21 Αυγ 2012

Αυγουστιάτικο Quiz: Αναγνωρίζετε το πρόσωπο πίσω από τον (τετριμμένο) λόγο;

21 Αυγ 2012 , 8:36 π.μ.


Λέξεις και φράσεις πολυφορεμένες, λόγος που αποτελεί τη ραχοκοκαλιά της φραστικής παράστασης γνωστών προσώπων, αποκαλύπτουν τα ίδια τα πρόσωπα πίσω από τις λέξεις. Ο τυποποιημένος (ή τυπικά στοχευμένος) λόγος αποτελεί στοιχείο ταυτότητας του ομιλητή, πολλές φορές.

Για τους εξοικειωμένους (ή μπουχτισμένους) με τα κούφια λόγια γνωστών φελλών και μαϊντανών της τηλεεικόνας, είπαμε να βάλουμε εν μέσω καλοκαιρινής καταιγίδας, ένα μικρό quiz..


Πόσο εύκολα διακρίνετε, το ποιος είπε τι; Πόσο βιαστικά; Με τι ακρίβεια; Διαβάστε το παρακάτω κειμενάκι και βάλτε τον εαυτό σας σε μία μικρή δοκιμασία. Αναγνωρίστε τον άνθρωπο που είπε τα παρακάτω λόγια. Η απάντηση θα δοθεί από το link που επισυνάπτεται στο τέλος του κειμένου. Μη κλέψετε. Μη διαβάσετε κατευθείαν την απάντηση. Δοκιμάστε να το βρείτε μόνοι σας. Άλλωστε με την επικοινωνιακή καταιγίδα στην οποία μας υποβάλουν τα ΜΜΕ, η ταυτοποίηση προσώπων, από το λόγο τους και μόνο, έχει γίνει εύκολη υπόθεση. Ή μήπως όχι;

Το κείμενο:

¨"Ο μπολσεβικισμός χτυπά την πόρτα μας. Δεν πρέπει να τον αφήσουμε να μπει. Σύσσωμοι, οφείλουμε να συσπειρωθούμε και να αμυνθούμε ενεντίον του. Η χώρα οφείλει να παραμείνει αλώβητη κι αδιάφθορη. Πρέπει να προστατέψουμε τους εργάτες από τον κόκκινο Τύπο και την κόκκινη πλάνη και να φροντίσουμε να έχουν το πνεύμα τους υγιές."

Ποιος/Ποια, είναι; Οι λέξεις κλειδιά (αν τις εντοπίσετε) δίνουν μία κατεύθυνση. Ή μήπως όχι; Αν θέλετε, στα σχόλια μπορείτε να γράψετε και την σκέψη που σας οδήγησε να βρείτε τη λύση του μικρού αυτού κουϊζ.

Η λύση εδώ.

Update: Άντε και ένα hint. Το μικρό του όνομα αρχίζει από Α

Κοινοποιήστε το στο..
 
Υποσέλιδο
Κορυφή