27 Μαρ 2014

Υποχρεωτικό, δια νομοθετικού διατάγματος, το χτένισμα του Αντώνη Σαμαρά για τους νέους

27 Μαρ 2014 , 7:30 μ.μ.


Στην καθιέρωση υποχρεωτικής κόμμωσης αντίστοιχης με εκείνης του Αντώνη Σαμαρά για τους Ελληνόπαιδες προχώρησε η συγκυβέρνηση, μέσω νομοθετικού διατάγματος που κατατέθηκε στη Βουλή. 

Όπως προβλέπει το νομοθετικό διάταγμα, το οποίο δημοσιεύτηκε στο Φ.Ε.Κ. Α 46 της 26/3/2014 (σελ. 1217), από την 1η Απριλίου οι άρρενες μαθητές και φοιτητές της πατρίδος μας δεν επιτρέπεται να κυκλοφορούν παρά με το "κούρεμα και το χτένισμα του αγαπημένου ηγέτη, του λαοπρόβλητου εθνικού κυβερνήτη που με τις προσωπικές του θυσίες πέτυχε το σαξές στόρυ, το πρωτογενές πλεόνασμα και την έξοδο της χώρας από την κρίση".

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες που διέρρευσαν από κυβερνητικές πηγές στους ακάματους δημοσιογράφους του Jungle-Report, το νομοθέτημα αυτό αποτελεί την ελληνορθόδοξη απάντηση στην αντίστοιχη απόφαση του Κιμ Γιονγκ Ουν και "σε όσους θέλουν να μας κάνουν Βόρεια Κορέα". Έχει μάλιστα σκοπό να λανσάρει μια νέα στυλιστική επανάσταση στην κόμμωση των νέων, η οποία συνδυάζει την προσήλωση στις παραδοσιακές αξίες του πρωθυπουργού (αποτυπωμένες στην χωρίστρα που παραπέμπει σε δεξιό θρησκευόμενο γυμνασιάρχη της δεκαετίας του '50) και το όραμα για το λαμπρό μέλλον που μας εγγυάται η εφαρμογή των μνημονίων.

Το κούρεμα-χτένισμα του Αντώνη Σαμαρά αναμένεται να προκαλέσει κύμα ενθουσιασμού στη νεολαία, η οποία ήδη από την πρώτη μέρα έσπευσε να αγκαλιάσει τη νέα ρετρό μόδα της εξ αριστερών χωρίστρας. "Είναι η ελάχιστη ανταπόδοση, ένα μικρό δείγμα της ευγνωμοσύνης μας για τον μεγάλο εθνικό μας ηγέτη που από το φθινόπωρο θα μας χαρίσει απλόχερα το wi-fi του. Όπως και να έχει, λίγοι ηγέτες έχουν αποδείξει ότι νοιάζονται τόσο πολύ τη νεολαία", δήλωσε ο 15χρονος Μάρκος, που επισκέφτηκε το κομμωτήριο στο ισόγειο των γραφείων της Νέας Δημοκρατίας, στη λεωφόρο Συγγρού.

Όπως μας πληροφόρησαν οι ίδιες κυβερνητικές πηγές, δεν είναι καθόλου αναπάντεχη αυτή η ανταπόκριση της νεολαίας: "Αφενός η επιστροφή σε old-fashion αισθητικές κάνει θραύση στους νέους, αφετέρου η κόμμωση αλά (Αντώνη) Σαμαρά συμβολίζει τον επιτυχημένο πολιτικό άνδρα, ο οποίος από γραφικός και περιθωριακός εθνικιστής σε 11ετή απομόνωση, ταυτισμένος με την πτώση της κυβέρνησης Μητσοτάκη και την προδοσία της παράταξής του, ανεδείχθη σε πρόεδρό της και σε πρωθυπουργό της χώρας, με τη βοήθεια, πάντα, του ελληνικού λαού".

Η νέα μόδα που υποχρεούνται από 1ης Απριλίου να υιοθετήσουν οι Έλληνες άρρενες στην κεφαλή τους, προβλέπεται να ξεχωρίσει την ήρα από το στάρι, μια και όσοι δεν την ακολουθήσουν θα χαρακτηρίζονται ως "υπονομευτές της εθνικής προσπάθειας" και ως "κομμουνιστές".


«Το κούρεμα του ηγέτη μας είναι, αν θέλουμε να το χαρακτηρίσουμε, αρκετά ιδιαίτερο», ανέφερε άλλη κυβερνητική πηγή στο Jungle-Report. «Δεν ''πηγαίνει'' ακριβώς σε όλους, καθώς ο καθένας έχει άλλο σχήμα προσώπου και κεφαλής», συμπλήρωσε.

Το συγκεκριμένο κούρεμα μάλιστα θεωρείται μη δημοφιλές στην Ελλάδα, καθώς θυμίζει, σύμφωνα με πολλούς κατοίκους της χώρας, «τροτέζες Γερμανίδας τσατσάς», αναφέρουν κύκλοι προσκείμενοι στο Μέγαρο Μαξίμου. Για να προσθέσουν, ωστόσο, ότι «σε αντίθεση με τις πάλαι ποτέ αντιμνημονιακές απόψεις του κ. Σαμαρά, που μετετράπησαν θεαματικά και εν ριπή οφθαλμού σε φιλομνημονιακές, το χτένισμά του παραμένει σταθερό εδώ και δεκαετίες, από τα χρόνια της φοίτησής του στο πανεπιστήμιο Άμχερστ της Μασαχουσέτης».

Για την άμεση εφαρμογή του σαμαρικού χτενίσματος, το κυριακάτικο φύλλο της εφημερίδας "Δημοκρατία" θα μοιράσει στους αναγνώστες του, εντελώς δωρεάν, την πατροπαράδοτη καφετιά τσατσάρα, την οποία ο πρωθυπουργός μας φέρει πάντα στην τσέπη του πουκαμίσου του, για να τονίζει την χωρίστρα του πριν από κάθε συνάντησή του με την καγκελάριο Μέρκελ.

Δεν έχει γίνει, ωστόσο, ξεκάθαρο κατά πόσο το συγκεκριμένο κούρεμα θα επιβληθεί σε όλο τον ενήλικο ανδρικό πληθυσμό της χώρας.



Κοινοποιήστε το στο..
 
Υποσέλιδο
Κορυφή