3 Ιουν 2014

Θανάτωση των ΑμεΑ για μια ανώτερη κοινωνία - Ένα από τα όνειρα της Χρυσής Αυγής

3 Ιουν 2014 , 11:45 π.μ.
(κλικ για μεγέθυνση)

Στις φωτογραφίες της αφίσας, ένας «άριος» και ένα άτομο με αναπηρία.

«Πτώση της ποιότητας του πληθυσμού λόγω ανεπαρκούς αναπαραγωγής των ανώτερης αξίας ανθρώπων - Μετά από 30, 60, 90, 120 χρόνια - Αυτή θα είναι η κατάληξη αν οι κατώτερης αξίας κάνουν 4 παιδιά και οι ανώτερης 2».

Αφίσες με τέτοιες απόψεις συμμερίζεται και αναπαράγει η Χρυσή Αυγή στις ιστοσελίδες της.

Πρόκειται για μια γερμανική προπαγανδιστική αφίσα, του ναζιστικού καθεστώτος του Χίτλερ, για να προωθηθεί επικοινωνιακά η θανάτωση των ατόμων με αναπηρία στα πλαίσια της αρρωστημένα απάνθρωπης θεωρίας της «Ευγονικής». Πράγμα που και υλοποιήθηκε με την εφαρμογή του «προγράμματος Τ-4».
Το «πρόγραμμα ευθανασίας» απαιτούσε τη συνεργασία πολλών Γερμανών γιατρών, οι οποίοι εξέταζαν τους ιατρικούς φακέλους των ασθενών σε ιδρύματα για να προσδιορίσουν ποια από τα ψυχικά ασθενή ή ανάπηρα άτομα θα έπρεπε να φονευτούν. Οι γιατροί επίσης επέβλεπαν τις δολοφονίες. Οι καταδικασμένοι ασθενείς μεταφέρονταν σε έξι ιδρύματα στη Γερμανία και την Αυστρία, όπου εκτελούνταν σε ειδικά κατασκευασμένους θαλάμους αερίων. Τα βρέφη με αναπηρίες και τα μικρά παιδιά δολοφονούνταν με ένεση που περιείχε θανατηφόρα δόση ή αφήνονταν να λιμοκτονήσουν. Τα σώματα των θυμάτων αποτεφρώνονταν σε μεγάλους φούρνους που ονομάζονταν κρεματόρια.

ΥΓ.: Ο πατέρας του δολοφονημένου Γιώργου Φουντούλη, που τώρα εξελέγη ευρωβουλευτής με τη Χρυσή Αυγή, έχει και μια κόρη με σύνδρομο Down.


Κοινοποιήστε το στο..
 
Υποσέλιδο
Κορυφή