12 Απρ 2010

Το πογκρόμ στην Ερμού και το "ΠΑΡΕΜΠΟΡΙΟ STOP"

12 Απρ 2010 , 12:18 π.μ.
Τώρα τελευταία έχουν γίνει μεγάλη μόδα στην ακροδεξιά κάτι ομαδούλες που φτιάχνουν και τις ονομάζουν πχ "αγαναχτισμένοι πολίται" ή "αυτόνομοι πατριώτες", ή "ανένταχτοι πολίτες", κλπ. Και η πλάκα είναι ότι σε όλες αυτές τις ομαδούλες συναντάς πάντα τα ίδια πρόσωπα, που είτε θα είναι κατά πλειοψηφία στελέχη της Χρυσής Αυγής, είτε του Λά.Ο.Σ.. Τουτέστιν, ο ορθότερος χαρακτηρισμός για αυτές τις ομαδούλες θα ήταν κάτι σαν "ανένταχτα κομματόσκυλα", ή "μασκαρεμένα φασιστόμουτρα" κλπ.

Μια τέτοια ομαδούλα από "ανένταχτους ανησυχούντες" κλπ, είναι και το "ΠΑΡΕΜΠΟΡΙΟ STOP". Αυτοί παρουσιάζονται σαν έμποροι και πολίτες που τους έχει φάει η ανησυχία και τα ψυχολογικά για τους αλλοδαπούς μικροπωλητές που πουλάνε τσάντες και μπιχλιμπίδια στην Αθήνα.

Και ασφαλώς και πλήττονται και τα μαγαζιά τους από τους μικροπωλητές γιατί, αν δεν ήταν αυτοί να πουλάνε τις μαϊμού "Λουί Βιτόν" τσάντες, οι μεροκαματιάρες και οι νοικοκυρές θα έτρεχαν αμέσως να αγοράσουν τις original δίνοντας 500-600 €. Λογικά πράγματα..

Ένα άλλο είναι, πως αισθάνονται προσβεβλημένοι για την 'παρανομία που λαμβάνει χώρα μπροστά στα μάτια μας' χωρίς κανείς να κάνει τίποτα. Δηλαδή, για να το καταλάβουμε καλύτερα, οι ανήκοντες στους παγκόσμιους πρωταθλητές στη φοροδιαφυγή, που έχουν σκαρφιστεί ό,τι πιο απίστευτη κομπίνα υπάρχει για να κατακλέψουν το Κράτος και να το οδηγήσουν στη σημερινή κατάντια, αισθάνονται προσβεβλημένοι από κάποιους κακομοίρηδες που πουλάνε μπιχλιμπιδάκια.

Αυτοί λοιπόν οι "ανησυχούντες" υπέβαλαν και μήνυση στο Δήμο Αθηναίων και σε λοιπούς υπεύθυνους. Μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά τις θέσεις τους, τις ..ανησυχίες τους και τη μηνυτήριο αναφορά στο facebook-group που δημιούργησαν για αυτό το σκοπό στον ακόλουθο σύνδεσμο: http://www.facebook.com/group.php?gid=110860768927729


Αλλά καλό θα ήταν να δούμε αναλυτικά ποιοί είναι αυτοί οι 'έμπορες' που οργάνωσαν αυτή την ομαδούλα. Ίσως αυτό μας βοηθήσει στο να κατανοήσουμε καλύτερα όλες αυτές τις "εμπορικές" τους ανησυχίες.

Ας δούμε πρώτα πως φαινόταν αυτό το group μέχρι χθες, γιατί σήμερα -ποιός ξέρει γιατί..-
τα εξαφάνισαν όλα. Να δούμε δηλαδή όλους τους συνιδρυτές, τους υπεύθυνους και τα τοιαύτα.

Ιδού, μέσω του google cache, όλα τα στοιχεία που φαινόταν μέχρι χθές σε αυτό το group:




Screenshot
(κλικ για μεγέθυνση)


Ο ιδρυτής/οργανωτής όλης αυτής της ομαδούλας είναι ο Παναγιώτης Δούμας (Panayotis).

Πρόκειται για πολιτευτή και στέλεχος του Λά.Ο.Σ. (στην ΟΚΕ Εμπορίου).
Μεταξύ άλλων, υπήρξε ιδρυτικό στέλεχος του λεπενικού "Ελληνικού Μετώπου" του Βορίδη. Υποψήφιος βουλευτής το 2004.
Ήταν μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της Νεολαίας της Ε.Π.ΕΝ. (ναι, αυτή του δικτάτορα Παπαδόπουλου), υπό την προεδρία του Μάκη Βορίδη.
Αρθρογραφεί στις φιλοχουντικές φυλλάδες Ελεύθερος Κόσμος, Ελεύθερη Ώρα και Patria, όπως και στην εφημερίδα του Μάκη Βορίδη "Ελληνικές Γραμμές".
Περισσότερα εδώ.


Συνιδρυτής αυτού του group είναι η εφημερίδα "Ελεύθερος Κόσμος" (Elkosmos) του τέως υπαρχηγού της Χρυσής Αυγής Δημήτρη Ζαφειρόπουλου.

Άλλος ένα συνιδρυτής, αλλά και υπεύθυνος τύπου του group, είναι ο Βαγγέλης Χανιώτης (Vaggelis).
Πρόκειται για συγγραφέα του αυτοαποκαλούμενου "πατριωτικού" χώρου, συγκεκριμένα του βιβλίου "Μάχη Ιδεών" που χαιρετίστηκε ενθέρμως από την ακροδεξιά. Εδώ μπορείτε να πληροφορηθείτε περισσότερα για τον ίδιο και το βιβλίο του στην παρουσίαση που έγινε στον "πατριωτικό" σύλλογο "Θερμοπύλες", από τον φυλακισμένο, για τραμπουκισμούς με μια συμμορία από νεοναζί, δημοσιογράφο (του "Ελεύθερου Κόσμου") Δημήτρη Παπαγεωργίου.

Ο νομικός τους σύμβουλος, είναι ο Yiannis. Ο οποίος δεν είναι άλλος από τον Γιάννη Ζωγράφο, που μαζί με τον Τάσο Δημητρακόπουλο και το Θάνο Πλεύρη του Λά.Ο.Σ. συνηγορούν υπέρ του προαναφερθέντα τραμπούκου Δημήτρη Παπαγεωργίου.

Στην "επιτροπή ακτιβισμού" τους βλέπουμε και τον Ιπποκράτη Χατζηαγγελίδη (Hippocrates Ιπποκράτης), ο οποίος είναι Γραμματέας και μέλος Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος "Δημοκρατικοί" (δε φαντάζεστε πόσο πολύ ..εξεπλάγην βλέποντας και στέλεχος των "Δημοκρατικών" μέσα σε μια τέτοια φασιστομάζωξη).

Ανάμεσα σε αυτούς που υπογράφουν την μηνυτήριο αναφορά, εκτός από τον προαναφερθέντα Παναγιώτη Δούμα, βλέπουμε και άλλα ωραία ονόματα, όπως πχ τον πρώην διευθυντή του Δημοτικού Ραδιοφώνου Πειραιά, Δημήτρη Κρητικό, ο οποίος εκτελεί χρέη χειροκροτητή σε εκδηλώσεις ακροδεξιών.

Βλέπουμε και τον Δημήτρη Ζαφειρόπουλο. Εκδότη της εφημερίδας "Ελεύθερος Κόσμος". Τέως υπαρχηγό της Χρυσής Αυγής και παρ' ολίγον υποψήφιος βουλευτής στην Αχαΐα με το Λά.Ο.Σ.
Παρ' ολίγον υποψήφιος, διότι η Χρυσή Αυγή εκβίασε τον Καρατζαφέρη, λέγοντας πως αν ο Ζαφειρόπουλος κατέβει υποψήφιος με το ΛΑ.Ο.Σ., τότε θα δώσουν στη δημοσιότητα φωτογραφικό υλικό από τη δράση του στη Χρυσή Αυγή (προφανώς με ναζιστικούς χαιρετισμούς κλπ). Περισσότερα εδώ.


Ένα άλλος υπογράφοντας είναι και ο Γιάννης Γιαννάκενας. Ιδιαίτερα αγαπητός στον ευρύτερο χώρο της άκρας δεξιάς, με ιδιαίτερα λαμπρή πορεία.
Υπήρξε μέλος της εκτελεστικής επιτροπής του χουντοφασιστικού κόμματος ΕΝ.Ε.Κ. (Ενιαίο Εθνικιστικό Κίνημα), αργότερα εξελέγη μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του λεπενικού "Ελληνικού Μετώπου" του Μάκη Βορίδη.
Αργότερα εντάχθηκε φυσικά στο Λά.Ο.Σ., όπου από το 2005 μέχρι σήμερα είναι μέλος της Κεντρικής του Επιτροπής. Τέλεσε υποψήφιος βουλευτής στην Α' Αθηνών. Περισσότερα εδώ.
Εκτός αυτών, είναι εκδότης "πατριωτικών" βιβλίων (εκδόσεις ΠΕΛΑΣΓΟΣ) και βιβλιοπώλης, που προφανώς ανησυχεί μήπως και πουλήσουν οι μαύροι μικροπωλητές τα βιβλία του Πλεύρη φτηνότερα από ό,τι τα πουλάει αυτός.

____________________________

Όλοι αυτοί λοιπόν οι "αγνοί ανησυχούντες πολίτες" ανήκουν στους "εμπόρους" που χτύπησε τέτοιο εκκωφαντικό συναγερμό η κατά του παρεμπορίου μαϊμού-τσαντών και μπιχλιμπιδιών ευαισθησία τους, που ωθήθηκαν στην ανάγκη να δημιουργήσουν το "ΠΑΡΕΜΠΟΡΙΟ STOP".

Έτσι λοιπόν απεφάσισαν να κάνουν και "ακτιβισμό" σαν σοβαρή οργάνωση που είναι, και σχεδίασαν να βγούνε μπουλουκιδόν στους δρόμους και να φωτογραφήσουν/βιντεοσκοπήσουν για παράδειγμα όλους εκείνους τους ταξιτζήδες και τους περιπτεράδες των Αθηνών, αλλά και πάσης Ελλάδος, μέχρι και στο τελευταίο κατσικοχώρι, που ουδέποτε στη ζωή τους έκοψαν απόδειξη σε πελάτη κατακλέβοντας το Κράτος...

Και μετά ξυπνήσαμε βεβαίως, γιατί αυτή την κίνηση θα την έκαναν πολίτες που πραγματικά ενδιαφέρονται για τη φοροδιαφυγή και την οικονομία του Κράτους.

Ενώ όλα τα παραπάνω ελληνοπιθηκοειδή ρατσιστόμουτρα, το μόνο που τους ενδιαφέρει, είναι το ότι οι μικροπωλητές είναι αλλοδαποί, και δή μαύροι, που τους "μολύνουν" την Ελλάδα, την οποία Ελλάδα θεωρούν μάλιστα και κτήμα τους.

Έτσι, ο "ακτιβισμός" που οργάνωσαν, ήταν να βγούνε στους δρόμους και να φωτογραφήσουν/βιντεοσκοπήσουν τους αλλοδαπούς που πουλάνε τις μαϊμού τσάντες και τα λοιπά μπιχλιμπίδια. Μεταξύ άλλων, αναφέρουν:
«Κατά την διάρκεια του συγκεκριμένου δρωμένου, θα αξιοποιήσουμε την ομαδική μας παρουσία και θα μπορέσουμε ανενόχλητοι να φωτογραφήσουμε τους παρανομούντες αλλοδαπούς, χωρίς κάποιος από αυτούς να μπορεί να μας επιτεθεί. Εν παραλλήλω, μέλη της ομάδος θα διανέμουν στους καταναλωτές ένα κείμενο, όπου θα περιγράφονται οι αρνητικές συνέπειες της αγοράς προϊόντων από παρανόμους μικροπωλητές», μας λέει ο δημιουργός της ομάδος. Το συγκεντρωθέν υλικό θα αναρτηθεί στην σελίδα της ομάδας ΠΑΡΕΜΠΟΡΙΟ STOP! στο Facebook και θα χρησιμοποιηθεί στον δικαστικό αγώνα που έχει ξεκινήσει εναντίον του Δήμου και της ΕΛ.ΑΣ. για το πρόβλημα του παρανόμου εμπορίου.
Πηγή: http://elkosmos.gr/index.php?option....
Βγήκε λοιπόν αυτό το μπάχαλο από ελληνοειδή -ή αλλιώς "επιτροπή εμπόρων" (sic)- στην Ερμού και προκάλεσε τα γεγονότα που θα δείτε στα ακόλουθα βίντεο.
(η αστεία περιγραφή στο δεύτερο βίντεο είναι από τo ελληνοειδές που το βιντεοσκόπησε)






σ.σ.: O "έμπορος" που βιντεοσκόπησε το πρώτο βίντεο έχει λογαριασμό στο youtube υπο την ψευδωνυμία EllinikoDNA . Ο άλλος "έμπορος", που βιντεοσκόπησε το δεύτερο βίντεο, έχει τον λογαριασμό anypotaxtosEllhnas και αν δείτε τα βίντεο που ανεβάζει, θα διαπιστώσετε πως είναι παρών σε κάθε ακροδεξιά εκδήλωση και βιντεοσκοπεί. Αυτός είναι που τράβηξε και το βίντεο, στο οποίο αναφερθήκαμε τις προάλλες σε αυτό το άρθρο.
Όχι τίποτα άλλο, αλλά για να καταλάβετε καλά περί τίνος "επιτροπή εμπόρων" πρόκειται.
Δηλαδή ένα πράγμα σαν την "επιτροπή των κατοίκων του Αγίου Παντελεήμονα", που απαρτίζεται από τα μισά στελέχη της Χρυσής Αυγής..


Αυτό που ακόμα και ο κάθε αόμματος βλέπει στα βίντεο, είναι ένα μπουλούκι από ημιβάρβαρα ελληνοειδή, τάχα μου "επιτροπή εμπόρων" (ο άλλος φορούσε και μπλουζάκι της Εθνικής) να προκαλεί με αγριοφωνάρες τους αλλοδαπούς μικροπωλητές. Πιο καθαρά από όλους ακούγεται ο "έμπορος" που βιντεοσκοπεί, ο οποίος αναμφισβήτητα διακατέχεται και από ένα σπάνιο χάρισμα εξαιρετικής μπετοβλακείας:
"Are you Mafia?", "Προκειμένου να μας διαλύσουνε, μέχρι και οδοντογλυφίδες πουλάει η μαφία", "Συμμετέχετε όλοι σε ένα έγκλημα όταν αγοράζετε από αυτούς", "Προϊόντα παιδικής εργασίας", "ενισχύετε τη μαφία" "10χρονα παιδάκια δουλεύουν στις Ταϊβάν και στις Κίνες"
Αλήθεια, από πότε τα φασιστοειδή ανέβηκαν σε αυτό το σημείο της βιολογικής εξέλιξης, ώστε να αναπτύξουν ευαισθησίες και για παιδάκια άλλων χωρών;
Αλλά εδώ έφτασαν να εκτελούν εθελοντικά και χρέη ΣΔΟΕ θα μου πείτε, φιλάνθρωποι δεν θα γίνουν;

Με τις αγριοφωνάρες, λοιπόν, την αναιδέστατη προκλητική τους στάση και τον κρετινισμό τους να ξεπερνάει κάθε όριο, κατάφεραν να κάνουν τους αλλοδαπούς να τα μαζεύουν και να φεύγουν. Αλλά δεν έφτανε αυτό για τα ελληνοειδή. Όταν κάποιοι από τους αλλοδαπούς, δικαιολογημένα εκνευρισμένοι, φεύγοντας τους έδειξαν το μεσαίο δάχτυλο και ένας τους είπε "φακ γιου", τότε τα ημιβάρβαρα ελληνοειδή έπρεπε να ζητήσουν και τα ρέστα, γιατί είναι "my country (ουγκ)" να 'ουμ, και έτσι έπρεπε να τους ακολουθήσουν και στα στενά ζητώντας τους το λόγο και προκαλώντας τους διαρκώς κρατώντας τους τις βιντεοκάμερες μπροστά στη μούρη και ουρλιάζοντας "φύγετε" και "go home".

Μετά από αυτή την προκλητική στάση των ελληνοειδών, η λογική εξέλιξη των γεγονότων, ήταν να δημιουργηθεί η αναμπουμπούλα που είδαμε. Να φάει την αδέσποτη ο γέρος και την ανάποδη ο "Εθνική και ματωμένη Ελλάς", που πήγε με το 1 μέτρο και 60 του να ..συλλάβει τους δίμετρους Αφρικανούς.

Η πλάκα είναι, ότι ενώ τα ίδια τα ελληνοειδή προκάλεσαν με τον πιο αναιδέστατο τρόπο όλο αυτό το χάος, μετά κλαιγόντουσαν και παρουσιαζόντουσαν και ως θύματα και αδικημένοι.
Μάλλον θα περίμεναν οι μικροπωλητές να τους πούνε: "Ναι παιδιά, χίλια συγνώμη, σαν αρμόδιοι που είστε, σηκωνόμαστε και φεύγουμε μεθ' υποκλίσεων, και αν δεν σας κάνει κόπο, έτσι όπως φεύγουμε, μπορούμε πολύ ευχαρίστως να κάτσουμε και να μας πηδήξετε κιόλας..".
Αμ δε..!

Και τώρα, για να γελάσετε, διαβάστε το δελτίο τύπου του "ΠΑΡΕΜΠΟΡΙΟ STOP", για τα χθεσινά γεγονότα, και δείτε πόσο ψευδέστατα τα παρουσιάζουν: Δελτίο Τύπου της ομάδας Παρεμπόριο Stop!


screenshot
(κλικ για μεγέθυνση)


____________________________


Αναφαίρετο δικαίωμά τους είναι να κάνουν μηνύσεις, δικαίωμά τους είναι και να μαζέψουν αποδεικτικά στοιχεία για να τεκμηριώσουν τις καταγγελίες τους.

Αλλά δεν έχουν κανένα δικαίωμα και φυσικά καμιά απολύτως αρμοδιότητα να διοργανώνουν και να εκτελούν αυτού του είδους τα πογκρόμ που θυμίζουν εποχές ναζιστικής Γερμανίας.

Αν ήθελαν στοιχεία για το δικαστήριο, θα μπορούσαν κάλλιστα 2-3 άτομα εντελώς διακριτικά να βγάλουν τις φωτογραφίες τους και να πάνε στη ευχή του θεού τους. Ανθρώπινα και πολιτισμένα. Πράγμα που άλλωστε έχουν ήδη κάνει προ πολλού, αν δείτε στις ιστοσελίδες τους.
Τα συγκεκριμένα ελληνοειδή το μόνο που ήθελαν ήταν τσαμπουκάδες και φασαρίες για να εκδηλώσουν όσο μπορούν περισσότερο τη ρατσιστική μισανθρωπιά που τους βασανίζει.

Γι αυτό και όλο αυτό κατέληξε σε πογκρόμ.

Αλλά και τι άλλο θα περίμενε κανείς με τέτοιους διοργανωτές, όταν ο καλύτερος από αυτούς θα 'θελε τον Παπαδόπουλο για μπάρμπα;

Ενδεικτικός είναι ο διάλογος μεταξύ μιας απορημένης κυρίας και ενός ελληνοειδούς, που ακούγεται στο πρώτο βίντεο (στο 1:20):

- Τι έγινε εδώ;
- Τους μαζεύουμε
- Γιατί τους μαζεύετε;
- Γιατί μας κλείσανε τα μαγαζιά και πληρώνουμε φόρους 20 χρόνια. (!)

____________________________


Πάντως την επόμενη φορά που αυτά τα ..παλικάρια θα διοργανώσουν άλλο έναν τέτοιο "ακτιβισμό" κατά των μικροπωλητών, καλό θα είναι να οργανωθεί και ένας παράλληλος ακτιβισμός από αντιρατσιστές, πχ υπό την επωνυμία "επιτροπή ελέγχου ακτιβισμού του ΠΑΡΕΜΠΟΡΙΟ STOP", και με τις ίδιες ακριβώς και απαράλλαχτες αρμοδιότητες να βιντεοσκοπεί κατά τον ίδιο τρόπο τους "ακτιβιστές". Νόμιμα πράγματα, έτσι;





ΥΓ1: Βάλτε μωρέ από την αρχή το όνομα "Μαύροι STOP", να τελειώνουμε..

ΥΓ.2: "Ααααααααα..." ..ζώα!
Κοινοποιήστε το στο..
 
Υποσέλιδο
Κορυφή