6 Αυγ 2012

Η ξένια ΕΡΤ

6 Αυγ 2012 , 1:52 μ.μ.
Στη χώρα όπου ο κυβερνητικός παραλογισμός έφτασε στο σημείο να χρησιμοποιεί το "Ξένιος Ζεύς" ως ονομασία για το κρατικό ανθρωποκυνηγητό των ξένων -με το σκουρόμετρο στο χέρι- δεν θα μπορούσε παρά και η κρατική της τηλεόραση να αποκτήσει με το σπαθί της ένα ανάλογο προσωνύμιο.

Το ότι η ΕΡΤ θα γινόταν «ξένια» είχε προαναγγελθεί άλλωστε εγκαίρως από τον διευθυντή του γραφείου τύπου του Σαμαρά, Γιώργο Μουρούτη:


Έτσι η πράσινη διοίκηση, με την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας από τον πολιτικό θίασο της εγχώριας τρόικας, έγινε τις προάλλες γαλάζια και ανέλαβε αμέσως τις υποχρεώσεις της στη φιλοσαμαρική προπαγάνδα, με έμπειρα στελέχη γι αυτή τη δουλειά που, μέχρι πρότινος, την έκαναν για να προωθήσουν τα επιχειρηματικά συμφέροντα των Μπομπολοβαρδινογιάννηδων στο μεγάλο κανάλι (βλ. Τζόνυ Καλημέρης).

Όπως έλεγε και ο δάσκαλος τους, ο Φρίντμαν, ένα σοκ στην κοινωνία είναι απαραίτητο για να δεχθεί αυτή αδιαμαρτύρητα και τα πιο σκληρά μέτρα / τις πιο σκληρές ενέργειες. Γι αυτό και ήταν βούτυρο στο ψωμί του Σαμαρά -για να εξαπολύσει το μεσοπολεμικού τύπου ανθρωποκηνυγητό στις γειτονιές της Αθήνας- που οι έρευνες για το έγκλημα στην Πάρο αποκάλυψαν ότι ο δράστης είναι πακιστανικής καταγωγής. Άν δεν έβρισκαν αλλοδαπό βιαστή θα έπρεπε να τον εφεύρουν.

Προφανώς όμως αυτό δεν έφτανε πλήρως. Η προπαγάνδα για την επιβεβαίωση της ορθότητας της πολιτικής Σαμαρά χρειαζόταν αυτή τη στιγμή οπωσδήποτε και μια ανάλογη αντιμεταναστευτική είδηση από κάποια πολιτισμένη ευρωπαϊκή χώρα. Μια είδηση δηλαδή που να αναδεικνύει την αγανάκτηση κάποιων πολιτισμένων Ευρωπαίων κατά των μεταναστών. Τέτοια είδηση δεν υπήρχε έτσι ακριβώς όπως την ήθελαν και έτσι  η ΕΡΤ αναγκάστηκε να την εφεύρει:

απόσπασμά δελτίου ειδήσεων ΝΕΤ, 5/8/2012

«Στη Σουηδία έγινε μια μεγάλη αντιισλαμική διαδήλωση, με συμμετοχή και άλλων ευρωπαίων και αμερικανών αντιισλαμιστών. Παράλληλα έγινε και αντιδιαδήλωση ανθρώπων, οι οποίοι είναι πολύ ανεκτικοί στο ισλάμ και στο σημιτισμό», λέει ο έγκυρος δημοσιογράφος.

Τα πλάνα που επέλεξε να δείξει η ΝΕΤ από τη μεγάλη αυτή αντιισλαμική, δηλαδή αντιμεταναστευτική, διαδήλωση ήταν τέτοια ώστε να μην μπορεί να αμφισβητηθεί το μέγεθός της. Γιατί το πραγματικό μέγεθος της μεγάλης αυτής αντιισλαμικής διαδήλωσης ήταν αυτό που βρίσκεται μέσα στον κόκκινο κύκλο της παρακάτω φωτογραφίας.


Για τους πιο δύσπιστους υπάρχει και σχετικό βίντεο από την εν λόγω διαδήλωση, που επίσης αποδεικνύει το μεγαλείο της: http://www.youtube.com/watch?v=gVYhC2ac2UM

Επιπροσθέτως, σουηδικά σάιτς αναφέρουν ότι η μεγάλη αυτή αντιισλαμική διαδήλωση μετρούσε γύρω στα 100 άτομα και η αντιδιαδήλωση των «ανθρώπων που είναι πολύ ανεκτικοί στο ισλάμ», δηλαδή παραείναι ανεκτικοί για τα γούστα της ΝΕΤ, αριθμούσε γύρω στα 800-1000 άτομα.

Το γεγονός αυτό, αν το συγκρίνουμε με τις δεκάδες αντιρατσιστικές διαδηλώσεις και συγκεντρώσεις που έλαβαν χώρα στην Αθήνα όλο τον τελευταίο χρόνο και αριθμούσαν τον δεκαπλάσιο κόσμο, δεν θα έπρεπε να είναι καν είδηση για την ΕΡΤ, αφού αυτή ουδέποτε ενδιαφέρθηκε να αναφέρει κάτι στα δελτία της γι αυτές.  Τώρα όμως η εποχή είναι τέτοια που ο φασισμός και ο ρατσισμός ψάχνει επίμονα για την έγκρισή του, η οποία, όπως φαίνεται από τις εξελίξεις, είναι ζωτικής σημασίας για την κυβέρνηση Σαμαρά.






Κοινοποιήστε το στο..
 
Υποσέλιδο
Κορυφή