27 Φεβ 2014

Όψεις του νεοναζισμού (και) στις τοπικές εκλογές

27 Φεβ 2014 , 4:22 μ.μ.
Δεν είμαι fan των προεκλογικών συγκεντρώσεων. Τις βρίσκω μάλλον αδιάφορες γιατί αποτελούν σκηνικά επίδειξης μετριοτήτων με μέτριο λόγο και ακόμα πιο μέτριες προτάσεις. Αυτό στις καλύτερες περιπτώσεις γιατί υπάρχουν και εκείνες –που είναι και οι πιο συνηθισμένες, που αποτελούν χείριστες περιπτώσεις λόγου, νοήματος, θέσης και άποψης, από κάθε πλευρά. Ελάχιστες είναι εκείνες που θα άξιζαν την προσοχή και ακόμα πιο λίγες, εκείνες που θα άξιζαν και μία πιο προσεκτική παρακολούθηση.

Μία τέτοια περίπτωση αξιόλογης  προεκλογικής συνάντησης – μάζωξης, είχα την ευκαιρία να παρακολουθήσω πριν από περίπου 2 μήνες, καλεσμένος ενός φίλου που συμμετέχει σε μία νεογέννητη, δημοτική παράταξη στη Ραφήνα.

Αρχικά δεν περίμενα πως θα εύρισκα αντικείμενο για ένα από τα θέματα με τα οποία ασχολείται το Jungle Report, αλλά και μέχρι πριν από μερικές μέρες δεν είχα ρωτήσει ούτε καν τον φίλο που με είχε καλέσει, για το πώς πάει η νεοσυσταθείσα παράταξη που συμμετέχει. Αυτό που με παρακίνησε να ψάξω λίγο πιο πολύ, για το τι είχε συμβεί μετά την συνάντηση εκείνη την προ διμήνου, συνάντηση της Ραφήνας, ήταν μία εντελώς άσχετη αναζήτηση που έκανα στο Internet για τον τοπικό τύπο της Αττικής και τα σχετικά με τους χρισαβγύτες, δημοσιεύματα σ’αυτόν ακριβώς τον τοπικό τύπο.

Έπεσα λοιπόν πάνω σ’ αυτό (πρόκειται για «ειδησεογραφικό site» θεμάτων τοπικού ενδιαφέροντος) http://www.rpn.gr/?p=24504 αλλά και σ’ αυτό εδώ  του ίδιου διαδικτυακού τόπου. 

Βρήκα και αυτά http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/o-anejarthtos-topikos-tupos-apanta-sthn-lasph-twn-fulladwn-tou-mpompola χωρίς link. Βρήκα και κάτι ακόμα, αξιόλογο αλλά μόνο από αναδημοσίευση των χρισαβγυτών, χωρίς link στο πρωτότυπο http://xathess.blogspot.gr/2012/02/blog-post_26.html

Τέλος πάντων, ιδιαίτερα μου τράβηξε το ενδιαφέρον και έγινε αιτία για το παρόν post, ήταν το δημοσίευμα αυτό  http://xa-an-at.blogspot.gr/2013/12/blog-post_29.html της Τ.Ω Χρισύς αβγείς της Ανατολικής Αττικής το οποίο είχε και βίντεο της εκδήλωσης στην οποία με είχε καλέσει, πριν από δύο μήνες ο φίλος μου. Νου έκανε εντύπωση για δύο πράγματα:

1. Υπάρχει βίντεο της εκδήλωσης, που όσο και αν έψαξα στα ειδησεογραφικά σάιτ δεν το βρήκα. Το βρήκα στο youtube από όπου είχε αρχικά, ως προς το παραπάνω post των χrισάβγουλων. Είναι αυτό (printscreen για ευνόητους λόγους)



Αξίζει να προσέξει κανείς, τα «συναφή» κανάλια (δεξιά στην εικόνα) και το link του ειδησεογραφικού site rpn.gr (στη μέση).

Απόρησα γιατί το σχετικό βίντεο όσο και αν έψαξα δεν το βρήκα σε σχετικό με την τοπική ειδησεογραφία site αλλά μόνο στο χρισαβγύτικο. Ίσως να υπήρχε και να κατέβηκε, ίσως κάποιος τεχνικός λόγος να επέβαλε την αφαίρεση του από τις ειδησεογραφικές σελίδες. Πάντως θα το αναζητήσω.

2. Στο περιεχόμενο της ανάρτησης των χρυσαβγιτόν, διαβάζοντας το (ΝΑΙ ΑΝΤΕΞΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΩ ΧΡΙΣΑΒΓΥΤΙΚΩ ΚΗΜΕΝΩ) εντόπισα μία εμμονή στην στοχοποίηση μίας συγκεκριμένης παρισταμένης και ομιλήτριας (μεταξύ πολλών άλλων ομιλητών)  στη συγκέντρωση εκείνη. Μάλιστα τη θυμάμαι για αυτά που είχε αναφέρει σχετικά με τον χώρο της συγκέντρωσης (ένα ξενοδοχείο από τα κλασσικά που βρίσκει κανείς στην περιοχή). Μάλιστα ένα απόσπασμα του κειμένου που στοχοποιούσε την  γυναίκα αυτή ήταν αυτό (αναφέρεται στο βίντεο):

Η ομιλήτρια από το 31' και μετά, προφανώς αναφέρεται στην ματαιωθείσα από το ξενοδοχείο αυτό -εξ αιτίας επίθεσης ...αγνώστων ως σήμερα ακροαριστερών στοιχείων με μπογιές και ...εμπνευσμένα τρικάκια του στιλ "το Αύρα θα γίνει χάβρα" στην κεντρική του είσοδο - πρώτη εκδήλωση του Λαϊκού Συνδέσμου τον Σεπτέμβριο του 2011 στην Ραφήνα, η οποία παρά το μένος των αγνώστων... ακόμα αυτών στοιχείων, κατέληξε σε θρίαμβο για το Κίνημά μας. Η εκδήλωση με κεντρικούς ομιλητές τον Αρχηγό Ν.Γ. Μιχαλολιάκο και τον Ηλία Κασιδιάρη προς τιμήν της Μάχης του Μαραθώνα, μεταφέρθηκε το ίδιο απόγευμα της επίθεσης στην κεντρική πλατεία Ραφήνας όπου και έλαβε χώρα, σηματοδοτώντας την έναρξη μιας νικηφόρας πορείας, με κατάληξη της εκλογή 3 Χρυσαυγιτών βουλευτών στο κοινοβούλιο, προερχόμενους από την περιφέρεια της Ανατολικής Αττικής (Ηλ. Κασιδιάρη, Γ. Γερμενή, Παν. Ηλιόπουλο). Για το γεγονός της ματαίωσης μάλιστα πανηγύρισε η παρακρατική ιστοσελίδα του ιντιμήντια, κατεβάζοντας στη συνέχεια τα "αυτιά", όταν η εκδήλωση διοργανώθηκε με θριαμβικό αποτέλεσμα.

Δεδομένου ότι πριν από δύο μήνες ήδη:

Α. Είχε δολοφονηθεί ο Π. Φύσσας
Β. Ο δολοφόνος του αποδεδειγμένα έδρασε σε συνεργασία με τους λοιπούς ομοσταύλους του της Χρυσής Αυγής
Γ. Οι επικεφαλής της συμμορίας μίσους ήταν ήδη στη φυλακή με βαριές κατηγορίες και όσοι δεν ήταν, βρισκόντουσαν έξω με εγγύηση μέχρι τη δίκη
Δ. Στην περιοχή είχαν γίνει εγκληματικά  πογκρόμ κατά μεταναστών, σε λαϊκές και σε παζάρια
Ε. Η κατηγορία περί του εγκληματικού χαρακτήρα της Χρυσής Αυγής, είχε ήδη απαγγελθεί από τα αστικά δικαστήρια και όχι από «ακροαριστερά στοιχεία»

ο όρος «δολοφόνοι» για τον οποίο στοχοποιούν μία γυναίκα που θαρρετά τον πρόφερε, είναι ηπιότατος και χάδι στα αυτιά, αν συγκριθεί με την ειδησεογραφία, τη σχετική με τη δράση της εγκληματικής οργάνωσης.

Είναι εντυπωσιακό το πώς οι μπράβοι της εγκληματικής οργάνωσης καταβάλουν κάθε προσπάθεια να τρομοκρατήσουν, ακόμα και γυναίκες. Φοβάμαι πως δύο μήνες από εκείνη την εκδήλωση, οι «νομοταγείς» της  «Αιθνικύς Αβγίς» θα φροντίζουν να καλλιεργούν διαρκώς το κλίμα τρομοκρατίας στην περιοχή.

Το ίδιο συμβαίνει και σε άλλες περιοχές και όχι μόνο στο πλαίσιο της ανεπίσημης –ακόμα- προεκλογικής περιόδου αλλά και σε συνδικαλιστικές εκδηλώσεις αλλά και σε αφισοκολλητές κομμάτων (κατά προτίμηση αριστερών)

Σίγουρα όσο προχωράμε προς τις Δημοτικές – Περιφερειακές εκλογές, τα φαινόμενα αυτά θα πυκνώσουν. Θα ξεκινάνε με «προειδοποιήσεις» και ξεκάθαρες απειλές και θα καταλήγουν σε βίαιες επιθέσεις, ακόμα και κατά γυναικών. 

Τα ανδράρια (αλλά και γύναια δυστυχώς) της ΧΑ  διαθέτουν το απαραίτητο έλλειμμα ήθους και μυαλού για να πράξουν τα χειρότερα, λειτουργώντας έτσι αποτελεσματικά –για έναν λαό σε ύπνωση που τους ανέχεται-  σαν τα εκπαιδευόμενα μέλη, τα «τσικό» του εκτελεστικού βραχίονα, του Σαμαρικού παρακράτους.



Κοινοποιήστε το στο..
 
Υποσέλιδο
Κορυφή