συνεργασίες για σοβαρά θέματα με αποδεδειγμένους απατεώνες που επέλεξαν να φέρουν βαρύγδουπους εντυπωσιακούς τίτλους, όπως φερ' ειπείν τον "Ένωση Μεταναστών Ελλάδος".

Καμαρώστε σοβαρό κράτος:

ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ,
ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ
ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και η Ένωση Μεταναστών Ελλάδας (που στο εξής θα καλούνται Μέρη),

Αναγνωρίζοντας την αναγκαιότητα προσφοράς υπηρεσιών στους αλλοδαπούς κρατούμενους στα Καταστήματα Κράτησης της χώρας και ιδιαιτέρως στο Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Αυλώνα,

Θεωρώντας απαραίτητη τη συνεργασία των δύο Μερών στο πλαίσιο στήριξης των αναγκών των αλλοδαπών ώστε να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για το μεγαλύτερο δυνατό αριθμό αλλοδαπών κρατουμένων,

Συμφωνούν στην ανάπτυξη συνεργασίας αρχικά σε μηνιαία βάση, που όμως δύναται να τροποποιηθεί ανάλογα με τις ανάγκες, με σκοπό την προσφορά υπηρεσιών που θα περιλαμβάνουν:

1) Νομική στήριξη των αλλοδαπών με μεταφραστή και διερμηνέα

2) Υλική στήριξη με είδη πρώτης ανάγκης, είδη ρουχισμού, ξενόγλωσσα βιβλία κ.α.

3) Ψυχολογική Υποστήριξη μέσω κοινωνικών λειτουργών και εξειδικευμένων ψυχολόγων με μεταφραστή και διερμηνέα.

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ενεργεί μέσω της Γενικής Διεύθυνσης Σωφρονιστικής Πολιτικής.

Η Ένωση Μεταναστών Ελλάδας ενεργεί μέσω των Συνεργατών οι οποίοι θα είναι δικηγόροι και κοινωνικοί λειτουργοί 1 φορά το μήνα αρχικά στις ώρες που επιτρέπονται στους χώρους κράτησης με νόμιμο εκπρόσωπο τον Ζαν – Ντανιέλ Κολομπανί

Αυτό το Μνημόνιο Συνεργασίας τίθεται σε εφαρμογή από την ημέρα υπογραφής του και επανεξετάζεται ανά έτος από εκπροσώπους του Υπουργείου και από τον Ζαν Ντανιέλ Κολομπανί ως εκπρόσωπο της Ένωσης Μεταναστών από τους οποίους θα συντάσσεται εξαμηνιαία σχετική έκθεση δραστηριοτήτων για την πρόοδο εφαρμογής του.


Υπογράφηκε στην Αθήνα, την 4η Ιανουαρίου .2011

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΑΣΤΑΝΙΔΗΣ
Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

ΖΑΝ ΝΤΑΛΙΕΛ ΚΟΛΟΜΠΑΝΙ
Πρόεδρος της Ένωσης Μεταναστών Ελλάδας

Προφανώς έχουν γίνει πια κανόνας οι αποτυχίες του ΠΑΣΟΚ με τα παντός είδους μνημόνια.

Τη συνεργασία του Υπουργού με τον "νόμιμο εκπρόσωπο" ενός διαλυμένου -για τους δικαστικούς κλητήρες- Συλλόγου, καταγγέλει σε Δελτίο Τύπου του το Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

20 Φεβρουαρίου 2011

Μνημόνιο συνεργασίας Καστανίδη με «μεταναστευτική οργάνωση» του ΛΑΟΣ!

Το Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι (ΕΠΣΕ) καταγγέλλει τη σύναψη Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρώπινων Δικαιωμάτων και της Ένωσης Μεταναστών Ελλάδας (ΕΜΕ) στις 4 Ιανουαρίου 2011 (http://www.ministryofjustice.gr/site/Portals/0/uploaded_files/%ce%9c%ce%bd%ce%b7%ce%bc%cf%8c%ce%bd%ce%b9%ce%bf%20%ce%95.%ce%9c.%ce%95..doc) «με σκοπό την προσφορά υπηρεσιών στους αλλοδαπούς κρατούμενους στα Καταστήματα Κράτησης της χώρας και ιδιαιτέρως στο Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Αυλώνα».

Είναι εδώ και καιρό δημόσια γνωστό πως η «Ένωση Μεταναστών Ελλάδας» ιδρύθηκε και ελέγχεται από κομματικό στέλεχος του ΛΑΟΣ «Ζαν Ντανιέλ Κολομπανί - Το τσιράκι του Καρατζαφέρη στις κοινότητες των μεταναστών» (http://jungle-report.blogspot.com/2010/11/blog-post_29.html - 29 Νοεμβρίου 2010 στο jungle report) για τον οποίο πρόσφατα δημοσιεύθηκαν στην «Ελευθεροτυπία» δύο άρθρα με αρχική πηγή το προαναφερθέν άρθρο του jungle report: «Πρόεδρος μεταναστών με ‘ένσημα’ στον ΛΑΟΣ» (http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=250843 - 13 Φεβρουαρίου 2011) και «Βίος και πολιτεία του κ. Κολομπανί» (http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=253191 - 20 Φεβρουαρίου 2011).

Παράλληλα, η ΕΜΕ ταυτίζεται με το κρατικό Ινστιτούτο Μεταναστευτικής Πολιτικής (ΙΜΕΠΟ), προφανώς με έγκριση του Υπουργείου Εσωτερικών, στο οποίο υπάγεται το υπό διάλυση ΙΜΕΠΟ, του οποίου ο πρόεδρος Αλέξανδρος Ζαββός αναφέρεται ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΜΕ. Αναπαράγεται στη συνέχεια η εύγλωττη πρώτη σελίδα του ιστότοπου http://www.migrationpolicy.gr/. Αν αυτό αποτελεί απάτη το λόγο έχουν οι εισαγγελικές αρχές στις οποίες θα απευθυνθεί το ΕΠΣΕ.
Πηγή: ΕΠΣΕ

Στις κοινότητες και τους συλλόγους των μεταναστών (στους original, και όχι στις μαϊμούδες της ΕΜΕ) επικρατεί εδώ και καιρό μια δυσφορία για τον ρόλο που παίζει ο Σαλάχ και το μαγαζί του εις βάρος τους. Καλό θα ήταν όμως αυτό να εξωτερικευτεί από τους ιδίους και επισήμως, προς πάσα κατεύθυνση.

Έπεται και συνέχεια..


________________________


Διαβάστε επίσης: 
Κοινοποιήστε το στο..
 
Υποσέλιδο
Κορυφή