20 Μαρ 2014

Σε μπάτσους, καραβανάδες και υπερήλικες ψηφοφόρους

20 Μαρ 2014 , 9:07 μ.μ.
πηγή φωτό: UNFOLLOW
Ξέφρενοι οι πανηγυρισμοί της κυβέρνησης Σαμαρά για το ΟΚ που πήρε από τους προϊσταμένους της τής Τρόικας να μοιράσει 500 εκ. ευρώ. Η κυβερνητική φιέστα οφείλεται κυρίως στο γεγονός ότι η Τρόικα, παρά την «άκαμπτη στάση» της, αποφάσισε τελικά να βοηθήσει προεκλογικά την κυβέρνηση, γιατί δύσκολα θα ξαναβρεθεί τόσο υπάκουος υπάλληλος όσο ο Αντώνης Σαμαράς.

Και όχι μόνο πανηγυρίζουν, κυβέρνηση και μιντιακή διαπλοκή, αλλά πανηγυρίζουν και χωρίς να ντρέπονται μάλιστα, γιατί προφανώς τους διαφεύγει το γεγονός ότι του επικείμενου μοιράσματος των 500 εκ. ευρώ προηγήθηκε η βίαιη μνημονιακή υπεξαίρεση δεκάδων δισεκατομμυρίων -ενώ παράλληλα χαρίζονταν δισεκατομμύρια σε ολιγάρχες.

Είναι δηλαδή σαν να μπαίνει μια ένοπλη συμμορία σε ένα σπίτι, να το αδειάζει ληστεύοντας τα πάντα, και μετά από 2-3 χρόνια, η ίδια συμμορία, να ξαναπηγαίνει στο ίδιο σπίτι, και δη σε πανηγυρικό κλίμα, για να κάνει δώρο μία από τις κλεμμένες αυγοθήκες.

Αλλά ούτε καν αυτό δεν έγινε. Γιατί αυτά τα 500 εκ. δεν θα μοιραστούν στο σύνολο του πληθυσμού που φτωχοποιήθηκε -θα γελούσαν και οι πέτρες με το πενηντάρικο που αναλογεί στον καθένα- αλλά μόνο στις δεξαμενές ψήφων της Νέας Δημοκρατίας. Δηλαδή στους ένστολους που ψωμολυσσάνε με μισθούς κάτω των 1500 ευρώ(!), ήτοι στους μπάτσους και στους καραβανάδες*, γιατί επιπλέον είναι και οι μόνοι που θα τους φυλάξουν σε περίπτωση κοινωνικού ξεσηκωμού, και στους συνταξιούχους, γιατί η νόσος αλτσχάιμερ αποτελεί μια από τους βασικότερους συμμάχους της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ.
*αποκαλούνται και σκυλιά των αφεντικών -χαρακτηρισμός με τον οποίο 
διαφωνούμε γιατί οι σκύλοι είναι οι καλύτεροι φίλοι του ανθρώπου

Όλοι οι υπόλοιποι, τα εκατομμύρια των ρέκορντμαν άνεργων, τους χαμηλόμισθους του πεντακοσάρικου (στην καλύτερη) κ.λπ., καλούνται να συμπανηγυρίσουν γιατί η κάθε είδους ΜΗ παραδοχή της επιτυχίας της κυβέρνησης Σαμαρά αποτελεί αχαριστία και λαϊκισμό.





Κοινοποιήστε το στο..
 
Υποσέλιδο
Κορυφή