9 Μαρ 2011

Λά.Ο.Σ. το αντιμνημονιακό, το μυθοδιωκτικό

9 Μαρ 2011 , 10:49 π.μ.
(κλικ)

Το Λά.Ο.Σ πάντα αναζητά την αλήθεια।

Κυνηγά και καταρρίπτει τους μύθους όπου τους πετυχαίνει।

Παραδείγματα πολλά। Ο μύθος του κρυφού σχολειού,
της αγίας Λαύρας, της υπερψήφισης του μνημονίου από το Λά.Ο.Σ.


ΟΧΙ. Το Λά.Ο.Σ ΔΕΝ ΨΗΦΙΣΕ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ. Αν δε με πιστεύετε θα κρατήσει ο Άδωνις την αναπνοή του για 10 λεπτά.



Κοσμοϊστορικά γεγονότα που περνάνε και δε μας ακουμπάνε.

Ή απλά προτιμάμε την άγνοια και τη ζωή μέσα σ' αυτόν τον κόσμο άγνοιας, αφού έτσι μας βολεύει και που ξέρεις; κάτι μπορεί να βγει. Αν πάλι αποδειχθεί η ασχετοσύνη μας, ο καιροσκοπισμός μας και τελικά το σάπιο μυαλό που κρύβει και προστατεύει το σκληρό πατριωτικό μας κρανίο, τότε πολύ εύκολα θα κάνουμε το μαύρο άσπρο και την αλήθεια μύθο, όπως χρόνια τώρα, έχουμε πείσει ένα μικρό -ευτυχώς- κράμα εθνιικοπαραφρόνων, λουμπεναρίων και τρομαγμένων -άρα και υποταγμένων- μελών της λέσχης φίλων του Αυτιά.

Κάπως έτσι χάραξε την υπερήφανη και "επιθετική" πολιτική του[1] ο συγγραφέας του best seller "Η Λιάνη στηρίζει την αλλαγή", δημοσιογράφος - διαφημιστής - εκπαιδευτής μανεκέν, και μπόντι μπίλντερ, Γ. Καρατζαφύρερ.

Φυσικά, κάθε φιλόδοξος πολιτικός σχηματισμός (μόρφωμα είναι αλλά χάριν παιδικής αθωότητας και διάθεσης, ας τον πούμε "σχηματισμό") ο οποίος σέβεται τον εαυτό του και έχει βλέψεις για εξουσιαστικούς θώκους, πρέπει να διαθέτει και το κλουβί με τα παπαγαλάκια του και μάλιστα δικής του εκτροφής.


Ο Γ. Καρατζαφύρερ, το γνωρίζει αυτό και με φιλότιμες προσπάθειες, έχει κατεβάσει στον στίβο της "ε-ξ-νημέρωσης αφενός το ελληνοπρεπές ΤΗΛΕΑΣΤΥ (πάντα με παρέπεμπε στην παλιά μάρκα παγωτού) το οποίο λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων προβολής χαλιών, τηγανιών, συσκευών εκπομπής όζοντος και βέβαια μαθημάτων αρχαιοπληξίας και ελληνολατρείας από τους αδερφούς Γεωργιάδη, δεν προλαβαίνει να ολοκληρώσει το θεάρεστο έργο της κομματικής ορθόδοξης προπαγάνδας.

Συμπληρωματικά λοιπόν ο αρχηγίσκος επιστρατεύει:
  1. Τα άλλα κανάλια που τον "παίζουν" γιατί πάντα ο λαϊκισμός, πουλάει.
  2. Τους "φίλους" του, που "κάτι θα γράψουν γι' αυτόν αρκεί, να γράψουν ή να πουν σωστά το όνομα του (ας είναι και lifestyle εκπομπή για τον πολλαπλασιασμό των στρινγκ στη Μύκονο και το έλλειμμά τους στην Αράχωβα).
  3. Τα διαδικτυακά "μέσα" που είναι φιλικά προς το Λάος (βλέπε γλείφουν μπας και με τη σχέση αυτή πάρουν κάτι από τα αγνώστου προελεύσεως αλλά νόμιμα(;) κεφάλαια, που ίδρυσαν κανάλι, έφτιαξαν εφημερίδα και κυκλοφορούν ακόμα σε τσέπες κι επενδύσεις)

Περιδιαβαίνοντας το διαδίκτυο, το παγωμένο πρωινό της 9ης Μαρτίου, ένα μνημείο "ερευνητικής" δημοσιογραφίας και απροκατάληπτης έρευνας για το "γκρέμισμα" μύθων πρόβαλλε στην οθόνη. Είχε δανεικό τίτλο (από γνωστή αμερικάνικη τηλεοπτική εκπομπή) και υποσχόταν "αποκαλύψεις" στους αδαείς που μπερδεύτηκαν και νομίζανε πως το Λά.Ο.Σ. συντάχθηκε με τον ΓΑΠ και την αιώνια κόρη, για να φέρουν μαζί το ΔΝΤ στην Ελλάδα και μαζί μ' αυτό την άνοιξη(!;).

Αυτός ο μύθος έπρεπε να καταρριφθεί και να αποκαλυφθεί τέλος πάντων η αλήθεια. Άλλωστε μέχρι και χθες το βράδυ (8/3/2011) ο κος Καρατζαφύρερ μιλούσε στις ειδήσεις που παρουσιάζει ο Ν. Χατζηνικολάου, για "επείγουσες μεταγγίσεις" για "κατάσταση ανάγκης" που "δεν ρωτάς αν το αίμα που σου βάζουν είναι από παπά ή από εγκληματία" και διάφορα άλλα τέτοια φαιδρά.[2]

Ας δούμε όμως τον γραφικό mythbuster του ελληνικού πολιτικού φολκλόρ.

Γράφει ο Γιάννης - κάνω τα μαύρα άσπρα χωρίς λουλάκι και τα άσπρα μαύρα γιατί μ' αρέσει- Παναγιωτακόπουλος.

"Ανάθεμα αν ήξερε έστω κι ένας από όλους αυτούς τους «αντιμνημονιακούς» φίλους μας, τι εννοεί όταν λέει την λέξη-καραμέλα «μνημόνιο». Επειδή πολλές φορές έχουμε ρωτήσει και δεν έχουμε λάβει απάντηση, υποθέτουμε δύο τινά:


1) Ότι εννοούν το νομοσχέδιο «περί ενεργοποίησης του μηχανισμού στήριξης», που ψηφίστηκε στις 6 Μαΐου του 2010.


2) Ότι εννοούν την Δανειακή Σύμβαση που υπέγραψε η κυβέρνηση με την «τρόικα», στις 8 Μαΐου του 2010


Αν εννοούν το πρώτο, έχουμε τα εξής πραγματικά δεδομένα: Ο ΛΑ.Ο.Σ. στις 6 Μαΐου ψήφισε το Άρθρο 1 του νομοσχεδίου, που αφορούσε στην ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης και τα 6 και 7 που αφορούσαν σε οργανωτικά του υπουργείου, πολύ απλά επειδή η άλλη επιλογή ήταν η πτώχευση της Ελλάδος. Μέχρι σήμερα κανείς από όλους τους «αντιμνημονιακούς» φίλους μας, αλλά και από την ίδια την Ν.Δ., δεν μας έχει αναφέρει αν υπήρχε κάποια άλλη επιλογή στις 6 Μαΐου, πλην της κήρυξης πτώχευσης του Ελληνικού Κράτους εντός 10 ημερών.


Από κει και πέρα ο ΛΑ.Ο.Σ. καταψήφισε ΟΛΑ τα άλλα άρθρα αυτού του νομοσχεδίου, που αφορούσαν σε μέτρα όπως η αύξηση της φορολογίας, περικοπές μισθών – συντάξεων κ.α. Πολύ απλά, διότι από τότε θεωρούσε πως μπορούσαμε να ενεργοποιήσουμε τον μηχανισμό στήριξης, διαπραγματευόμενοι άλλα μέτρα (κάτι που κατέληξε να θέτει πλέον ως επιχείρημα και ο κος Σαμαράς).


Δια του λόγου το αληθές οι «ΝΕ.Ο.Σ. MYTHBUSTERS» ανέσυραν από το αρχείο τους την ψήφιση εκείνης της ημέρας"

και βάζει τα λινκ που τα βλέπετε αν ακολουθήσετε το λινκ προς το άρθρο του Ξεπλένη - Παναγιωτακόπουλου.
  • Φυσικά δεν αναφέρεται κουβέντα για το ότι το αδιαπραγμάτευτο κείμενο ήταν ενιαίο και δεν μπορούσε να κοπεί σε μερικώς ισχύοντα άρθρα. Αλλά ο Γιάννης -πλένω ξεπλένω αρχηγό και κόμμα- Παναγιωτακόπουλος επικαλείται και "του λόγου το αληθές".
Καμία αντίρρηση; Σιωπή. Άρα ...σωστό.

Συνεχίζει ο "διαφωτιστής" και κάτοχος της "απόκρυφης του μνημονίου γνώσης":

"Αν εννοούν το δεύτερο, τότε βρίσκονται εντελώς αλλού γι’ αλλού, αφού η Δανειακή Σύμβαση με την «τρόικα» δεν έχει έρθει ακόμα προς επικύρωση στο Ελληνικό Κοινοβούλιο. Παρά το ότι η κυβέρνηση υπέγραψε την Δανειακή Σύμβαση και έχει υποσχεθεί πως θα την φέρει προς επικύρωση στην Βουλή, μέχρι στιγμής το έχει αποφύγει, εγείροντας φυσικά και ζητήματα συνταγματικής νομιμότητας.

Κάτι το οποίο έχει κατά κόρων επισημάνει ο ΛΑ.Ο.Σ., ζητώντας επίμονα από την κυβέρνηση να φέρει στην βουλή την Δανειακή Σύμβαση.
"

  • Φυσικά ούτε εδώ αναφέρεται κουβέντα για το ότι το αδιαπραγμάτευτο κείμενο ήταν στην ουσία έγκριση των όρων (που μας βάλανε οι εκπρόσωποι της τριμερούς) για να μας δανείσουν. Αλλά ο Γιάννης -πλένω ξεπλένω αρχηγό και κόμμα- Παναγιωτακόπουλος δεν είδε καμία σύμβαση δανειακή άρα το Λάος δεν ψήφισε κάτι κακό.
Καμία αντίρρηση; Σιωπή. Άρα ...σωστό.

"Συμπεράσματα (του ...Ξεπλένη):

"-Αν οι «αντιμνημονιακοί» φίλοι μας εννοούν ως «μνημόνιο» το νομοσχέδιο «περί ενεργοποίησης του μηχανισμού στήριξης», της 6ης Μαίου, η πραγματικότητα είναι πως ο ΛΑ.Ο.Σ. ψήφισε μόνο το πρώτο Άρθρο του και όσα αφορούσαν τα οργανωτικά του υπουργείου. Καταψήφισε ΟΛΑ τα άρθρα που αφορούσαν στα μέτρα. Ως εκ τούτου δεν αποτυπώνει πλήρως την αλήθεια η ρήση «ο ΛΑ.Ο.Σ ψήφισε το μνημόνιο». Οπότε σε αυτή την περίπτωση ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΕΝ ΜΕΡΕΙ ΜΥΘΟ ΚΑΙ ΕΝ ΜΕΡΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ Η ΨΗΦΙΣΗ ΤΟΥ «ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ» ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΑ.Ο.Σ."

  • ΟΥΠΣ! "ΕΝ ΜΕΡΕΙ;" Κάτι του ξέφυγε (προφανώς για να μην είναι στην πρώτη γραμμή των λιθοβολούμενων όταν πραγματωθεί η προφητεία του ΓΑΠ).

"-Αν εννοούν ως «μνημόνιο» την Δανειακή Σύμβαση Ελλάδας – «τρόικα», ο ΛΑ.Ο.Σ. δεν το έχει ψηφίσει, πολύ απλά επειδή δεν έχει έρθει ακόμα στην Βουλή για επικύρωση. Ως εκ τούτου δεν αποτυπώνει καθόλου την αλήθεια η ρήση «Ο ΛΑ.Ο.Σ ψήφισε το μνημόνιο». Σε αυτή την περίπτωση ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΕΞ’ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ ΜΥΘΟ Η ΨΗΦΙΣΗ ΤΟΥ «ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ» ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΑ.Ο.Σ."

  • Καλά, δεν κατάλαβα. Τόση ώρα γράφει ο Γιάννης Ξεπλένης χωρίς να ξέρει τι είναι το μνημόνιο; Ή μήπως δεν ξέρει τι νομίζουν πως ξέρουν οι άλλοι (sic Καρατζαφερισμός) για το μνημόνιο; Μήπως οι όροι για τη δανειοδότηση; Μήπως η πλήρης αποδοχή των όρων όπως τίθενται και όπως θα τροποποιούνται; (ήδη 3 και πάμε στην τέταρτη, φορές).
Συνεχίζει ο Γιάννης Ξεπλένης - Παναγιωτακόπουλος:

Β) ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΚΑΡΑΜΕΛΑ, ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΤΟ «ΜΝΗΜΟΝΙΟ»;


Η Αριστερά από την συνήθεια της πάγιας Σταλινικής προπαγανδιστικής της λογικής (sic) και η Ν.Δ. απλά επειδή θέλησε να γίνει ουρά και να αντιγράψει την Αριστερά, επέλεξαν στην ρητορική τους για ένα τόσο σοβαρό Εθνικό και Κοινωνικό ζήτημα, να μην ξεκαθαρίζουν ακριβώς στον Ελληνικό λαό τι συμβαίνει και να δημιουργούν ένα νεφέλωμα γύρω από την λέξη «μνημόνιο», όπου μέσα εκεί να χωρέσουν τα πάντα.


Έτσι μέσα στο «μνημόνιο» έχουν χωρέσει:


1)Το νομοσχέδιο της 6ης Μαίου.


2) Την Δανειακή Σύμβαση της 8ης Μαίου


3) Άσχετα αντιλαϊκά μέτρα που με το επιχείρημα του μπαμπούλα-τρόικα επιβάλει το ΠΑΣΟΚ.

  • Καλά, δεν κατάλαβα. Πάλι δεν αναφέρει πως συνδέεται το ένα με το άλλο; Για να κατακλαβεις κύριε Ξεπλένη - Παναγιωτακόπουλε, θα σου δώσω ένα μικρό παράδειγμα. Σήμερα ζούμε την εξέλιξη του Μνημονίου 4. Αυτό τίνος είναι εξέλιξη; του αισχρού κειμένου της 6ης Μαίου ή της δανειακής σύμβασης της 8ης; Δεν καταλαβαίνεις ή κάνεις τον ηλίθιο -για λόγους προπαγάνδας βέβαια-πως οι όροι δανεισμού αποτελούν το μνημόνιο και είναι πιο επαχθείς και από εκείνους του Διεθνούς Οικονομικού Ελέγχου των αρχών του 20ου αιώνα.
Αλλά το ψήφισε ο αρχηγός οπότε, μάλλον πρώτη φορά το ακούς. Αλήθεια έχεις ακούσει για 4η δανειακή σύμβαση; Μάλλον όχι αλλά ... αυτά είναι λεπτομέρειες και άλλωστε το κοινό στο οποίο απευθύνεσαι μάλλον δεν ενδιαφέρεται για τέτοιες ...λεπτομέρειες.

..........

"1) Ως ΜΝΗΜΟΝΙΟ: Το Νομοσχέδιο της 6ης Μαίου, του οποίου το πρώτο άρθρο ψήφισε ο ΛΑ.Ο.Σ. (Αυτός ο νόμος μπορεί να χαρακτηριστεί πιο εύκολα ως «μνημόνιο» καθώς το τρίτο παράρτημά του τιτλοφορείται ως «Μνημόνιο οικονομικής και χρηματοπιστωτικής πολιτικής»).


2) Ως ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ: Την σύμβαση που έχει υπογραφεί μεταξύ κυβέρνησης και «τρόικα» στις 8 Μαίου και η οποία δεν έχει έρθει ακόμα στην Βουλή προς επικύρωση (προφανώς επειδή η κυβέρνηση φοβάται πως δεν θα μπορέσει να την περάσει ούτε με απλή πλειοψηφία).


Ξεκίνησαν λοιπόν από τα γραφεία της Ρηγίλλης και του Περισσού και ακολούθησαν οι φίλοι μας από τα blogs-παπαγαλάκια (αλλά και άλλοι καλοπροαίρετοι blogers που απλά δεν έχουν τον χρόνο να διασταυρώσουν τόσο πολύπλοκα θέματα), να κατηγορούν τον ΛΑ.Ο.Σ. διότι ψήφησε το «μνημόνιο»."

  • Φοβάμαι πως ούτε ο κύριος Ξεπλένης έχει χρόνο να διαβάσει το μνημόνιο (όπως και ο αρχηγός του και ο αρχηγός του αρχηγού του -λέγε με ΓΑΠ) Αντιθέτως είχε άφθονο χρόνο να αφιερώσει στο πως θα κάνει το άσπρο μαύρο μπας και ξεπλύνει το βρώμικο ήθος και τις αισχρές και αντιλαϊκές πράξεις του αρχηγού του. Κατα τ' αλλα "διαλύει" τους πολιτικούς μύθους.

Συνεχίζει "καταρρίπτοντας τον μύθο" πως στους όρους του μνημονίου (Memorandum of Understanding on. SPECIFIC ECONOMIC POLICY CONDITIONALITY. May 2, 2010) περιλαμβάνονται:

1) Παραίτηση της Ελλάδας από κάθε ασυλία σε ιδία περιουσία προς τους Δανειστές.


2) Ακύρωση του δικαιώματος ασυλίας λόγω Εθνικής Κυριαρχίας.


3) Το Αγγλικό δίκαιο Δανεισμού διέπει τον Δανεισμό αντί του Ελληνικού.


4) Οι Δανειστές μπορούν να καταγγείλουν μονομερώς τη Σύμβαση ανά πάσα στιγμή, και με κάθε δικαιολογία, και να απαιτήσουν το Δάνειο πίσω, κυρήσσοντας τη Χώρα σε πτώχευση.


5) Κάθε δανειστής επιτρέπεται να μεταβιβάσει τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις του. Δηλαδή μπορεί να δανειστήκαμε από τη Γερμανία άλλα να βρεθούμε χρεωμένοι στην Τουρκία.


6) Δεν είναι απαραίτητο οι συμβάσεις με τους Δανειστές να περάσουν από τη Βουλή ή από τα Δικαστήρια.


Η πραγματικότητα είναι πως τα 1,2,3,4 και 5 από τα σημεία που αναφέρουμε παραπάνω δεν υπάρχουν στο ΜΝΗΜΟΝΙΟ αλλά στην ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ. Στο ΜΝΗΜΟΝΙΟ υπάρχει αναφορά μόνον στο 6ο σημείο, η οποία όμως προβλέπει το ακριβώς αντίθετο. Στο Άρθρο 1 (αυτό που ψήφισε ο ΛΑ.Ο.Σ.) παράγραφος 4, αναφέρεται πως «τα μνημόνια, οι συμφωνίες και οι συμβάσεις, εισάγονται στην Βουλή για κύρωση»

Αφού τα ομολογεί και ο ίδιος αλλά με το "ναι μεν αλλά" που τον έχει διδάξει ο Καρτζαφύρερ του τα κάνει ελαφρώς ..... Δηλαδή "δεν ψηφίσαμε τη δανειακή σύμβαση"


Γιαννάκη Ξεπλένη, κανείς δεν ζήτησε να την ψηφίσουν αφού ήδη είχαν ψηφίσει την αποδοχή της με το Memorandum of Understanding on. SPECIFIC ECONOMIC POLICY CONDITIONALITY.)


Με ακόμα πιο απλά λόγια, η σύμβαση δεν χρειάστηκε να κυρωθεί από τη Βουλή αφού την είχε ήδη κάνει αποδεκτή με τις ψήφους ΠΑΣΟΚ, Λά.Ο.Σ και Αιωνίου Κόρης και ΣΙΑ (ή Δ. Συμμαχία).

Ναι καμάρι μου. Οι συνεργάτες σας -η παρέα του ΓΑΠ- φτιάξανε επιπλέον και ένα οιωνεί fast track με υπερυπουργό τον Παπακωνσταντίνου αλλά αυτό ούτως ή άλλως βρισκόταν μέσα στην αρχική συλλογή "όρων" την οποία εγκρίνατε, όπως εζητήθη. Στο σύνολο της.

"Για του λόγου το αληθές οι «ΝΕ.Ο.Σ. MYTHBUSTERS» ανασύρουν από το αρχείο τους και σας παραθέτουν τα δύο διαφορετικά κείμενα":


-ΦΕΚ-ΜΝΗΜΟΝΙΟ


-ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ

Εδώ οι καλές αλήθειες. Το ΦΕΚ (όροι δανεισμού) ψηφίστηκαν και εγκρίθηκαν από τη Βουλή προκειμένου να υπογραφεί και η Σύμβαση. Ακόμα και από τη διαδικασία έγκρισης, αποκαλύπτεται το ψέμα Καρατζαφύρερ και του ιπποκόμου του. Η πλάκα είναι πως τα παραθέτει προς επίρρωση των θέσεων που "αθωώνουν" το Λά.Ο.Σ. για το ξεπούλημα

Τα λινκ σου στα αφήνω όπως τα έχεις και όποιος έχει όρεξη μπορεί να αναζητήσει την αλήθεια και μόνος του.

Συμπεράσματα (του ιπποκόμου):

-ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΥΘΟ, ΠΩΣ ΤΑ ΕΞΙ ΚΥΡΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΤΩΝ «ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΩΝ» ΦΙΛΩΝ ΜΑΣ, ΠΕΡΙΕΧΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ.


-ΤΑ ΠΕΝΤΕ ΑΠΟ ΤΑ ΕΞΙ ΑΥΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΠΕΡΙΕΧΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ, ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΕΙΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ. ΕΠΙΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑ:


1) το ΜΝΗΜΟΝΙΟ αποτελεί απειλή για μισθούς, συντάξεις, πρόνοια και ανεργία,


2) ενώ η ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ αποτελεί απειλή για την Εθνική μας Ανεξαρτησία.


και


1) Το ΜΝΗΜΟΝΙΟ δηλώνει τις υποχρεώσεις της Κυβέρνησης προς την Τρόικα ως προς τα μέτρα που θα πρέπει να πάρει κατά των πολιτών της, ώστε να συμφωνηθεί η Δανειακή Σύμβαση.


2) Με ΤΗ ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ κατοχυρώνουμε τα δικαιώματα των Δανειστών μας πάνω στην Δημόσια Περιουσία μας.


και
1) Το ΜΝΗΜΟΝΙΟ ψηφίστηκε στις 6 Μαίου, με απλή πλειοψηφία.


2) Η ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ υπογράφθηκε 2 μέρες αργότερα, στις 8 Μαίου,


Και δεν έχει ψηφισθεί ακόμη!
(μα δεν απαιτείται χαζούλη από τη στιγμή που ψηφίσατε το μνημόνιο. Δεν πιστεύω πως έχεις σκοπό να παραπλανήσεις τους αναγνώστες σου. Ή μήπως έχεις; )
  • Και η μνημειώδης ΑΝΤΙΦΑΣΗ και ΑΔΙΑΝΤΡΟΠΗ ΨΕΥΔΟΛΟΓΙΑ για την ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΒΑΡΥΤΑΤΩΝ ΕΥΘΥΝΩΝ ΤΟΥΣ ακολουθεί.
Λέει ο Ξεπλένης:

"Ο ΛΑ.Ο.Σ. συνεχίζει σε όλους τους τόνους να εστιάζει και να απαιτεί την εισαγωγή της Δανειακής Σύμβασης προς επικύρωση στην Βουλή. Κάτι που αποφεύγει η κυβέρνηση να κάνει, φοβούμενη πως τουλάχιστον αυτά τα κατάπτυστα κομμάτια της Σύμβασης, δεν θα ψηφιστούν ούτε από τους βουλευτές της."

Και το επος συνεχίζεται στα ΜΜΕ που σπρώχνουν την ομάδα του μνημονίου (ΠΑΣΟΚ - ΛάΟΣ- Δ. Συμμαχία και βέβαια και των λοιπών αριστερών δεκανικίων).

Τα συμπεράσματα (που αποτελούν δείγμα του τι σημαίνει κοινή λογική κατά Λά.Ο.Σ.) βέβαια είναι αυτά που αναφέρει ο Ξεπλένης. Όπως όμως παρατηρήσαμε και πιο πάνω αφαιρώντας ένα μεγάλο μέρος των όρων ΓΙΑ ΤΟ ΔΑΝΕΙΟ και προσθέτοντας μία γενναία δόση ψέμματος, ναι ο Γιάννης Ξεπλένης Παναγιωτακόπουλος, καθάρισε τον αρχηγό του από κάθε ΓΑΠομνημονιακή κηλίδα. Τώρα μπορεί να κοιμηθεί ήσυχος. Η αλήθεια όμως τον περιμένει στη γωνία για να αμολήσει τις ερινύες της να τον κυνηγούν.

Γιατί το τι ψήφισε το Λάος, αποκαλύπτεται κάθε φορά που τροποποιούνται οι όροι δανεισμού με μνημόνια ΙΙ, ΙΙΙ, IV κλπ και με όλο και επαχθέστερους και πιο εξευτελιστικούς όρους. Και τα ψέμματα του κάθε Ξεπλένη είναι για εσωτερική λαοτιανή κατανάλωση και για να τα χωνεύει κάθε βράδυ ο Πρώτος Συνένοχος, ο Καρατζφύρερ, πριν πάει για ύπνο.

Λες και ένιωσε ενοχές κάτω από το χοντρό πετσί του.

Και συνεχίζει το φολκλόρ των "mythbusters" στο αρμόζον -όπως αποφάσισε ο αρχηγός- αντιμνημονιακό του πόνημα.

"Eπειδή οι πολιτικοί μύθοι στην σημερινή εποχή, γεννιούνται στα πολιτικά κέντρα και ταΐζονται για να μεγαλώσουν στα blogs, θα ασχοληθούμε με κάτι που έχει απασχολήσει κατά κόρον τις τελευταίες ημέρες την κοινότητα των Bloggers. Άρχισαν πάλι από προχθές τα γνωστά Blogs-παπαγαλάκια της Ν.Δ., να γράφουν ότι, η άρνηση του Προέδρου του ΛΑ.Ο.Σ. να συναινέσει στο αντιλαϊκό πολυνομοσχέδιο του ΠΑ.ΣΟ.Κ. που ήρθε στην Βουλή στις 14 Δεκεμβρίου και η πλήρης καταψήφισή του (σε αντίθεση με την Ν.Δ. που ψήφισε αρκετά άρθρα του) είναι μία κολοτούμπα, την οποία κάνει επειδή δεν πήρε στις περιφερειακές εκλογές τα ποσοστά που ήθελε. Η κεντρική ιδέα της κολοτούμπας, στα νεφελώδη πολιτικά τους επιχειρήματα, την οποία με δυσκολία καταφέραμε να διακρίνουμε, είναι η εξής:


«Αφού ο ΛΑ.Ο.Σ. υπερψήφισε το «μνημόνιο», σημαίνει πως έδωσε στήριξη στο ΠΑ.ΣΟ.Κ. για να πάρει ό,τι αντιλαϊκό μέτρο θέλει. Σημαίνει δηλαδή πως είναι «δεκανίκι» και «εξαπτέρυγο» του ΠΑ.ΣΟ.Κ.


Το να μην ψηφίζει τώρα το αντιλαϊκό πολυνομοσχέδιο, σημαίνει πώς κάνει πολιτική κολοτούμπα, γιατί δεν γίνεται να ψηφίζεις το «μνημόνιο» και να καταψηφίζεις μετά κάποιο νομοσχέδιο της κυβέρνησης της οποίας είσαι «δεκανίκι»."

Εδώ θα κάνουμε ένα σχόλιο που θα ταίριαζε περισσότερο σε σχόλιο επί των έργων που κατα καιρούς παρουσίαζε στην "αίθουσα τέχνης" ΛΑΟΦΙΛΙΑ. Θέλουμε να τονίσουμε πως η αντίστοιχη συμπεριφορά στην τέχνη, είναι εκείνη που περιλαμβάνεται στον ορισμού της πλήρους απώλειας αισθητικής. Η αισθητική απουσιάζει παντελώς από εκείνα τα έργα τα οποία κραυγάζουν "Είμαι Τέχνη". Έτσι και το λάος σήμερα έχει ανεβάσει τους τόνους με κραυγές κατά του μνημονίου που το ίδιο ενέκρινε.

Είπαμε πως οι άνθρωποι είναι αποδεδειγμένα καιροσκόποι αλλά αυτή η συμπεριφορά όταν περιλαμβάνει και την αντιμετώπιση τόσο σοβαρών θεμάτων, είναι άκρως επικίνδυνη. Δεν μπορείς να είσαι με το μνημόνιο μόνο όταν σε βολεύει.

Και για τις λοιπές περιπτώσεις που αποκαλύφθηκε ο Καρτζαφύρειος καιροσκοπισμός και η λαοτιανή πολιτική αγυρτεία (ή καλύτερα σκέτη αγυρτεία) συνεχίζει την "Απολογία" του ο Ξεπλένης - Παναγιωτακόπουλος:

"Παρ’ ότι ο μύθος είναι πασιφανώς ηλίθιος, θα ασχοληθούμε μαζί του, υποβάλλοντας τον στην βασανιστική δοκιμασία της απλής πολιτικής λογικής, αποφεύγοντας ορθοπεδικούς (δεκανίκια) ή μεταφυσικούς (εξαπτέρυγα) όρους.


Όπως αποδείξαμε στην εξέταση των δύο προηγούμενων μύθων, ο ΛΑ.Ο.Σ. στις 6 Μαίου ψήφισε το άρθρο 1 του ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ και καταψήφισε ΟΛΑ τα άρθρα που αφορούσαν στα αντιλαϊκά μέτρα. Με βάση αυτό, συνεπής πολιτική στάση θα αποτελούσε η καταψήφιση των νομοσχεδίων που θα κάνουν πράξη αυτά τα αντιλαϊκά μέτρα, ενώ κολοτούμπα θα αποτελούσε η ψήφιση των νομοσχεδίων που κάνουν πράξη αυτά τα αντιλαϊκά μέτρα.


Προκειμένου οι «ΝΕΟΣ MYTHBUSTERS» να βγάλουν συμπέρασμα αν η πολιτική στάση του ΛΑ.Ο.Σ. μπορεί να χαρακτηριστεί συνεπής ή «κολοτούμπα», αποφάσισαν να εξετάσουν τι ψήφισε στα αντιλαϊκά νομοσχέδια που έφερε η κυβέρνηση, από τις 6 Μαΐου (ψήφιση ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ) έως σήμερα.


Έχουμε και λέμε λοιπόν :


1)Στα 2 νομοσχέδια Λομβέρδου για το ασφαλιστικό πού ήρθαν τον Ιούνιο και τον Ιούλιο στη Βουλή: Ο ΛΑ.Ο.Σ. ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΕ.


2)Στο νομοσχέδιο Λομβέρδου για τα εργασιακά πού ήρθε τον Ιούνιο στην Βουλή: Ο ΛΑ.Ο.Σ. ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΕ.


3)Στο Νομοσχέδιο για την απελευθέρωση των μεταφορών (φορτηγατζήδες), που ήρθε τον Σεπτέμβριο στη Βουλή: Ο ΛΑ.Ο.Σ. ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΕ.


4) Στο πολυνομοσχέδιο για τα «επείγοντα μέτρα εφαρμογής του προγράμματος στήριξης» πού ήρθε στις 14 Δεκεμβρίου στη Βουλή: Ο ΛΑ.Ο.Σ. ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΕ.


Εκτός αυτού, βρήκαμε πως σε όλα αυτά τα νομοσχέδια, ο ΛΑ.Ο.Σ. ζήτησε ονομαστική ψηφοφορία, προκειμένου να αναλάβουν προσωπικά οι βουλευτές του κάθε κόμματος, τη ευθύνη της ψήφου τους."

Συμπεράσματα (του Ξεπλένη Παναγιωτακόπουλου):

-Ο ΛΑ.Ο.Σ. στις 6 Μαίου καταψήφισε ΟΛΑ τα άρθρα του ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ που αφορούσαν στα αντιλαϊκά μέτρα. Εν συνεχεία μέχρι σήμερα έχει καταψηφίσει όλα τα εργασιακά και ασφαλιστικά νομοσχέδια που αφορούν στην υλοποίηση αυτών των αντιλαϊκών μέτρων. Ως εκ τούτου η πολιτική του στάση στο θέμα κρίνεται ως ΑΠΟΛΥΤΑ ΣΥΝΕΠΗΣ.


-Από την στιγμή που τα 4 από τα 5 βασικά αντιλαϊκά νομοσχέδια, καταψηφίστηκαν από τον ΛΑ.Ο.Σ. πρίν τις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου, συμπεραίνουμε πως η στάση του αυτή δεν αποφασίστηκε λόγω του αποτελέσματος των εκλογών. Οπότε ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΥΘΟ Η ΡΙΣΗ «Ο ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ ΚΑΙΝΕΙ ΚΟΛΟΤΟΥΜΠΑ, ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΤΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ».


Τελικό ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ Jungle Report.
Το Λά.Ο.Σ. ποτέ δεν ψήφισε ούτε το μνημόνιο ούτε κανένα αντιλαϊκό νομοσχέδιο ή άλλη αντιλαϊκή πρόταση.
Ψήφισε μόνο:
  1. Την αποδοχή των όρων δανεισμού (μνημόνιο κατανόησης όρων για την υπογραφή δανειακής σύμβασης).
  2. Ό,τι κατά καιρούς μπορεί να το συνέφερε και καταψήφισε ό,τι δεν το συνέφερε. Κριτήριο ήταν πάντα η άνοδος του φυρερίσκου σε εξουσιαστικο θώκο και από εκεί και πέρα, τι σημασία έχουν μνημόνια και συμβάσεις; Το ιστορικό αντίστοιχο δηλαδή της φράσης που αποδόθηκε στον Θ. Μητρόπουλο: "Ο Ολυμπιακός και το Αιγάλεω να κερδίζουν και οι άλλοι να πάνε να γαμηθούν"



__________________________________

[1] Βέβαια μιλάμε για τον πατριωτικό παρεμβατισμό που άμα εξυπηρετεί, γίνεται και μνημονιακός (ΜΠΟΥΠ = Μνημονιακός Πατριωτικός Ορθόδοξος και Υπερήφανος Παρεμβατισμός)

[2] Η χρήση ιατρικών όρων πάντα ήταν προσφιλής στος Χάγεκ, Φρίντμαν, Γ. Παπαδόπουλο, Πινοσέτ, Βιντέλα και ... Καρατζαφέρη. Δεν θα αντισταθώ. Θ αναφωνήσω όπως και ο αστείος Αϊβαλιώτης - Κυδωνιάτης που λατρεύει την τηλεόραση "Τυχαίο; Δε νομίζω"
Κοινοποιήστε το στο..
 
Υποσέλιδο
Κορυφή