22 Νοε 2015

Δουρόσγουροι και Πασοκοσύριζες

22 Νοε 2015 , 11:51 π.μ.






Πριν από 2-3 μέρες, εντοπίσαμε την ακόλουθη ανακοίνωση, της επιτροπής αγώνα κατά των ΧΥΤΑ:


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Επειδή, η Επιτροπή Αγώνα συγκροτήθηκε από ενεργούς πολίτες ανεξάρτητα από την κομματική τους ταυτότητα, 

Επειδή, αυτή η Επιτροπή πρέπει να μπορεί να έρθει αντιμέτωπη με την εκάστοτε Κυβέρνηση, τοπική και Περιφερειακή αυτοδιοίκηση αν χρειαστεί,

Επειδή, μπορούμε και θέλουμε να ρίξουμε γροθιά στο μαχαίρι όταν υπονομεύεται η αξιοπρέπειά μας και η ποιότητα της ζωής μας,

Επειδή, πρέπει να μπορούμε να καταγγείλουμε όλους όσους μας κορόιδεψαν ή θα μας κοροϊδέψουν χωρίς δεύτερες σκέψεις,

Επειδή, θέλουμε αγωνιστές που δεν θα διστάσουν να καταγγείλουν και την κ.Δούρου με την ψεύτικη πολιτική της, αλλά και την Κυβέρνηση ανοιχτά και με θόρυβο και όχι με σιωπηλά δελτία τύπου,

Επειδή, ζητάμε ανθρώπους που θα ανέβουν στο βουνό του αγώνα και δεν θα σταματήσουν μέχρι να νικήσουμε,

Επειδή, δεν θέλουμε να υπονομευόμαστε από κανέναν που δεν θέλει να πάει κόντρα στο σύστημα γιατί ωφελείται από αυτό,

Καταγγέλουμε την δράση των κυρίων Δεληβοριά και Δελαγραμμάτικα, που από τη στιγμή που ανέβηκε στην εξουσία ο Σύριζα και στην Περιφέρεια αλλά και στην Κυβέρνηση άλλαξαν τον αγωνιστικό χαρακτήρα που είχαν μέχρι τότε και δεν συμβαδίζουν πλέον με τη δράση και το πνεύμα αυτής της επιτροπής και δεν μπορούν να λέγονται πλέον μέλη της.

Καταγγέλουμε την προσπάθεια φίμωσής μας, στην ΟΜ Σύριζα Μαραθώνα, όταν προσπαθήσαμε να ενημερώσουμε τους πολίτες για όλα όσα επιμελώς έκρυβε η Περιφέρεια και που αφορούσαν το Ταμείο Συνοχής της ΕΕ.

Άλλωστε, ο ίδιος ο κ.Δεληβοριάς έχει θέσει τον εαυτό του εκτός, όταν ζήτησε δημόσια να διαλυθεί αυτή η Επιτροπή και να γίνουν εκ νέου εκλογές σε όλο τον Δήμο για να δημιουργηθεί άλλη, προφανώς κάτω από την δική του ομπρέλα.

Δεν θέλουμε να ανήκουμε σε κανένα κόμμα, δεν θέλουμε αρχηγούς. Είμαστε όλοι ισότιμα μέλη, ανεξάρτητοι από κομματικές ταυτότητες, έχουμε τη θέληση να πάμε κόντρα σε όλους και σε όλα όταν οι συνθήκες το απαιτούν.
 
Γραμματικό 17/11/2015
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΧΥΤΑ


και είχε προηγηθεί  ακόμα μία ανακοίνωση για τον "οικολόγο -που συμφέρει" υπουργό Τσιρώνη (που στήριξε την έγκριση περιβαλλοντικών όρων για τη συνέχιση στην ουσία του έργου της χωματερής του Γραμματικού, εκείνη που προεκλογικά Τσιρώνης και Δούρου, θα τη σταματούσαν)



ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ (ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ 12/ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2015)

Το ‘’αριστερό-οικολογικό’’ ΥΠΑΠΕΝ , με την υπογραφή της ‘’νέας’’ ΑΕΠΟ ‘’κλείνει’’ , κατά την άποψή του, την διετή περίοδο ‘’ανασφάλειας’’ που η ‘’αφανής’’ συγκυβέρνηση (Σγουρού-Δούρου) της Περιφέρειας Αττικής συνέχιζε το έργο χωρίς περιβαλλοντική αδειοδότηση ανοίγοντας τον δρόμο στην ‘’επιτυχία’’ του πανελλαδικού τους σχεδίου για την κατασπατάληση δημοσίου χρήματος με την περιβαλλοντική καταστροφή και της Β.Α. Αττικής , κατά τα ‘’πρότυπα’’ της Φυλής.

Η μέθοδος ήταν η γνωστή διαχρονική συνταγή με κύρια συστατικά, την παραπληροφόρηση (των ‘’εύκολα’’ παραπληροφορήσιμων) και την παραπλάνηση (των ‘’πρόθυμα’’ παραπλανήσιμων βλ. ΣτΕ) που ενισχύθηκαν αποτελεσματικά με ‘’παροχές’’ εξαγοράς εξαγοράσιμων συνειδήσεων, σε όλους τους πολιτικούς-διοικητικούς χώρους, σε όλες τις κλίμακες και με όλους τους τρόπους (πάντα κατά τα ‘’πρότυπα’’ της Φυλής).

Φαίνεται είχε ‘’κριθεί’’ ότι οι καρποί αυτών ‘’ενεργειών’’ δεν είχαν ακόμα ‘’ωριμάσει’’ μέχρι και το τέλος της θητείας του κ. Μανιάτη και γι αυτό δεν τόλμησε, ούτε και αυτός, να υπογράψει την ΑΕΠΟ.

Αυτό λοιπόν που δεν τόλμησε να κάνει ούτε η συγκυβέρνηση Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ το ‘’τόλμησε’’ η σημερινή συγκυβέρνηση (ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κλπ.) με τους κ.κ. Σκουρλέτη και Τσιρώνη , αποδεικνύοντας και στους πλέον ‘’διστακτικούς’’ ότι όλοι οι διαχρονικοί μηχανισμοί διαφθοράς , διαπλοκής και κακοδιοίκησης που έφεραν την χώρα μας σε αυτή την κατάντια έχουν πλήρως ενσωματωθεί στην σημερινή ‘’κυβέρνηση σωτηρίας’’ στερώντας της και τα τελευταία απομεινάρια του κάποτε περιβόητου ηθικού της πλεονεκτήματός στην συνείδηση της κοινωνίας.

Οι ‘’διοικούντες’’ θεωρούν βασικό τους εργαλείο την ‘’παραπλανημένη’’ τελευταία απόφαση του ΣτΕ την οποία και παρερμηνεύουν περαιτέρω προβάλλοντάς την ως ουσιαστική απόρριψη της ύπαρξης των συνθηκών αποκλεισμού (ρέματα, ρήγματα, υδροφορία κ.α.)

Με αυτό επιχειρούν να μεταπείσουν το Ταμείο Συνοχής , που από τις 14/04/15 έχει απ εντάξει το έργο ως μη σύννομο με την περιβαλλοντική νομοθεσία και την Επιτροπή Αναφορών της Ε.Ε. με επίσημα έγγραφα από την Π.Α. που η αντίθεσή τους με τις προεκλογικές (και όχι μόνο) δηλώσεις και δελτία τύπου της κ. Δούρου και των τοπικών υποστηρικτών της θέτουν νέες σταθερές για την μέτρηση της υποκρισίας, της ασέβειας και της προδοσίας.

Σύμφωνα με αυτά τα δεδομένα η Επιτροπή Αγώνα που συνεδρίασε εκτάκτως την Πέμπτη 12/Νοεμβρ./2015 αποφάσισε τα εξής:

1/ Tην διά παντός αποβολή των κ.κ. Φ.Δεληβοριά και Β.Δελαγραμμάτικα
(επί τούτου υπάρχει ειδική ανακοίνωση) .
2/ Καταγγέλλει το ΥΠΑΠΕΝ για την έγκριση της ΑΕΠΟ κατά της οποίας θα προσφύγει με κάθε δυνατόν νομικό μέσο.
3/ Καλεί τον Δήμαρχο Μαραθώνα να πάρει θέση.
4/ Απαιτεί την άμεση έκτακτη σύγκλιση Δημοτικού Συμβουλίου.
5/ Καλεί τους επικεφαλής των κοινοτήτων να συγκαλέσουν άμεσα ανοιχτή συζήτηση για την οργάνωση δυναμικής κινητοποίησης.

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ (17/11/2015 )


Είναι πια γνωστό πως η κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καμία σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ. Το πιο ενδιαφέρον είναι οι εκφάνσεις της "αποσυριζοποίησης" και της ακόλουθης "πασοκοποίησης", ενός συνασπισμού κομμάτων και κινημάτων που για τις ανάγκες του ρόλου του, ντύθηκε το ένδυμα του ενιαίου αρχικά και μετά αφέθηκε στα κύματα της εξουσίας, με την ασφάλεια που παρέχουν οι συντηρητικότερες αντιλήψεις, για να οδηγηθεί στο τελικό λιμάνι  μετασχηματισμένο σε εξουσιαστικό μηχανισμό. Ότι ακριβώς είναι και το προϊόν της "πασοκοποιητικής" διαδικασίας.

Η διαδικασία περιλαμβάνει και άλλα. Όπως η τρομερή τροπολογία περί αναστολής των κατεδαφίσεων "μέχρι την ανάρτηση των δασικών χαρτών", ο περιφερειακός σχεδιασμός για τη διαχείριση των απορριμμάτων της Δούρου (που στην ουσία είναι του Σγουρού), η επίκληση του κοινωνικού εκδιαφέροντος για τη μοιρασιά 3 εκατομμυρίων με το πρόσχημα της αντιπλημμυρικής θωράκισης της Αττικής (με έργα που επιτείνουν τον κίνδυνο πλημμύρας αντί να τον αποσοβήσουν), χωρίς βέβαια να επεκταθούμε στα όσα κατάπτυστα γίνονται στην κεντρική πολιτική σκηνή, απο τη διαπόμπευση διαφωνούντων μέχρι την υιοθέτηση των πιο βάρβαρων μέτρων που έχουν ληφθεί από ελληνική κυβέρνηση. Εδώ πρέπει να σημειώσουμε πως φυσικά, δεν μιλάμε για κυβέρνηση της Αριστεράς γιατί θα σηκωθούν οι πέτρες και θα μας κυνηγάνε από μόνες τους.

Η διπλή επικράτηση του Σύριζα (που οφείλεται και στη βοήθεια των σήμερα διαπομπευμένων) σε κεντρική κυβέρνηση και περιφέρεια, λειτούργησε αποκαλυπτικά για τους στοχους του πολιτικού αυτού μηχανισμού (και όχι πια σχηματισμού ή κόμματος)

Τα κινήματα ενεργών πολιτών που ήταν η καρδιά και η ψυχή του αναπτυσσόμενου ΣΥΡΙΖΑ, απεμπολήθηκαν. Η κερδισμένη εξουσία δεν σηκώνει κινήματα. Αντίθετα είναι πρόθυμη να αφομοιώσει τους κινηματικούς. Οι επικεφαλής των κατά τόπους κινήσεων έγιναν αντιπρόσωποι του "νέου πνεύματος" που διατρέχει τον ΣΥΡΙΖΑ. Και φυσικά, ο ήδη εγκατεστημένος μηχανισμός φτιάχτηκε από τα γρανάζια του παλαιότερου πασοκονεοδημοκρατικού μηχανισμού, τα πρόθυμα να εξυπηρετήσουν με το αζημίωτο τη νέα εξουσία (κυβέρνηση της Αριστεράς συστηνόταν αλλά αυτό έχει πια τελειώσει).

Πέρα από τα παραπάνω (επειδή το παρακολουθήσαμε το θέμα) άριστο δείγμα πασοκοποίησης αποτελεί και η απάντηση των πιο πάνω καταγγελλομένων από την επιτροπή αγώνα κατά των ΧΥΤΑ. Η απάντηση είναι μέσω FB (όπως ταιριάζει και στο ύφος της). Απολαύστε υπεύθυνα:

 (είναι η απάντηση του κ.ΔΕΛΗΒΟΡΙΑ , Δημοτικού Συμβούλου και επικεφαλή συνδυασμού Δύναμης Πολιτών Δήμου Μαραθώνος στην παραπάνω Ανακοίνωση της Επιτροπής)
Καταχρώμενοι τον τίτλο και τους αγώνες της επιτροπής Γραμματικού κατά του ΧΥΤΑ, ο Δημήτρης Δαμάσκος και η παρέα του έχουν εξαπολύσει λυσασμένη επίθεση κατά της ΔΥΝΑΜΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ και των ηγετικών στελεχών της Φώτη Δεληβοριά και Βασίλη Δελαγραμμάτικα..
Ο κ. Δαμάσκος , συνεργάτης του Ηλία Ψινάκη στη σύνταξη τοπικού σχεδίου για τα απορρίμματα και επίδοξος εξαγωγέας σκουπιδιών στην Κίνα, συντονίζει την επίθεση κατά της παράταξης ,που όλα αυτά τα χρόνια στάθηκε στην πρώτη γραμμή του αγώνα κατά του παράλογου και παράνομου περιφερειακού σχεδιασμού της Βάσως Παπανδρέου και του Σγουρού.
Δεν είναι τυχαίο ότι η προσωπική επίθεση εναντίον της Δύναμης πολιτών και των ηγετικών στελεχών της έρχεται σε μια στιγμή , που εντείνεται ο αγώνας της Δύναμης Πολιτών κατά της εγκατάλειψης του Δήμου Μαραθώνα στην τύχη του με τα προβλήματα να συσσωρεύονται και ο Δήμαρχος να ασχολείται με παρασημοφορήσεις και την ...επιστροφή των μαρμάρων του Παρθενώνα ενώ την ίδια στιγμή τα λύματα ρέουν στους δρόμους και η ελονοσία επιστρέφει μετά από δεκαετίες.
Αναρωτιόμαστε που στοχεύει ο κ Δαμάσκος και ποιον εξυπηρετεί όταν αντί να ενώνει στον αγώνα κατά του ΧΥΤΑ, προσπαθεί να διχάσει και να στρέψει τη προσοχή αλλού.
Μήπως έχει καταλάβει ότι η συρρίκνωση στην οποία έχει οδηγήσει την κάποτε ανθούσα επιτροπή αγώνα, ο σεχταρισμός και η απομόνωση έφερε πιο κοντά από ποτέ τον κίνδυνο του ΧΥΤΑ και προσπαθεί να βρει αποδιοπομπαίους τράγους;. Λάθος στόχο διάλεξε.
Η Δύναμη Πολιτών έχει αναδείξει το θέμα και δεν θα αφήσει κανένα Δαμάσκο , κανένα Ψινάκη αλλά και καμία Περιφέρεια να επιβάλει λύσεις αντίθετες με τη θέληση του Γραμματικόύ.
Η Ρενα η Δούρου έγινε περιφερειάρχης με τη σημαία μιας νέας αντίληψης για τα απορρίμματα που δεν θα έχει σχέση με το φαύλο παρελθόν και ξέρει καλά , πως αν επιχειρήσει να αλλάξει σχέδια θα μας βρει στο δρόμο της.
Η Δύναμη πολιτών είναι ανεξάρτητη παράταξη και λειτουργεί πάντα με γνώμονα το συμφέρον του Δήμου Μαραθώνα και των πολιτών του . Και αυτό θα το αποδείξουμε άμεσα.

Πέρα από τις προσωπικες κατηγορίες που επευθύνει ο "επικεφαλής" τις οποίες ας τις λύσουν μεταξύ τους, ιδιαίτερα ενδιαφέρον είναι το κομμάτι που λέει

Η Ρενα η Δούρου (sic) έγινε περιφερειάρχης με τη σημαία μιας νέας αντίληψης για τα απορρίμματα που δεν θα έχει σχέση με το φαύλο παρελθόν και ξέρει καλά , πως αν επιχειρήσει να αλλάξει σχέδια θα μας βρει στο δρόμο της.

Δηλαδή, αφού συνεχίζει το σχέδιο Σγουρού, ούτε ο Σγουρός είχε σχέση με το φαύλο παρελθόν, όπως και η Δούρου!!!!!!

Δυστυχώς αυτή είναι η κατάσταση. Ξεπλένουν οι οργανώσεις του Σύριζα αυτό το "φαύλο παρελθόν", για άγνωστους λόγους (ή μήπως γνωστούς;) και αιτίες
Το ΠΑΣΟΚ είναι και πάλι εδώ.


ΥΓ
Εξαιρετικά επιτυχημένη ήταν μία φράση που ειπώθηκε το βράδυ της 25ης Ιανουαρίου 2015, από μέλος, άσχετης με τα παραπάνω,  ΟΜ του ΣΥΡΙΖΑ. 

Μα στους πανηγυρισμούς και σε σχόλιο κάποιου γλεντοκόπου πως "Πέθανε το ΠΑΣΟΚ και πάει και ο χοντρός" ακούστηκε πως "Από το θάνατο μπορείς να ξεφύγεις, από το ΠΑΣΟΚ ποτέ". Το μέλος αυτό της διαφορετικής εκείνης Ομάδας Μελών, σήμερα αγνοείται.

 





Κοινοποιήστε το στο..
 
Υποσέλιδο
Κορυφή