23 Οκτ 2017

Τίμιο ξύλο

23 Οκτ 2017 , 2:00 μ.μ.
Πηγή φωτογραφίας: ΟΡΜΑ


Εκατοντάδες αγωνίστριες και αγωνιστές πλαισίωσαν τη μεγάλη αντιφασιστική συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος ενάντια στην τρανσφοβία και την ομοφοβία. 

Από την άλλη μεριά, καμιά εικοσαριά μίζεροι και περιθωριακοί ακροδεξιοί περιορίστηκαν έξω από την είσοδο του Εθνικού Κήπου, προστατευμένοι από τα ΜΑΤ.


Πηγή φωτογραφίας: LUBEN


Η Κυριακή 22/10/2017 ήταν μια πολύ σημαντική ημέρα για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των πλέον καταπιεζόμενων κομματιών της κοινωνίας μας. Η μαχητική συγκέντρωση των αντιφασιστών/-τριών δεν επέτρεψε στο ρατσιστικό και εθνικιστικό μίσος να διαχυθεί για άλλη μια φορά στον δημόσιο χώρο, αποδεικνύοντας ότι μόνο η φυσική μας παρουσία στους δρόμους και τις πλατείες μπορεί να σταθεί εμπόδιο στον σκοταδισμό.

Κερασάκι στην τούρτα, το περιστατικό με τη φράξια του γνωστού φονταμενταλιστή "πάτερ-Κλεομένη". Ένα ηλίθιο τσούρμο χριστιανοταλιμπάν και απόνερων της Χρυσής Αυγής που τραβάει μεγάλο ζόρι με όσους δεν ασπάζονται τη φανατίλα τους, κατευθύνθηκε από το Ζάππειο στο Μοναστηράκι, πραγματοποιώντας "ομολογιακή πορεία".

Η Μεγάλη Πορεία προς τη Γραφικότητα περιλάμβανε, μεταξύ άλλων, συνθήματα όπως "Ελλάδα σημαίνει Ορθοδοξία", "Όχι στα ηλεκτρονικά εισιτήρια", "Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών", ύμνους όπως "Σώσον Κύριε τον λαόν σου" και κακοποίηση γάτας (μετά το 8ο λεπτό).

Το ελληνορθόδοξο σόου έληξε άδοξα στον σταθμό Μοναστηρακίου με τίμιο ξύλο. 




Οι "πουστάρες" και οι γάτες αυτού του κόσμου δεν θα μείνουν ποτέ πια μόνες τους.
Κοινοποιήστε το στο..
 
Υποσέλιδο
Κορυφή