27 Φεβ 2014

«Έξω οι Έλληνες από την Ουκρανία»

27 Φεβ 2014 , 2:35 μ.μ.


Με το "καλημέρα σας", μια από τις πρώτες αποφάσεις του νέου ουκρανικού κοινοβουλίου (σε κυβερνητικές θέσεις του οποίου αναμένεται να μετάσχουν μέλη της νεοναζιστικής οργάνωσης "Δεξιός Τομέας"), είναι και η απαγόρευση μειονοτικών γλωσσών, όπως τα ρώσικα, τα ρουμανικά, τα ουγγρικά και τα ελληνικά.


Δεν είναι όμως το μόνο μέλημα των πάνοπλων Ουκρανών νεοναζιστών το ξερίζωμα των εθνικών μειονοτικών γλωσσών -αν το μοναδικό πρόβλημα του ναζισμού ήταν η γλωσσική ετερότητα, στο Άουσβιτς δεν θα καίγονταν άνθρωποι αλλά λεξικά. Ήδη ακροδεξιές οργανώσεις καλούν μέσω του διαδικτύου σε βιαιοπραγίες κατά εθνικών και θρησκευτικών μειονοτήτων, απειλούν να κλείσουν τα μειονοτικά σχολεία και διακηρύσσουν ότι θα εκδιώξουν κάθε μη-Ουκρανό από τη χώρα.



Όπως κατήγγειλε η πρόεδρος της Ομοσπονδίας των Ελληνικών Συλλόγων Ουκρανίας Αλεξάνδρα Προτσένκο, τις τελευταίες μέρες έχουν ενταθεί οι ξυλοδαρμοί και οι απειλές κατά Ελλήνων ομογενών από τη νεοναζιστική οργάνωση "Δεξιός Τομέας", η οποία έχει πάρει τον έλεγχο των μεγάλων πόλεων της χώρας. Τελευταίο θύμα των νεοναζιστικών πογκρόμ ήταν ο ελληνικής καταγωγής βουλευτής του Κ.Κ. Ουκρανίας Σπυρίδων Κιλιγκάροφ, που ξυλοκοπήθηκε άγρια από νεαρούς μασκοφόρους του "Δεξιού Τομέα".





Έχοντας κατά νου αυτά τα γεγονότα, μεγάλο ήταν το ενδιαφέρον μας από την πρώτη στιγμή για τη στάση που θα κρατήσουν οι εγχώριοι νεοναζί ως προς τη διακήρυξη των ομοϊδεατών τους να ξεριζώσουν το ελληνόφωνο πολιτισμικό στοιχείο που επί πολλούς αιώνες υφίσταται στην Ουκρανία.


Καταρχήν η περιπλοκότητα των πολιτικών εξελίξεων στην Ουκρανία είναι τέτοια, που εμποδίζει ακόμη κι έναν ουδέτερο παρατηρητή να βγάλει ασφαλή συμπεράσματα για το πού οδηγείται η χώρα. Φανταστείτε λοιπόν τι βραχυκύκλωμα πρέπει να έχουν υποστεί τα ελάχιστα εγκεφαλικά κύτταρα που μπορεί να διαθέτει ένας Έλλην ακροδεξιός φιλοναζιστής στην προσπάθειά του να κατανοήσει αυτά που συμβαίνουν βορειοδυτικά της Μαύρης Θάλασσας.



Η αρχική εικόνα μοιάζει να είναι καθαρή: οι "αμερικανοσιωνιστές", η "σιωνιστικά ελεγχόμενη Ε.Ε." και οι "διεθνείς τοκογλύφοι" της Δύσης υποκινούν την κατάρρευση του φιλορωσικού καθεστώτος Γιανουκόβιτς, τροφοδοτώντας την εξέγερση των φιλοευρωπαϊστών. Έλα όμως που υπάρχει ένα πρόβλημα: στην πρώτη γραμμή της "σιωνοκινούμενης" αναταραχής κατά της ομόδοξης Ρωσίας βρίσκονται οι Ουκρανοί νεοναζί, οι ομοϊδεάτες των χρυσαυγιτών, αυτοί που έχουν βαλθεί να ισοπεδώσουν κάθε μνημείο στην ουκρανική γη που θυμίζει την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών και τη Σοβιετική Ένωση, αυτοί που έχουν ως διακηρυγμένο στόχο την αποκατάσταση των γερμανόδουλων δωσιλόγων και των ουκρανικών SS.



Το πράγμα είναι τόσο μπερδεμένο από μόνο του, που οι έλληνες ομοϊδεάτες του "Δεξιού Τομέα" επιλέγουν τελικά να κάνουν μόνο αυτό που ξέρουν όταν η πραγματικότητα έρχεται σε αντίθεση με την προπαγάνδα τους: να το βουλώνουν

Έτσι, η κατά τ' άλλα λαλίστατη ιστοσελίδα των νεοναζί της Χρυσής Αυγής γενικώς έχει θάψει τα γεγονότα στην Ουκρανία, πέρα από 2-3 αφηρημένες αναφορές σε "αμερικανοσιωνιστές" που επιδιώκουν μια επανάληψη της Γιουγκοσλαβίας και σε "νταβατζήδες των ΜΜΕ" που οι απόψεις τους για τους εξεγερμένους της Ουκρανίας αλλάζουν σαν τα πουκάμισα. Αντ' αυτού, η πλειονότητα των άρθρων τους εξαντλείται σε μικροκομματικά εκλογομαγειρέματα και στις νομικές περιπέτειες της συμμορίας τους μετά την εισαγγελική στοιχειοθέτηση της εγκληματικής της δράσης.

Ούτε κουβέντα φυσικά για την τεράστια απειλή που αντιμετωπίζει η ελληνική ομογένεια της Ουκρανίας από την άνοδο των ναζιστών ομοϊδεατών τους στην κυβέρνηση. Ούτε λέξη για τον υπαρκτό κίνδυνο να γίνει θύμα εθνικών εκκαθαρίσεων μια από τις πιο παλιές οργανωμένες εξωελλαδικές κοινότητες ελληνόφωνων με εντονότατη πολιτιστική παρουσία. Μια κοινότητα η οποία, σύμφωνα με την απογραφή του 2001, ανέρχεται στους 93.000 ανθρώπους και γεωγραφικά απλώνεται από τη Μαριούπολη ως την Οδησσό και από το Κίεβο ως τη Γιάλτα της Κριμαίας.

Για να δούμε τώρα υπερήφανε Έλληνα εθνικοσοσιαλιστή, είναι ωραίος ο ναζισμός και οι χιτλερικές πρακτικές όταν στρέφονται κατά του "απανταχού της γης Ελληνισμού" για τον οποίο σκίζεις τα μιλιταίρ ιμάτιά σου και κατηγορείς όλους τους άλλους ότι τον προδίδουν; 





ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ

Το Wolfsangel και οι έλληνες οπαδοί του




Στο παραπάνω κολλάζ βλέπουμε στα αριστερά τον φύρερ Μιχαλολιάκο το 1990, στο 1ο συνέδριο της Χρυσής Αυγής, και από κάτω ένα εξώφυλλο του ομώνυμου περιοδικού από το 1987. Δεξιά, μια πρόσφατη φωτογραφία με νεαρά μέλη του "Δεξιού Τομέα" στην Ουκρανία που πρωτοστάτησαν στις συγκρούσεις των φιλοευρωπαϊστών για την ανατροπή του Γιανουκόβιτς.
Εκείνο που συνδέει αυτές τις φωτογραφίες είναι το σύμβολο Wolfsangel που απεικονίζεται και στις τρεις περιπτώσεις. Πρόκειται για ένα γερμανικό ρουνικό σύμβολο που παραπέμπει στη λυκοπαγίδα και το οποίο χρησιμοποιούσε μέχρι αρκετά πρόσφατα η Χρυσή Αυγή, πριν το αντικαταστήσει με τον "αρχαιοελληνικό" μαίανδρο. 
Το Wolfsangel κατείχε κυρίαρχη θέση στο πάνθεον των ναζιστικών συμβόλων. Μάλιστα το έφερε η 4η Τεθωρακισμένη Ταξιαρχία των SS, που ευθύνεται για τις σφαγές στην Κλεισούρα και το Δίστομο, μερικά από τα πιο ειδεχθή εγκλήματα των Γερμανών στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια της Κατοχής.
Σήμερα αποτελεί το επίσημο σύμβολο του "Δεξιού Τομέα". 

Αν παρ' ελπίδα το Wolfsangel συνδεθεί ιστορικά και με τον πολιτικό στόχο του "Δεξιού Τομέα" για μια "Ουκρανία μόνο για Ουκρανούς" που θα έχει ως αποτέλεσμα την εκδίωξη και του τελευταίου ελληνικού ρουθουνιού από τη χώρα, οι χρυσαυγίτες θα μπορούν να το επαναφέρουν και επίσημα ως σήμα τους, θυμίζοντας στα πρόβατα που τους ακολουθούν πόσο αδιαπραγμάτευτος είναι ο πατριωτισμός τους.




______________________________

Update: Όταν γράφονταν οι παραπάνω γραμμές, η οργάνωση των ελλήνων νεοναζί δεν είχε ακόμα δημοσιοποιήσει το δελτίο τύπου της. Το παραθέτουμε ολόκληρο, για το μοναδικό λόγο ότι αποτελεί ένα απαράμιλλο μνημείο παράνοιας και υποκρισίας:


Η Χρυσή Αυγή καταδικάζει την άμεση εμπλοκή των ΗΠΑ και της ΕΕ στο εσωτερικό μίας ανεξάρτητης χώρας, που οδηγεί με βεβαιότητα σε αιματοχυσία και εμφύλιο πόλεμο. Η άθλια ελλαδική ηγεσία με επικεφαλής τον Βενιζέλο δεν λέει λέξη για τον θανάσιμο κίνδυνο που διατρέχει ο Ελληνισμός και η Ορθοδοξία στην Ουκρανία και εκδηλώνεται ήδη με βίαια επεισόδια εις βάρος συμπατριωτών μας.Αμερικανοί, γερμανοί και σιωνιστές, που χτυπούν τον Εθνικισμό των λαών σε κάθε γωνιά της Ευρώπης, με πρώτο στόχο τους την Ελλάδα και την Χρυσή Αυγή, τώρα συνεργάζονται άμεσα με το ναζιστικό κόμμα της Ουκρανίας, επειδή εξυπηρετεί τις γεωστρατηγικές τους επιδιώξεις. Ο Λαϊκός Σύνδεσμος υποστηρίζει την διενέργεια ελεύθερων εκλογών, ώστε να αποφασίσουν οι πολίτες για το μέλλον της χώρας τους και όχι τα κοράκια της διεθνούς τοκογλυφίας της Ουάσινγκτον και του Βερολίνου.Χρυσή Αυγή - Γραφείο Τύπου


Εδώ απλά να θυμίσουμε δυο πρόσφατες φωτογραφίες που αποδεικνύουν ότι μάλλον άλλοι έχουν μάστερ στα σαλιαρίσματα με τους Ουκρανούς νεοναζί "διώκτες του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας", και όχι ο Βενιζέλος:



(Εκδήλωση συμπαράστασης του Svoboda ("Ελευθερία") για τους δολοφονημένους μπράβους της Χ.Α. Ένοπλο τμήμα του κόμματος είναι ο "Δεξιός Τομέας". )




Ακολουθεί συγκινητικό στιγμιότυπο από τη συνάντηση του "ναζιστικού κόμματος της Ουκρανίας" με το Ε.ΛΑ.Μ., το κυπριακό παράρτημα της Χρυσής Αυγής (Ιούλιος 2013).




Κοινοποιήστε το στο..
 
Υποσέλιδο
Κορυφή