28 Μαΐ 2014

Μάκης Βορίδης: «Τι θα παριστάνει ο Σαμαράς; Το δικτάτορα;» (video)

28 Μαΐ 2014 , 7:00 μ.μ.

Αυτό δεν το είπε ο Αλέξης Τσίπρας, αλλά ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας. Και δεν το είπε τότε που ήταν στο Λά.Ο.Σ. άλλα τώρα πρόσφατα, στις αρχές του Μαΐου, σε μια ομιλία του στη Ραφήνα.
«Εγώ το λέω ευθέως, εάν επιλέξετε [στις ευρωεκλογές] την οδό της αποδοκιμασίας και όχι της εγκρίσεως της κυβερνητικής πολιτικής, κι αυτό σημαίνει επιλέξετε μια άλλη οδό, αυτή που προτείνει ο Σύριζα και δεν ξέρω ποιός άλλος, αυτό προφανώς έχει πολιτικές επιπτώσεις. Με τι νομιμοποίηση θα πάει αύριο ο Σαμαράς να διαπραγματευτεί την οριστική διευθέτηση του χρέους -αν δεν του το 'χετε πει εσείς οι πολίτες αυτό, ότι "ναι θέλουμε να διαπραγματευτείς εσύ την οριστική διευθέτηση του χρέους". Δηλαδή, ο Σαμαράς τι θα παριστάνει; Το δικτάτορα; Θα κάθεται, είτε έχει την έγκριση των πολιτών είτε δεν την έχει; Δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει αυτό. Άρα λοιπόν το δίλημμα δεν το θέτουμε εμείς. Είναι εξ αντικειμένου τοποθετημένο.»
Δείτε το βίντεο:

Όλο το βίντεο, στο youtube του Μάκη Βορίδη: https://www.youtube.com/watch?v=xWmQNm5P1lc#t=986

Με λίγα λόγια, ο Βορίδης λέει το αυτονόητο, και το λέει πολύ πιο ωμά απ' ότι το είπε ο Αλέξης Τσίπρας. Ότι δηλαδή η ήττα της Νέας Δημοκρατίας στις ευρωεκλογές σημαίνει αυτομάτως ότι ο Σαμαράς δεν έχει πια καμία απολύτως πολιτική και ηθική νομιμοποίηση να αποφασίζει για λογαριασμό ενός λαού που διά της ψήφου του τον απέρριψε. Γιατί μόνο οι δικτάτορες, όπως πολύ σωστά είπε, δρουν παρά τη θέληση του λαού. Και όταν μιλάει ο Βορίδης -ειδικά ο Βορίδης- για δικτάτορες, ξέρει σίγουρα κάτι παραπάνω.

Εφεξής, λοιπόν, εάν ο Σαμαράς κάνει του κεφαλιού του και προχωρήσει σε κρίσιμες και μεγάλες αποφάσεις που αφορούν το μέλλον των πολιτών της χώρας, μπορεί ο καθένας, χωρίς δεύτερη σκέψη και με τη σύμφωνη γνώμη του Μάκη Βορίδη, να τον αποκαλεί δικτάτορα.

Κοινοποιήστε το στο..
 
Υποσέλιδο
Κορυφή