6 Μαΐ 2014

Τοπικές Εκλογές: Η αισθητική των βλαχοδημάρχων.

6 Μαΐ 2014 , 6:21 μ.μ.
Νόμος 4000 επιβάλλεται και  στα δέντρα
Να πηγαίνεις για ένα ούζο, Κυριακή στη Ραφήνα, να ξεσκάσεις να μυρίσεις λίγο θάλασσα, να κουβεντιάσεις με φίλους και να απολαύσεις μία ωραία ανοιξιάτικη μέρα εκτός τειχών και αφού βρεθείς στη διαδικασία αναχώρησης το απογευματάκι να βλέπεις ένα δέντρο που η κόμη του να είναι κομμένη στη μέση. 

Μπορεί να αναρωτηθεί κανείς για τους λόγους που κάποιος κόβει ένα δέντρο στα 2/3 του ύψους του αφαιρώντας του τελείως την κόμη, άνοιξη καιρό. 

Αρκετές οι πιθανότητες να απαντήσει στην απορία αυτή (έχετε όρεξη για multiple choice;):
1. Λόγω κλαδέματος ανανέωσης. Ναι, μπορεί αλλά όχι τον Μάιο μήνα. Αυτό το δραστικό κλάδεμα γίνεται χειμώνα
2. Λόγω παρεμπόδισης οδοφωτισμού. Ναι μπορεί αλλά από τη φωτογραφία δεν βλέπουμε το δέντρο να προκαλούσε εμπόδια σε κανένα οδοφωτισμό
3. Λόγω ασθενείας. Θα μπορούσε αλλά το δέντρο είναι πλατύφυλλο και αν είχε ασθένεια στην κορυφή, θα είχε την ίδια ασθένεια (έστω και σε ύφεση) και στις άλλες κορυφές κλαδιών,
4. Λόγω κεραυνού. Θα μπορούσε αλλά θα ήταν ορατά τα καψαλίσματα του κορμού και θα είχε υποστεί και εκτεταμένες νεκρώσεις στα υπόλοιπα κλαδιά. 
Επίσης οι κεραυνοί πέφτουν στο πιο ψηλό σημείο και απ' ότι φαίνεται, το δέντρο δεν ήταν το πιο ψηλό σημείο.
5. Λόγω ενόχλησης. Μήπως είναι έτσι; Και αν είναι έτσι, ποιον ενοχλούσε;

Είναι γελοίο αλλά ο ένοχος βρίσκεται ακριβώς πίσω από το δέντρο. Είναι ο υποψήφιος δήμαρχος Ραφήνας ο οποίος στη φωτογραφία φαίνεται πως είχε υπολογίσει το δέντρο γι' αυτό γέρνει σαν να πετάγεται από κρυφτό. ΤΣΑ!

Ένα δέντρο (για την ακρίβεια η κόμη ενός δέντρου) έκοβε τη θέα της φωτογραφίας του λεβέντη. Έτσι ο λεβέντης παρήγγειλε αφαίρεση της κόμης, ακόμα και αν ήταν προχωρημένη άνοιξη. Αν η άνοιξη δε συμβαδίζει με τις εκλογές, τόσο το χειρότερο γι' αυτήν. Και επειδή δεν μπορεί ένας λεβέντης  δήμαρχος να τα βάλει με την άνοιξη, τα βάζει με ένα δέντρο. 

Είναι θέμα αισθητικής: Τι προτιμάει να βλέπει ο περαστικός, ο δημότης, ο πολίτης, ο ψηφοφόρος; Το κοινό και αδιάφορο θέαμα ενός δέντρου ή την εκπάγλου καλλονής φάτσα της φωτογραφίας (και να του κάνει κι ένα γλυκό ΤΣΑ! σαν παιδικό κρυφτό); 

Η ερώτηση είναι ρητορική αλλά ο κύριος υποψήφιος εκτίμησε πως οι ψηφοφόροι του αλλά και αυτοί τους οποίους ελπίζει να θέλξει με την γοητεία του που ξεχειλίζει από τη φωτογραφία που τόλμησε να κρύψει το αισχρό δέντρο. (Άσχετα αν το δέντρο προϋπήρχε, το θράσος του ήταν κολάσιμο)

Μία όψη της πραγματικότητας των ελληνικών τοπικών (και όχι μόνο) εκλογών που επιβεβαιώνει το γιατί όλη η χώρα που παρουσιάζει πρωτογενές  πλεόνασμα Σαμαροβενιζελικής αηδίας, παρουσιάζει πλήρες έλλειμμα (τι οξύμωρο αλήθεια) αισθητικής, παιδείας και ευαισθησίας.

Εμένα μου χάλασε μία Κυριακάτικη βόλτα. Στους δημότες του (γιατί απ' ότι έμαθα είναι ο νυν δήμαρχος, ο κύριος αυτός) φαντάζομαι θα τους έχει χαλάσει όλες τις μέρες και τις βόλτες. Αν ψήφιζα εκεί, η πράξη του και μόνο αυτή, θα με έκανε να τον μαυρίσω.  

Να του "κόψω την κόμη" όπως άλλωστε συστήνει και ο ίδιος με την εγκεκριμένη από τον ίδιο, πράξη του.


Κοινοποιήστε το στο..
 
Υποσέλιδο
Κορυφή