8 Ιαν 2013

Αν (...τολμούσαν αυτοί που ψηφίζουν)

8 Ιαν 2013 , 2:14 μ.μ.



Πόσες φορές αλήθεια, μία υπόθεση που βλέπουμε να διαδραματίζεται μπροστά στα μάτια μας, σε μία θεατρική σκηνή, σε μία κινηματογραφική οθόνη, σε ένα πεζοδρόμιο, αναπαράγεται στη μνήμη μας και νοερά αλλάζουμε τις συνθήκες, φτιάχνοντας έτσι εναλλακτικά σενάρια για την κατάληξη της σκηνής, του περιστατικού που μόλις είδαμε. Μη μου πείτε πως δεν το κάνετε γιατί θα σας προκαλέσω να θυμηθείτε κάποιες εξετάσεις που δεν γράψατε και λίγο μετά την παράδοση του γραπτού σας, σκεφτόσασταν …»Αν;»


 Φανταστείτε το έργο «Λίστα Λαγκάρντ» που βγήκε στο θέατρο της μίζερης πια,  πολιτικής μας σκηνής, να παίζεται με άλλους όρους.  Και πρωταγωνιστές να είναι οι ίδιοι. Να είναι οι ίδιοι, αλλά σε μία άλλη εποχή. Την εποχή προ συγκυβέρνησης. Δηλαδή μόλις 15 μήνες πριν. Τον Οκτώβριο του 2011.  Να μου πείτε πως μπαίνουν και άλλοι πρωταγωνιστές στη σκηνή αλλά αυτό δεν είναι κατανάγκη κακό. Άλλωστε οι ίδιοι πρωταγωνιστούν ακόμα στην υπόθεση της «Λίστας Λ.». 
Δεδομένα: Δεν υπάρχει συγκυβέρνηση των τριών, ο Σαμαράς είναι ακόμα  στην παιδική χαρά του Ζαππείου , δηλαδή γιαλαντζί αντιμνημονιακός ή απλά Ο(που) Φ(φυσάει) ο  Α(νεμος), ο Βενιζέλος έχει ήδη πάρει τη λίστα Λ. στα χέρια από τις 16/6 ή περίπου εκεί, μετά την άνοδο του στον τσαρικό θρόνο, ο έκπτωτος σήμερα Παπακωνσταντίνου είναι στο υπουργείο Περιβάλλοντος, ο δον κυρΦώτης υπνωτίζει τα πλήθη, μιλώντας για την Αριστερά της Ευθύνης (δηλαδή  την «Αριστερά του Ζαππείου νο.Χ») με πλήρη ομάδα.

«Τω καιρώ εκείνω» βέβαια δεν υπάρχει «κυβέρνηση» Παπαδήμου. Η ΝΔ, δια στόματος Μιχελάκη μάλιστα, λέει «Η δημοσιοποίηση στο παρά πέντε της ψηφοφορίας στη Βουλή των επιστολών που έστειλαν ίδιος ο κ. Παπανδρέου και ο κ. Βενιζέλος στην επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου προς την κ. Λαγκάρντ αποκαλύπτει για μια ακόμη φορά την αναξιοπιστία και τις εκβιαστικές μεθοδεύσεις που χρησιμοποιούν σε βάρος της Βουλής και της Κοινωνίας».  Μπλοφαδόρος και εκβιαστής λοιπόν ο κατά Σαμαρά 2012 «άμεμπτος και σοβαρός» Βενιζέλος. Βέβαια αναφέρεται στις επιστολές-δηλώσεις υποταγής Παπανδρέου και Βενιζέλου, την ίδια ώρα που «διαπραγματεύονταν» και «μάτωναν». Τι σημασία έχει; Οι ψεύτες και οι κλέφτες….. Άλλωστε μετά και ο Σαμαράς υπέγραψε τέτοιες εξευτελιστικές δηλώσεις
Μόνο ο Αλέκος Αλαβάνος είχε φτιάξει το σωστό και ακριβές πορτρέτο και μάλιστα δίχως να συσχετίζει τα πρόσωπα με τη Λίστα Λ. Τέλος πάντων.

Οι «φωτοτυπίες» του Άδωνη.

Την εποχή εκείνη ο Άδωνις-τι-είναι-ο-Άδωνις,  βρίσκεται σε παροξυσμό. Από τον αδελφό του που «τον έβγαλαν ζευγάρι» με την Πέπη Τσεσμελή και τον εμπρησμό του βιβλιο-λέμε τώρα-πωλείου  του, είναι και τσατισμένος με τους «δύο συμφοιτητές». Μετά άλλαξε γνώμη.
Από τη ζαλάδα με τα τόσα που του έτυχαν (μαζί και η οργή του για τη Βάσω Παπανδρέου) δεν κατάλαβε ότι ο Αθώος Αμνός Βενιζέλος είχε καταρτίσει και στείλει λίστες «φοροφυγάδων» που είχε βάλει μέσα οφειλέτες του Δημοσίου, τις οποίες μετά από επερώτηση βολευτή του κόμματος του, έθεσε στη διάθεση όλων των βουλευτών αλλά διευκρινίζοντας ότι η λίστα θα είναι στην ευχέρεια του κάθε βουλευτή, χωρίς όμως να μπορεί να λάβει αντίγραφα. Αλλά με χαρακτηριστικλη ευκολία «φωτοτύπησε» τη λίστα Λ. και αυτό για τον Άδωνι, αθωώνει τον Βενιζέλο.
Μάλιστα επί του θέματος «Είχε προηγηθεί η έκδοση γνωμοδότησης της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, με την οποία έμπαινε μια σειρά προϋποθέσεων για τη δημοσιοποίηση των καταλόγων με τα στοιχεία των μεγαλο-οφειλετών του Δημοσίου.»  (στο ίδιο κείμενο-link)

Βρείτε τις διαφορές

Η διαφορά στη μεταχείριση κάθε λίστας οφειλόταν στο ότι τη μία την έφτιαξε το ΥΠΟΙΚ του Βενιζέλου (προέκταση της λίστας Κουσελά-που τον θυμήθηκα!) και ανάφερε τους οφειλέτες του Δημοσίου ενώ η άλλη (που ήδη βρισκόταν στο συρτάρι του αλλά όχι στα χέρια του) ήταν κατασκευασμένη από αγνώστους (ή πειραγμένη από άγνωστους)  και κατά συνέπεια δεν μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ούτε σαν αφετηρία ουσιαστικής έρευνας. Φαίνεται λογικό. Είναι όμως;

Απότι φαίνεται, δεν είναι αφού σύμφωνα με ανώτατες εισαγγελικές πηγές το ελληνικό νομοθετικό πλαίσιο επιτρέπει την αξιοποίηση της λίστας, παρότι είναι προϊόν υποκλοπής, καθώς ενδέχεται να περιλαμβάνει και καταθέτες που ελέγχονταν για φοροδιαφυγή σε βαθμό κακουργήματος. Υπάρχουν αποφάσεις του Αρείου Πάγου, σύμφωνα με τις οποίες η λίστα θα μπορούσε να αξιοποιηθεί. Είναι κρίμα για τον Αθώο Αμνό και Έγκριτο(;) Νομικό να μη το γνωρίζει. Γιατί αν δεν το γνώριζε τότε δεν είναι έγκριτος και αν το γνώριζε τότε είναι ψεύτης. Τουλάχιστον μπορεί να διαλέξει τι είναι.

Ας πάμε όμως και στους άλλους του θιάσου

Ο αρχοντοχωριάτης συμφοιτητής (κατά Άδωνι) έχει ακόμα Ζαππειάδα στο κεφάλι του και κάνει οργισμένες δηλώσεις.  Δε συγκυβερνούμε (sic) στο λάθος, φωνάζει με σθένος. Εννοώντας μάλλον πως  δε συγκυβερνούνε (sic) στο λάθος του άλλου. Θέλει το λάθος να είναι όλο δικό του. Χώρια που τον ήθελε ο ΓΑΠ και παρέα για την επερχόμενη –τότε- σύνοδο στις Κάννες, εκεί που ο Σαχινίδης έτρεμε κάθε φορά που ερχόταν ο βούρδουλας.  (ΣτSky: Ωραία διαπραγμάτευση έκαναν, με βούρδουλα και λερωμένα εσώρουχα ).

Παράλληλα, στελέχη του ΠΑΣΟΚ είναι σίγουρα πως: «Ο Σαµαράς στοχοποιεί τον Βενιζέλο αναγνωρίζοντας στο πρόσωπό του τον βασικό του αντίπαλο στις προσεχείς εκλογές, όποτε κι αν γίνουν αυτές». Έβλεπαν μακριά, δεν υπάρχει αμφιβολία  Επίσης  την αντιπαράθεση ενθαρρύνουν και οι συνεργάτες του κ. Σαµαρά σηµειώνοντας:  «Αν τελειώσουµε τον Βενιζέλο, τελειώσαµε και το ΠΑΣΟΚ»!  Άλλοι προφήτες αυτοί….

Ο δε Αθώος και Σοβαρός λέει:  «η στάση του κ. Σαµαρά δεν είναι πρόβληµα για την κυβέρνηση αλλά πρόβληµα για τη χώρα, καθώς στη δική του επιχειρηµατολογία βασίζονται οι ευρωπαίοι εταίροι για να υποστηρίζουν ότι δεν µπορούν να γίνουν συµφωνίες που να αντέχουν στον χρόνο και τις οποίες θα σεβαστεί και η επόµενη κυβέρνηση . Απότι φαίνεται, η σημερινή στάση Σαμαρά είναι πρόβλημα για τη χώρα. Και η στάση του δον κυρΦωτη επίσης. Αλλά ο δον κυρΦώτης ποτέ δεν ήταν αιχμηρός με το συνεταιράκι του. Ούτε το ένα ούτε το άλλο συνεταιράκι οπότε, δεν περιμένει κανείς από ένα έντομο κραυγή.

Μετά από την υπενθύμιση όλων εκείνων των ωραίων στιγμών και προσθέτοντας επίσης κάτι λίστες  Κουσελά (θυμάστε τους 3.000 φοροφυγάδες;) κάτι αναφορές σε «σχέσεις» Εθνικής Τράπεζα και Goldman Sachs, που ήταν της μόδας εκείνη την εποχή, φτάνουμε στο σήμερα όπου ο Πασοκοφάγος Σαμαράς και το ψιθυρίζον ον της Ζαππειακής Αριστεράς στηρίζουν τον πολιτικό που:

-έκρυψε στο συρτάρι του ένα ντοκουμέντο για όσο μπόρεσε ώστε να επηρεάσει 2 εκλογικά αποτελέσματα
-χρησιμοποίησε νομικίστικα επιχειρήματα για τη μη αξιοποίηση της λίστας ενώ τα ανώτατ δικαστήρια είχαν αποφασίσει πως η λίστα μπορεί να αξιοποιηθεί
-δεν παρέδωσε το ντοκουμέντο στον επόμενο υπουργό οικονομικών
-διαχειρίστηκε μόνος του ένα ντοκουμέντο και παρεμπόδισε το έργο της Δικαιοσύνης η οποί α ήταν μάλλον αρμοδιότερη και υπήρχε και γνωμοδότηση της.

Και για να μη ξεχνιόμαστε, ο Βενιζέλος ήταν ο πολιτικός που μας φόρεσε το PSI, που σακάτεψε τα ασφαλιστικά ταμεία που κρέμασε τους μικροεπενδυτές ελληνικών ομολόγων, που η υπογραφή του κυριαρχεί στο δεύτερο και μακάβριο 2ο μνημόνιο. Και οι μέχρι πριν πολιτικοί του αντίπαλοι, τον στηρίζουν. Γιατί είναι τελικά, όλοι τους βουτηγμένοι στο ίδιο αίμα.

Για σκεφτείτε να είχε αποκαλυφθεί το ότι ο Βενιζέλος είχε τη λίστα Λ. και δεν την  παρέδωσε και να αναγκάζονταν να  παραδώσει  (και μάλιστα πιθανόν με πίεση Σαμαρά λόγω μη συνεννόησης με τα αφεντικά του) τη λίστα τον Οκτώβριο του 11 αντί του Οκτωβρίου του 12. Αν και τα αφεντικά τους δεν θα άφηναν να γίνει κάτι τέτοιο, όπως δεν το αφήνουν και τώρα αφού ο ελληνικός λαός εμπιστέυεται τους τσοπάνηδες του, σκεφτείτε τι τροπή θα είχαν πάρει τα πράγματα.

Έστω και σαν όνειρο, καλό φαίνεται. Γιατί να μη γίνει τώρα; Τουλάχιστον ηθικά, ο και εμπνευστής του νόμου περί μη ευθύνης υπουργών πρέπει να νιώσει τις συνέπειες της απανθρωπιάς του. Αλλά τα αδελφά του τέρατα τον στηρίζουν….

Αν όμως  ;;;;


Κοινοποιήστε το στο..
 
Υποσέλιδο
Κορυφή