26 Απρ 2012

Stand-Up Comedy απέναντι σε εθνικισμό και ρατσισμό

26 Απρ 2012 , 1:12 μ.μ.
Έρχονται στιγμές που ενώ βομβαρδίζεσαι από αναλύσεις για «ανακατάληψη της χώρας μας» από τους βαρβάρους, για το αν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης πρέπει να γίνουν εδώ ή εκεί, για το πόσο ανεπρόκοποι και επικίνδυνοι είναι οι μετανάστες σύμφωνα με σοβαρούς αναλυτές Έλληνες, οι οποίοι Έλληνες είναι ανεπρόκοποι και επικίνδυνοι σύμφωνα με σοβαρούς αναλυτές Γερμανούς, και γενικά οι πιο φτωχοί και αδύναμοι είναι και οι πιο ανεπρόκοποι και επικίνδυνοι σύμφωνα με σοβαρούς αναλυτές παγκοσμίως, κάτι τέτοιες στιγμές λοιπόν νιώθεις την παντοδύναμη θεά Βλακεία να σε σκεπάζει, κι η ιδέα να εφαρμόσεις απέναντί τους όσα μάθαινες τόσα χρόνια για κανόνες λογικής και ανθρώπινα δικαιώματα να μοιάζουν το ίδιο αποτελεσματικά με το να μάθαινες σε ένα σκύλο πώς παίζεται το σκάκι. 

Το παράξενο της υπόθεσης είναι ότι οι πιο φανατικοί πιστοί της εν λόγω θεάς κατά κανόνα επικαλούνται το ένδοξο παρελθόν και το μεγαλείο της ελληνικής φυλής, για το οποίο μάλιστα αισθάνονται εξαιρετική υπερηφάνεια, και θεωρούν εαυτούς και τους αρχαίους ημών ένα και το αυτό.

 Με την ευκαιρία ας δούμε μερικά χαρακτηριστικά δείγματα τέτοιων πρωταθλητών:


Απευθείας απόγονος του Σωκράτη



Απευθείας απόγονος του Λεωνίδα (ψυχή τε και -εμφανώς- σώματι),
 παρέα με τους απευθείας απογόνους των 300 συντρόφων του.



Απευθείας απόγονοι του Δημοσθένη
 ( ένα δείγμα απαράμιλλης δημηγορίας *εδώ*) 


 Τέτοιες στιγμές τη λύση έρχεται να τη δώσει το γέλιο. Απολαύστε στο ακόλουθο βίντεο τον Doug Stanhope να δίνει τη δική του προσέγγιση στα παραπάνω θέματα. Αν και μιλάει για την Αμερική, νομίζεις ότι μιλάει (και) για την Ελλάδα.

 

Ολόκληρο το special (από το οποίο πήρα το συγκεκριμένο απόσπασμα) διάρκειας 1 ώρας μπορείτε να το δείτε εδώ: http://vimeo.com/32822173

Με την ευκαιρία, επισκεφτείτε οπωσδήποτε το ιστολόγιο από το οποίο προέρχεται το βίντεο:


 Πρόκειται για μια πλούσια συλλογή επιλεγμένων αποσπασμάτων (ή και ολοκληρωμένων) stand up comedies, μεταφρασμένων και υποτιτλισμένων στα ελληνικά, συνοδευόμενα από σχετικές πληροφορίες για τον εκάστοτε καλλιτέχνη, το υλικό του κλπ. Για τους καιρούς που ζούμε είναι βάλσαμο!

 Αν και η θεματολογία τους καλύπτει τα πάντα (ή σχεδόν τα πάντα), εμείς θα κλείσουμε στο ίδιο μήκος κύματος, αναδημοσιεύοντας από εδώ δύο ακόμα σχετικά βίντεο με τους υπέροχους Bill Hicks και George Carlin.

 





Κοινοποιήστε το στο..
 
Υποσέλιδο
Κορυφή