22 Απρ 2014

Η γαλέρα του Θεόδωρου Πάγκαλου

22 Απρ 2014 , 11:17 μ.μ.

Αν και δεν είναι να ασχολείται κανείς με τον Πάγκαλο και την απελπισμένη του προσπάθεια να παραμείνει στην πολιτική επικαιρότητα, η σημερινή του σαχλαμάρα είναι επιεικώς ανιστόρητη αλλά και επικίνδυνη.
Με αφορμή την οπλοκατοχή στην Κρήτη, μεταξύ άλλων δήλωσε:
“  ...Όλα αυτά που λένε οι Κρητικοί ότι εμείς είχαμε πάντα όπλα κτλ, αφού είχαν όπλα γιατί δεν έκαναν επανάσταση το 1821 αλλά περίμεναν να τους απελευθερώσει η Ελλάδα;

Δεν ξέρω μπορεί ο άνθρωπος να έχει άλλα προβλήματα, ψυχιατρικού ενδιαφέροντος, όμως οφείλουμε να ξεκαθαρίσουμε ότι οι Κρητικοί το 1821 συμμετείχαν στην Ελληνική επανάσταση παρόλο που δεν ήταν έτοιμοι, και για αυτό και πνίγηκε στο αίμα.
  Αφήστε που καμιά άλλη περιοχή της χώρας δεν προσπάθησε τόσες φορές να ελευθερωθεί από τον εκάστοτε δυνάστη / κατακτητή της.

 Μπορεί οι σημερινοί νεοέλληνες Κρητικοί - και ψηφοφόροι του κόμματος του Πάγκαλου για δεκαετίες- να μην έχουν καμία σχέση με τους προγόνους τους πυροβολώντας ταμπέλες, αδέσποτα, ή να σκοτώνονται μεταξύ τους μεθυσμένοι σε γάμους και πανηγύρια, όμως για την σημερινή κατάντια φταίει κυρίως ένα πολιτικό-θρησκευτικό κατεστημένο που δημιούργησε πολίτες ανδρείκελα, φοβισμένα ανθρωπάκια με όπλα στην τσέπη, κενούς και ικανούς μόνο για να στηρίζουν διαχρονικά με την δουλικότητα τους, τούς δυνάστες τους.
Και τώρα που το καράβι χτύπησε στην ξέρα, οι Πάγκαλοι αυτού του τόπου βρίζουν τους δούλους που τραβούσανε κουπί...

Κρίμα Θεόδωρε που δεν θα ζεις να δεις το "καράβι" σου στον πάτο της θάλασσας, και τους πρώην "δούλους" σου, ελεύθερους πολίτες.



Κοινοποιήστε το στο..
 
Υποσέλιδο
Κορυφή